Šta je novo?

Tablet do 250€

Vl@da

Slavan
Učlanjen(a)
27.10.2007
Poena
375
Razmišljam se da u sledećih mesec dana uzmem neki malo jeftiniji tablet (max 250€ a moglo bi i jeftinije :d ) pa mi treba mala pomoć. :)

Dosta sam čitao ove teme o različitim modelima ali sam se poprilično pogubio u raznim oznakama i modelima pošto sam totalno nov u ovom segmentu hardvera pa bih cenio da mi neko od iskusnijih na ovom polju da čisto par smernica na koje modele da se koncentrišem pa ću ja posle detaljno da ih proučavam. :)

Tablet bih prvenstveno koristio za čitanje i internet tako da mi je bitno da ekran bude što veći i što bolji (oko 10''). Ostale funkcije mi nisu toliko bitne ali takođe ne bih baš da uzmem ni samo eBook reader...

Svaka pomoć je dobrodošla. :)

Onda ti je IPS ekran must have, a na 10 incha su ti Wayteq 100s, uskoro stizu Prestigio 5097 i MaxTab 10. Ako se neko seti jos nekog...

Hm, nikad mi ne bi palo na pamet da uzmem iPad1 ali kad razmislim o tome ideja je skroz ok. :) Samo koliko ja vidim njega nema više u prodaji a iskreno ne uzima mi se polovan tablet, naročito toliko star...

Onda ti je IPS ekran must have, a na 10 incha su ti Wayteq 100s, uskoro stizu Prestigio 5097 i MaxTab 10. Ako se neko seti jos nekog...

Da, svakako bih jurio IPS ekran. Hvala, sad ću malo da proguglam te modele. :)

HP Touchpad!!! Na njega ide Andorid 4 - ICS, po specifikaciji je svjetlosne godine ispred iPad 1, a relno, ima karakteristike manje vise kao iPad 2. Tesko se nalazi jer je povucen iz prodaje, ali zato ga ima na eBay, i predstavlja naj naj najbolju kupovinu.

Ja ga imam, prezadovoljan sam, kupio sam ga za 180e, 1 mjesec koristen, kao nov, i kupio mu 20e originalnu HP futrolu koja je kao sveska, i za 200e se dobije nesto sto moze da se koristi sigurno par godina, laganica...

za 300e. vec mozes naci i iPad2 polovan...

za 300e. vec mozes naci i iPad2 polovan...

Ne volim da uzimam polovne stvari, a da i ne pričam o tome da nemam 300 evra... :)

Cekas Maj i Google-ov 7" tablet.

Mali mi je ekran od 7'' pošto mi prvenstveno treba za čitanje...

HP Touchpad!!! Na njega ide Andorid 4 - ICS, po specifikaciji je svjetlosne godine ispred iPad 1, a relno, ima karakteristike manje vise kao iPad 2. Tesko se nalazi jer je povucen iz prodaje, ali zato ga ima na eBay, i predstavlja naj naj najbolju kupovinu.

Glas za HP, takodje ga imam i uredjaj je vise konkurent iPad 2 nego kecu, msm 1.5ghz 1GB rama, uopste nije sprava za bacanje...

Nikad do sada nisam naručivao nešto skuplje od 20ak evra iz inostranstva pa bih gledao to da izbegnem. :)
Jel može taj tablet da se nađe recimo u Mađarskoj ili Bugarskoj pošto postoji mogućnost da ću tamo ići krajem ovog meseca...?

Takođe da li bi mi preporučili taj HP ili ovaj Prestigio koji treba uskoro da se pojavi? Znam da treba sačekati testove, da se vidi kako će da se pokaže u radu, itd ali ako sve bude ok i kako je najavljeno meni deluje dosta dobro...

Nisam siguran kako planiras da drzis tablet dok citas, ali tu moze da bude bitna i tezina tableta, tako da mozda nije losa varijanta 7" koja uopste je sasvim ok za citanje (po meni najbolje neki ebook reader za to).
Od vecih tableta samsung ima verovatno najlakse, dok svi ovi prestigio, vodafone itd su dosta teski, ali samsung ima i cenu koja je mnogo veca (skoro je bio galaxy tab 7500 u oglasima za 240e, ali u radnji je preko 400e).
HP je isto samo polovan za te pare, nov je preko tvog limita svuda.
U sustini moj savet (iako je receno da ne volis polovno) da ako uspes da nadjes polovno sa garancijom savrseno ocuvano da ides na tu varijantu (kao vec pomenuta varijanta).
Ako je za citanje galaxy p6200 je dobra kombinacija lagan je ima dobar ekran jedino sto je 7", a kosta u inostranstvu oko 300e i kad skines porez bude malo vise od 250e.

Koristio bih ga uglavnom u sedećem ili ležećem položaju tako da mi težina nije presudan faktor. Dok god nije preko 2kg sve je ok. :)

Uzeo bi ja "savršeno očuvan polovan sa garancijom" bez ikakvih problema. :D
Kada se kaže polovno ja mislim na nešto što je korišćeno duže vreme i bez garancije...

Što se tiče cene tu stvarno nemam mesta za kompromis, 250E mi je definitivno plafon a dosta bi mi značilo kada bih našao nešto za oko 220E. :)

HP se moze naci do 250e, nov, jer je HP prestao da ga proizvodi i na rasprodaji je bio 99 dolara. HP je HP, i te SH marke i kinezi nisu za poredjenje sa njim... On je rang iPad 2. Moze se naci po oglasima ja mislim, u prodavnicama tesko. Ako mozes pogledaj neki madjarski forum i sl...

Samo koliko ja vidim njega nema više u prodaji a iskreno ne uzima mi se polovan tablet, naročito toliko star...

Ipadovi su strasno kvalitetni i napravljeni da traju, obicno su savrseno ocuvani jer su mac korisnici poznati po pedantnosti i cuvanju svojih "ljubimaca", koriscenju covera.. sve dobijes, a ja nisam cuo jos za slucaj da se nekome ipad pokvario. Mislim da bi bila dosta razumna kupovina za 200e.

Da li znate kakav je procesor u HP touchpadu, snapdragon dual core u odnosu na cortex a8 koji se nalazi u novim modelima wayteqa, prestigia i archosa. Ja sam na ovom linku nasao refurbished hp
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834158266
kako vam se cini ova ponuda ?

Bolji, naravno od osmica...ako ga pazariš baš po toj ceni, bez carina i transporta, cena je super, sve preko 260 eura je po meni previše za njega, jer za 300 pa nadalje se moze naci IPad2...

Ispravke

Da li znate kakav je procesor u HP touchpadu, snapdragon dual core u odnosu na cortex a8 koji se nalazi u novim modelima wayteqa, prestigia i archosa. Ja sam na ovom linku nasao refurbished hp
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834158266
kako vam se cini ova ponuda ?
1. Snapdragon je čipset, a ne procesor.
2. WayteQ nema Cortex-A8 procesor, već Dual core Cortex-A9 na 1 GHz i to sa NEON general-purpose SIMD engine-om (što kljakavi Tegra 2 SoC nema).
:wave:

da to je taj sto ga je zeka linkovao. Koliko razumeh darka on za razliku od ocekivanih Prestigia PMP5097 i archosa Arnova 9 G2 ima bolji procesor, a izgleda mi da je njegova cena kod nas otprilike ista kao ova dva kada se pojave. Meni nabavka tableta nije hitna. Mozda bih imao kombinaciju da dovucem od preko ovaj hp touchpad, ali ako je ovaj wayteq slican onda se mozda ne vredi cimati, plus sutra ako neki problem ispadne bolje je imati nasu garanciju.A recite mi kako se nosi ovaj Qualcomm Snapdragon dual-core iz hp-a sa cortexom a9 iz wayteqa ?

1. Snapdragon je čipset, a ne procesor.
2. WayteQ nema Cortex-A8 procesor, već Dual core Cortex-A9 na 1 GHz i to sa NEON general-purpose SIMD engine-om (što kljakavi Tegra 2 SoC nema).
:wave:

Pustite vojvodu, izlupetao se, i zbrisao :D

To što si pročitao da Wayteq ima A9 SoC, A9 je arhitektura CPU, dok je GPU Mali-400, dakle isti kao i u exynos sgs2 SoC-u. I kod Wayteq uopšte nema dual core SoC-a, već je u pitanju Amlogic AML8726-M, single core SoC. Naravno da je bolji od single core A8, ali od dual core i ne baš.

Verovatno si pomešao MaxTab koji zaista ima dual core.

Inače, taj Wayteq nije loša kupovina, pre svega zbog niske cene i odličnog ekrana. Mana mu je baterija, i kome je to bitno, neka sačeka Prestigio 5097, koji takođe ima IPS ekran, ali i bateriju od 6000mah, koja uz štedljivi single core će moći trajati bar 7-8h.

da to je taj sto ga je zeka linkovao. Koliko razumeh darka on za razliku od ocekivanih Prestigia PMP5097 i archosa Arnova 9 G2 ima bolji procesor, a izgleda mi da je njegova cena kod nas otprilike ista kao ova dva kada se pojave. Meni nabavka tableta nije hitna. Mozda bih imao kombinaciju da dovucem od preko ovaj hp touchpad, ali ako je ovaj wayteq slican onda se mozda ne vredi cimati, plus sutra ako neki problem ispadne bolje je imati nasu garanciju.A recite mi kako se nosi ovaj Qualcomm Snapdragon dual-core iz hp-a sa cortexom a9 iz wayteqa ?
Mesas cipove i procesore :).

Cortex-A9 > Scorpion (procesor u Snapdragonu) > Cortex-A8

Glavna mana WayteQa je slaba baterija, al' negde se mora ustedeti zbog nize cene ;).

Moj iskren savet obojici, a pri tome, pogledajte moje postove, nimalo ne volim jabuku i u potpunosti sam okrenut androidu.
Ipak, za razliku od iphone-a koji je po mom mišljenju lošiji od odgovarajuće android konkurencije, ipad2 je bolji i od najboljeg quad core tableta (prime-a), bez potrebe da uopšte pominjemo ipad3.

Dakle, kad imate 250, stisnite se za još 50tak i sačekajte dobru ponudu za ipad2. Več ih ima 16GB wifi za 330, a za koji mesec če ih biti i po 300. Dobićete spravu koja če biti aktuelna najmanje još 2 godine, što baš i neće biti slučaj sa prethodno nabrojanim spravicama.

Pustite vojvodu, izlupetao se, i zbrisao :D

To što si pročitao da Wayteq ima A9 SoC, A9 je arhitektura CPU, dok je GPU Mali-400, dakle isti kao i u exynos sgs2 SoC-u. I kod Wayteq uopšte nema dual core SoC-a, već je u pitanju Amlogic AML8726-M, single core SoC. Naravno da je bolji od single core A8, ali od dual core i ne baš.
:laugh:
A9 nije nista. Cortex-A9 je procesor:
http://mobile.arm.com/products/processors/cortex-a/cortex-a9.php?tab=Specifications

Moja greska oko broja jezgara. WayteQov Cortex-A9 ima jedno. Navikao sam da Cortex-A9 ide uvek u paru.

U potpunosti se slazem sa gornjim postom. Ipad2 je sada mozda najbolja kupovina, narocito se vidi kada proizvodjaci Android tableta jednostavno tvrdoglavo ne zele da smanje cene svojih uredjaja....

Vrh Dno