Šta je novo?

Tablet za auto

Nikolasbg

Cenjen
Učlanjen(a)
13.11.2012
Poena
169
Trebaju mi preporuke za tablet da ima gps, 10-15k . koristio bih ga samo u kolima, planirao sam da ga nekako zalepim ispod sofersajbne na onu plastiku.

Asus ili Lenovo, 7-8" (koji ti se svidi i koji nađeš povoljno).

Ja sam ih oba koristio (Asus HD7, Lenovo A8) i skroz su ok. Kod mene u autu na sredini table imam neku "rupu" - u nju spustim tablet, oslonim ga na šoferku, a držim ga tako što na šoferku nalepim jednu onu malu vakumsku... lepilicu i ona onda drži tablet da se ne prevrne :D (skinuo je sa nekog od onih držača za sapun ;) )

zZDylmN.jpg

Plus, tako namešten tablet je baš zgodno sredstvo za kraćenje vremena na granici ;)

Inače, imam i pravi nosač za tablet, ali ovo moje rešenje mi se puno više sviđa.

Lenovo A3000H koji ide uz neke Telenor pakete nemoj uzimati jer mu je GPS prijemnik krs neopevani. Asus Phonepad 7 koji se takodje dobija uz nekeTelenor pakete je po tom pitanju odlican i ima i Glonass.
Ono sto bi meni bio osnovni uslov kod izbora tableta za kola uz Glonass podrsku jeste FM transmiter. Znam da se takav tesko nalazi ali mene je jedan stari i sada slabasni Kinez time bas kupio, zvuk koji on izbaci preko FM transmitera je 100 kopalja ispred onih sto se stavljau u upaljac.

Poslednja izmena:
FM transmiter? Zar nije bolji radio sa USBom i/ili SD ulazom?

Kad sam kupovao kola, nisam hteo da uzmem originalni radio, koji extra izgleda, ali ima samo radio i (mp3) CD. Umesto njega, uzeo sam (3x jeftiniji) Blaupunkt sa radiom, mp3 CDom, USBom i SD ulazom. Za sada, CD još nisam probao, a u kolima mi stoji SD kartica od 8GB sa preko 1.000 pesama :) USB ponekad koristim za punjenje telefona/tableta :)

@ Nikolasbg: zaboravih, sad za tu cenu imaš i neke solidne Samsunge.

EDIT: važno kod tableta-za-kola bi bila vidljivost ekrana kod jakog sunca, pa i na to treba obratiti pažnju.

Poslednja izmena:
Ih wwwz, tebi opet lakse da pitas nego da razmislis [emoji14]
...prvo, sto bi se zezao sa sd karticama ili flesicima kad vec imas tablet a drugo - zar nije bolje da svi zvukovi sa tableta idu na kvalitetne zvucnike automobila ...eto npr. odgledas film ili klip dok blejis na granici uz pristojan zvuk. Zar to nije velika prednost? Meni kao taksisti je svakako znacajna.

EDIT: da, kao sto wwwz rece, pozadinsko osvetljenje displeja mora da bude za sve pare

Poslednja izmena:
Pa, ok, stvar potrebe i ukusa. Meni je tablet u kolima uključen samo ponekad, tako da mi je bolja varijanta SD kartica u radiju.

U svakom slučaju, FM transmiter je redak na sadašnjim tabletima, tako da mi deluje komplikovano za pronalaženje.

*** ja puno "idlujem" po taxi stanicama, desi se da i 4 filma odgledam dok ne vidim zivog coveka :lupko:

A da je FM transmiter redak na tabletima je nazalost tacno, ali dok traje trazenje nije zgoreg imati i tu prednost u vidu.

Nemojte gurati coveku FM transmitter u tablet, kad se nije izjasnio da mu treba :D Plus sto je to prilicno "lossy" sistem prenosa zvuka, dakle nekvalitetan. Sto se predloga tice, da konstatujem da su velike prituzbe na rad GPS prijemnika u Tesla tabletima, pa ih ne treba uzeti u razmatranje.

pogotovo zato sto su sad po prodavnicama samo felericni modeli ili reparirani

Trebaju mi preporuke za tablet da ima gps, 10-15k . koristio bih ga samo u kolima, planirao sam da ga nekako zalepim ispod sofersajbne na onu plastiku.

Odlican invite za narkomane da ti razbiju bocno staklo ili soferku.

Ma ne guramo, naveo sam to kao prednost jer mi stvarno nedostaje na ovom novom tabletu. U redu je to sto kazes da je FM transfer zvuka lossy ali na ovom starom Kinezu kvalitet zvuka je bio bolji nego npr. na TDI radiju a slozices se da je to mnogo mnogo bolje nego zvuk sa tabletovih zvucnika.
I evo usput da kazem da je odlican izbor i Samsung tab 3 "8, ne znam da li se uklapa u cenu jer sam ga dobio na ime UO od provajdera ...ali nema FM transmiter :(

( [emoji14] )

Ne treba mi fm transmitter niti bih vadio mp3 player iz kola jer je komplikovano, vec samo hocu da stavim tablet za navigaciju i ponekad neki film. Cini mi se da su taj asus i lenovo ranije izbaceni modeli pa ne znam vredi li kupovati mozda bude nesto novo? Mislio sam da namestim tablet nesto na ovaj nacin, ali koliko sam video ni na aliexpressu nema nista sto bi moglo tako da fiksira tab. HVALA
http://media.caranddriver.com/images/media/51/2015-audi-s3-sedan-inline-2-photo-509635-s-original.jpg

Uvek će biti nešto novo :) Tehniku treba kupiti onda kad ti treba, a nema svrhe previše čekati "nešto novo" ;)

I ja sam tražio nešto tako na Aliju, i na još par mesta, ali nisam našao ništa odgovarajuće. Posle sam skontao da se moj Lenovo A8 lepo uklapa u "rupu" u sredini table, a da je onaj mali vakumski držač sasvim dovoljan da ga sasvim lepo i jako drži uz šoferku. Naravno, to zavisi od modela automobila ;)

eqZISbM.jpg

Poslednja izmena:
Moja preporuka bi bio Samsung, recimo Samsung tablet Galaxy Tab 3 Lite SM-T110 W. Pristojna stvarcica, a kosta 11000.

ljudi ne zezajte se sa nosačima tableta, ja kupio i probao na šoferci, zauzme pola šoferke, nije praktično, pola puta ispred sebe ne vidiš, zato sam našao na netu kako su drugi rešili problem, najpraktičnija stvar: samolepiva čičak traka, 300din na buvljaku, jedna strana zalepi se na tablet, druga na tablu, i što je najbolje, drži lepo, a mnogo lakše se skida nego sa nosača, da ne bi narkomani krali. Evo kako to izgleda kod mene: Tablet je Samsung Note 10 inča.

CAM01165.jpg

Za konekciju na zvučnike, batalite fm predajnik, microlink 2 uredjaj ima na sebi usb/aux/sdcard i opciono blutut, daje cd audio kvalitet, plus ima handsfree i rade i komande na volanu(iskustva drugih). Imam tablet sa 3g podrskom tako da imam i telefon u kolima.

Da, nosaci su malo kabasti. Pogotovo ako je neki mali auto u pitanju to dodje do izrazaja. Nije problem samo zauzimanje sofersajbne, vec je problem i odlaganje svega toga posle voznje. Prema tome obrati paznju i na kupovinu nosaca.

@ lanmi86: nije to loše, video sam kod nekoga, ali npr. meni je ono moje rešenje mnogo zgodnije & preglednije, mada puno zavisi od samog automobila ;)

Poslednja izmena:
ljudi ne zezajte se sa nosačima tableta, ja kupio i probao na šoferci, zauzme pola šoferke, nije praktično, pola puta ispred sebe ne vidiš, zato sam našao na netu kako su drugi rešili problem, najpraktičnija stvar: samolepiva čičak traka, 300din na buvljaku, jedna strana zalepi se na tablet, druga na tablu, i što je najbolje, drži lepo, a mnogo lakše se skida nego sa nosača, da ne bi narkomani krali. Evo kako to izgleda kod mene: Tablet je Samsung Note 10 inča.

Pogledajte prilog 164935

Za konekciju na zvučnike, batalite fm predajnik, microlink 2 uredjaj ima na sebi usb/aux/sdcard i opciono blutut, daje cd audio kvalitet, plus ima handsfree i rade i komande na volanu(iskustva drugih). Imam tablet sa 3g podrskom tako da imam i telefon u kolima.

Microlink nema podrsku za sve proizvodjace auta, samo za nekoliko. Koji si klasicni vozac Stila :d

@ jericho Mojne da se vredjamo, imam i abartovu nalepnicu na gepeku :d Ima microlink podršku za vw, seat, audi, škodu, fiat, lanciu, alfu i renault :)

Iskreno, ja često nemam ni vremena da nakačim tablet, kačim ga kad idem na duža putovanja zbog navigacije i muzike, ovako po gradu retko ga kačim. U trenutku uzimanja imao sam keša i za aftermarket multimediju, ali sam bacio na papir i ovo mi je bolja opcija, tablet je jednostavno 10x korisniji od bilo koje multimedije, plus imam i telefon u kolima, i ne moram da brinem da će mi neko razbiti staklo i ukrasti multimediju.

Hehe, ja moj tablet retko koristim u kolima, u principu samo kad čekam na granici (ili kad se par puta desio neki veći saobraćajni udes na auto-putu, pa je put bio zatvoren sat-dva). A i tu nema nikakvog "kačenja" - jednostavno tablet naslonim na šoferku, nalepim onaj vakuum i to je sve :)

Što se tiče telefona, u kolima mi stalno stoji onaj držač što se nakači na proreze za ventilaciju, tako da telefon ubacim unutra čim idem na neki put duži od pola sata. A pošto sam instalirao neku app za automatsko uključivanje spikerfona, onda jednim pritiskom mogu da se javim i normalno razgovaram.

Acer Iconia One 7, sličan Asus Memo Padu HD. Košta 12000 u CBT, mislim da je to najniže od svih prodavnica. Ja uzeo još na 3 čeka bez kamate (može i na 6 čekova) :)

Narucio sam ovaj magnet, a za tab cu sacekati da vidim hoce li se pojaviti kod nas Lenovo Tab 2 A7-10. Odgovara mi zbog dimenzija, sirok je samo 105mm.

Poslednja izmena:
Ako budes mogao pusti sliku ovih dana da vidim kako ti to izgleda
Evo fotke: http://i.imgur.com/koFNF2D.jpg

Svetla "podloga" koja se vidi ispred tableta je u stvari prednji deo maske (futrole?) koja inače stoji na ekranu tableta. Onaj mali vakum se vidi gore, meni je držao sasvim lepo, ni jednom tablet nije pao (a i kad vakum popustio, tablet bi pao na taj mekani poklopac maske).

Inače, taj tvoj magnet mi deluje prilično skupo, nadam se da baš dobro drži. Ja bih pre tih 30-35€ dodao za jači tablet, ali ovaj Lenovo zvuči sasvim ok za neke osnovne potrebe.

Poslednja izmena:
Menjaju se cene, kostao je 12$ kad ga je on narucio.

Za istu namenu pre 2 godine sam pazario Samsung Galaxy S WiFi 5.0 (ovo je tablet a ne telefon), ekran od 5" za navigaciju je odličan, išao u grčku sa njim, bez greške. Nosač je bio onaj univerzalni i sasvim lepo radi posao. Ovo je sada prevaziđen uređaj ali ako ga možete naći preko oglasa za sitne pare možda vredi razmisliti...

to nije tablet,to je mid,ali sto kazes ako moze da ga nadje za sitne pare,a treba mu navigacija,radice mu posao ok

Nazad
Vrh Dno