Šta je novo?

Tablet Tablet do 45 000 RSD

TheoryOfDeadMan

Poštovan
Učlanjen(a)
05.01.2017
Poena
55
Gledao sam xiaomi pad 5, medjutim nema ga nigde na stanju .
Sledece opcije koje su mi na raspolaganju su
Lenovo p11 plus ,Lenovo m10 plus , lenovo yoga tab 11 ....Ili neki drugi ako imate predlog ?

Апликације на таблетима нису прилагођене тој величини. Стога се обично чека неки наредни апдејт да реши проблем.
Aко желиш да имаш редовни апдејт онда Нокија.
Ако можеш да живиш са баговима, онда узми нешто друго.
Провери квалитет екрана, звучник и слично на сајту www notebookcheck
Има добрих рецензија.
Тамо можеш видети разлику између Леново модела које си навео.
Леново и многи други произвођачи нису сигурни што се апдејта тиче, стога обрати пажњу на то.
Генерално имаш "велике" играче Samsung и Ipad и остале који се труде да им конкуришу. Избор је добар, само зависи шта ти је приоритет.
Квалитет екрана, квалитет звука, аутономија батерије ?

Moja preporuka je Samsung.
Za taj novac moze da se uzme Tab A8 10.5 sa 4GB memorije, a uz malo srece, na nekoj akciji, i Tab S6 Lite.
Ovaj drugi ima zvanicni Android 13 i olovku
Ja licno nebih bezao ni od polovnog Tab S6 (full), jos uvek odlican tablet.
Nov HUAWEI MatePad 128GB Wifi je mozda i najbolji tablet za taj novac, zavisno koliko su ti kriticni Goolgle servisi.
Ostale proizvodajce u ovoj klasi, nebih preporucivao, jer bukvalno svi jeftiniji tabelti su imali uzasna problem sa ehom - kad pricam sa nekim ko ima takav tablet - cujem sam sebe, jednostavno izgleda da ti jeftiniji tableti imaju lose resen polozaj mikrofona u odnosu na zvucnik

Taj iz Pazara je u svemu naj jeftiniji.To je neki kanal ko zna odakle,budi oprezan.Mada moze da bude vakum i sve ok.
Imas i ovog
Inace to je vrlo pozeljan tablet.

Odlican tablet, pogotvo za taj novac.
Ipak, budi oprezan, postoje kopije svega i svacega.

Pitaj ga da ti posalje sliku kutije gde se vidi samsungova nalepnica, pa po njoj mozes da vidis serijski broj.
Nije nesto, ali barem mozes da vidis da li broj odgovara samsung tabletu i koja je mesec i godina proizvodnje.

Sa slike, koliko sam mogao da protumacim:
R52T80GAMP8

R - Tablet (vrsta uredjaja)
52 - Kod fabrike gde je napravljen
T8 - proizveden u Avgustu 2022
Ostatak - Serijski broj uredjaja

Imao sam model 10Plus, i bio sam jako zadovoljan.
Ugradjeno postolje je meni bilo vrlo prakticno.

Problem koji sam imao je bio vezan za eho tokom razgovora na tabletu, kao da mikrofon i zvucnik nisu bili izlovani jedno od drugog, tako da nisam mogao da ga koristim za bilo kakve glasovne i video pozive.
Drugo, proveri podrsku, koja je poslednja verzija androida.
Sve ostalo je bilo korektno, ocekivano, mada je moj model imao Snapdragon 6XX chipset.

Takodje, mnogo teze ces naci dodatnu opremu za njega ako ti treba nego za Samsung/Apple modele.

Tab s7 Fe je veci tablet, u verziji 128GB dolazi sa 6GB memorije.
Oba imaju upgrade na A13
Opet zavisi od upotrebe, S6 radi glatko, ali sporije - nema seckanja i zastajkivanja, ali se sve desava za nijansu sporije nego na 7FE.
Takodje mislim da je ekran na 7FE ozbiljniji, i ceo tablet kvalitetniji
Vodi racuna da je S7FE veci tablet - 12.4 inca.... nije bas zgodan za decje ruke, sa tom velicinom i ja povremeno imam problem.
Zato kazem, sve zavisi od upotrebe - za gledanje filmova, strimovanje, crtanje olovkom, odlican, za cestu interakciju, pozeljna tastatura sa tachpadom, gde prakticno postaje laptop.

S7FE ima vecu bateriju, noviji Snapdragon 7 cipset, i verovatno bar jednu generaciju Andorida duzu podrsku.
S6 ipak pripada starijoj 6 seriji, model 2022 ima samo drugi cipset.

Ni jedan nema Fingerprint sesnor, tako da nista od vece sigurnosti.
Za potrebe crtanja, odmah ulozi u rezervnu olovku, em se trose, em se lako zagube.

Tab s7 Fe je veci tablet, u verziji 128GB dolazi sa 6GB memorije.
Oba imaju upgrade na A13
Opet zavisi od upotrebe, S6 radi glatko, ali sporije - nema seckanja i zastajkivanja, ali se sve desava za nijansu sporije nego na 7FE.
Takodje mislim da je ekran na 7FE ozbiljniji, i ceo tablet kvalitetniji
Vodi racuna da je S7FE veci tablet - 12.4 inca.... nije bas zgodan za decje ruke, sa tom velicinom i ja povremeno imam problem.
Zato kazem, sve zavisi od upotrebe - za gledanje filmova, strimovanje, crtanje olovkom, odlican, za cestu interakciju, pozeljna tastatura sa tachpadom, gde prakticno postaje laptop.

S7FE ima vecu bateriju, noviji Snapdragon 7 cipset, i verovatno bar jednu generaciju Andorida duzu podrsku.
S6 ipak pripada starijoj 6 seriji, model 2022 ima samo drugi cipset.

Ni jedan nema Fingerprint sesnor, tako da nista od vece sigurnosti.
Za potrebe crtanja, odmah ulozi u rezervnu olovku, em se trose, em se lako zagube.
Hvala puno na veoma iscrpnim odgovorima, tablet je za klinca, vidim da bi mu i lite odgovarao, ali s7fe ima dosta prednosti, koje ste naveli, naleteh na oglasima na jedan neotpakovan za 420 evra, sutra cu da odem da pogledam i najverovatnije uzeti.

Da ne pokrećem novu temu jer je ovo sličan cenovni rang. Ja ciljam na tablet do 40k.

Pre sam imao Ipad ali mi je nažalost ukraden. Ovo što sad ima u ponudi od Apple, u zvaničnim radnjama, mi je preskupo, a po KP od proverenih prodavaca, uglavnom samo ima od 64gb što bih zaobišao jer mi to nije dovoljno memorije. Zbog toga sam uzeo u razmatranje Android.

Cenu pomenuh gore, a važno mi je da ima 6 GB RAM memorije. Ispravite me ako grešim, ali ja pre nego što sam uzeo Ipad, imao sam neki Samsung tableT sa 4 GB RAM-a i to je baš užasno radilo. Verujem da i SOC i GPU igraju ulogu, ali nekako mislim da je ipak bezbednije uzeti sa više nego sa manje RAM-a?

Što se interne memorije tiče, poželjno 128, ali i 64 je ok, ako ima karticu pa mogu da ubacim memorijsku.

Ono što sam našao je Xiaomi Pad 5 na MiStore: https://www.gsmarena.com/xiaomi_pad_5-11042.php koji je sad 40k na nekom sniženju. Smor je što nema 3.5mm za slušalice i GPS, ali ne znam više iskreno koliko i korisitm 3.5mm, a GPS nisam imao ni na Ipadu, pa nisam osetio da mi fali. Šta mislite o njemu?

Gledao sam i na Gigatronu i tu našao neke Samsunge, ima ih nekoliko, a da ne vidim neku veliku razliku i prosto ne mogu da odlučim jer je sve veoma slično, a opet, očigledno, i različito, čim ima toliko opcija 😂

Šta bi mi preporučili na osnovu gore napisanog? KP dolazi u obzir, ako je proveren prodavac. Ne znam da li smeju linkovi da se šeruju ovde, ali ako da, slobodno dajte predloge.

Bukvalno jedini izbor ti je pad 5.Ja sam pre nekog vremena uzimao u slicnom cenovno rangu,i jedino sta mi se svidjalo je bila Yoga 11,koja je losija i, s7 fe, koji je za mene preskup. I uzeh pad 5.Trazio sam Android, apple nisam gledao.

Ovaj ti je slab?To je oko 40k.Lepo radi.
Nije mi slab, super je, i vidim na kp da ima za 350eur, ali malo mi je tesno 64gb bez mogućnosti proširenja.
Bukvalno jedini izbor ti je pad 5.Ja sam pre nekog vremena uzimao u slicnom cenovno rangu,i jedino sta mi se svidjalo je bila Yoga 11,koja je losija i, s7 fe, koji je za mene preskup. I uzeh pad 5.Trazio sam Android, apple nisam gledao.
Našao sam na kp s7 fe ali je 400eur najjeftiniji, i ima 4gb rama, što je malo za Android, rekao bih.

Kakvi su utisci za pad 5?

Ako se dobro sećam za taj mi pad, type c koji ima ne može da šalje sliku/video. Ne znam da li ti je to bitno ali se moj drug smorio kada je to shvatio jer je hteo u nekom trenutku da poveze tablet sa monitorom.

Imam ja s7 FE, sa 4gb rama. Mogao bi tečnije da radi, definitivno bi mu više prijalo 6gb.

Verovatno si kupio neki tablet,pa mozda malo kasnim sa odgovorom.
Juce mi je stigao Redmi pad 6/128gb.Utisak je odlican.Metalno kuciste,ekran bas dobar.Brz i veoma upotrebljiv.Preporuka svakome kome treba ne preskup tablet.

Zdravo svima, da ne otvaram novu temu, želeo bih da kupim tablet ekrana 10-12" kao zamenu za ultrabook ali mi ne trebaju posebne performanse, uglavnom bih ga koristio kao da imam Chromebook OS uređaj -- 99% brauzer i pisanje u Google Docs i sl.
Trenutno imam svoj treći tablet, Xiaomi Mi Pad 4 (8", star već 5 godina), idealna veličina za korišćenje u krevetu i gledanje YT. Drandam ga stalno i odoleva odlično.

Sada bih želeo nešto s većim ekranom, ali i tastaturom i mišem. Za olovku ne znam, nisam nikad koristio (vertovatno je dobra stvar). Za povremeno korišćenje, tako da ne mora biti zver, niti bih puno investirao.
Pošto mi treba prevashodno za pisanje, tastatura mi je bitna, i kod prikaza tu sam najviše pažnje obratio. Svaki model ima "propertary" tastaturu, koja važi obično za jedan model i već ne radi za sledeći, a cene idu od namenje 50€ pa naviše.
Ključno pitanje: ima li smsla ne uzimati tastaturu namenjenu samo za taj model, več neku opštu BT Logitech tastaturu koja je bolja, i može malo da se udalji od tableta, a on bi se futrolom stavio u položaj za pisanje? Znam da to nije "fensi" jer ne čini komplet, ali ostaje mi posle BT tastatura koju mogu na bilo koji drugi uređaj, i nije kraj tastature ako mi crkne tablet.

Video sam da je Xiaomi Pad 5 "gejming" tablet sa dobrim zvukom i tastaturom, uskoro izlazi novi 6, neko je napisao da je kupio, ali njega nema u Nemačkoj, gledao danas, pa mi je čudno da je bilo ovde (ima samo u Kini).
Takođe se Huawei MatePad 11 pokazao lepo u prikazima i nije skup na oglasima kod nas.
Ima i Honor Pad 8 za još manje para ali slabiji.
Zatim Xiaomi Redmi Pad, bez oznake modela, njega puno ima na K-P, od prošle god.
Amazon Fire 10, izlašao je sada i 11, ne znam da li može Google Store na njega?
Lenovo Tab P11
Lenovo Tab M10 Plus
Samsung Galaxy Tab A8

Vidim da su drugi spominjatli Samsung i S-seriju FE
Nokia T10?

* * *

Inače koristim Samsung mob i Samsung sat.

Ugnjavio sam se specifikacijama, sve mi se izmešalo, neki su oskudni, osvežavanje samo 60Hz, nema fingerprint (nebitno).
Sve u svemu, mislim da sve to ne bih puno koristio van kuće i zato ne bih puno novca da dajem. Bitna mi je preporuka oko tastature.

Hvala svima i izvinjavam se na dužoj poruci! ;)

@pecavuk
To je gejmerski tablet jer ima vrlo snažan procesor i u svim opisima ga vode kao gejmerski. Sada je izašla i verzija 6 koja košta isto u Kini i treba da se pojavi u Evropi i u svakom pogledu je bolja od verzije 5.

Neko je gore u tekstu napisao da je kupio tu verziju šest za neke male pare što mi je jako čudno.

Znam da postoji tastatura za njega ali recimo tastatura za verziju pet ne radi i sa verzijom 6. Šta misliš na moje gornje pitanje da uzmem nezavisnu Logitech tastaturu koju kasnije mogu da koristim i na drugom uređaju -ispadne mi jeftinije i ne vezujem se za jedan model?

Dosta sam čitao o tom tabletu i mana mu je kao i svima što ima nedovoljnu osvetljenost ekrana napolju.
Nekako čitajući prikaze mi se najviše dopao Huawei MatePad 11. Šta misliš o njemu? ☺️

Vrh Dno