Zdravo svima, da ne otvaram novu temu,
želeo bih da kupim tablet ekrana 10-12" kao zamenu za ultrabook ali mi ne trebaju posebne performanse, uglavnom bih ga koristio kao da imam Chromebook OS uređaj -- 99% brauzer i pisanje u Google Docs i sl.
Trenutno imam svoj treći tablet, Xiaomi Mi Pad 4 (8", star već 5 godina), idealna veličina za korišćenje u krevetu i gledanje YT. Drandam ga stalno i odoleva odlično.
Sada bih želeo nešto s većim ekranom, ali i tastaturom i mišem. Za olovku ne znam, nisam nikad koristio (vertovatno je dobra stvar). Za povremeno korišćenje, tako da
ne mora biti zver, niti bih puno investirao.
Pošto mi treba prevashodno za pisanje,
tastatura mi je bitna, i kod prikaza tu sam najviše pažnje obratio. Svaki model ima "propertary" tastaturu, koja važi obično za jedan model i već ne radi za sledeći, a cene idu od namenje 50€ pa naviše.
Ključno pitanje:
ima li smsla ne uzimati tastaturu namenjenu samo za taj model, več neku opštu BT Logitech tastaturu koja je bolja, i može malo da se udalji od tableta, a on bi se futrolom stavio u položaj za pisanje? Znam da to nije "fensi" jer ne čini komplet, ali ostaje mi posle BT tastatura koju mogu na bilo koji drugi uređaj, i nije kraj tastature ako mi crkne tablet.
Video sam da je
Xiaomi Pad 5 "gejming" tablet sa dobrim zvukom i tastaturom, uskoro izlazi novi 6, neko je napisao da je kupio, ali njega nema u Nemačkoj, gledao danas, pa mi je čudno da je bilo ovde (ima samo u Kini).
Takođe se
Huawei MatePad 11 pokazao lepo u prikazima i nije skup na oglasima kod nas.
Ima i
Honor Pad 8 za još manje para ali slabiji.
Zatim
Xiaomi Redmi Pad, bez oznake modela, njega puno ima na K-P, od prošle god.
Amazon Fire 10, izlašao je sada i 11, ne znam da li može Google Store na njega?
Lenovo Tab P11
Lenovo Tab M10 Plus
Samsung Galaxy Tab A8
Vidim da su drugi spominjatli Samsung i S-seriju FE
Nokia T10?
* * *
Inače koristim Samsung mob i Samsung sat.
Ugnjavio sam se specifikacijama, sve mi se izmešalo, neki su oskudni, osvežavanje samo 60Hz, nema fingerprint (nebitno).
Sve u svemu, mislim da sve to ne bih puno koristio van kuće i zato ne bih puno novca da dajem. Bitna mi je preporuka oko tastature.
Hvala svima i izvinjavam se na dužoj poruci!