Da ne pokrećem novu temu jer je ovo sličan cenovni rang. Ja ciljam na tablet do 40k.
Pre sam imao Ipad ali mi je nažalost ukraden. Ovo što sad ima u ponudi od Apple, u zvaničnim radnjama, mi je preskupo, a po KP od proverenih prodavaca, uglavnom samo ima od 64gb što bih zaobišao jer mi to nije dovoljno memorije. Zbog toga sam uzeo u razmatranje Android.
Cenu pomenuh gore, a važno mi je da ima 6 GB RAM memorije. Ispravite me ako grešim, ali ja pre nego što sam uzeo Ipad, imao sam neki Samsung tableT sa 4 GB RAM-a i to je baš užasno radilo. Verujem da i SOC i GPU igraju ulogu, ali nekako mislim da je ipak bezbednije uzeti sa više nego sa manje RAM-a?
Što se interne memorije tiče, poželjno 128, ali i 64 je ok, ako ima karticu pa mogu da ubacim memorijsku.
Ono što sam našao je Xiaomi Pad 5 na MiStore:
https://www.gsmarena.com/xiaomi_pad_5-11042.php koji je sad 40k na nekom sniženju. Smor je što nema 3.5mm za slušalice i GPS, ali ne znam više iskreno koliko i korisitm 3.5mm, a GPS nisam imao ni na Ipadu, pa nisam osetio da mi fali. Šta mislite o njemu?
Gledao sam i na Gigatronu i tu našao neke Samsunge, ima ih nekoliko, a da ne vidim neku veliku razliku i prosto ne mogu da odlučim jer je sve veoma slično, a opet, očigledno, i različito, čim ima toliko opcija 😂
Šta bi mi preporučili na osnovu gore napisanog? KP dolazi u obzir, ako je proveren prodavac. Ne znam da li smeju linkovi da se šeruju ovde, ali ako da, slobodno dajte predloge.