Flyer drzi tu cenu u WiFi verziji koliko sam ja mogao da vidim, ne u 3G verziji... Smatram da je to fenomenalan tablet, zaista upotrebljiva sprava, kvalitetna, ali malo teshka i ne moze da stane u dzepove u koje staje moj P1000. Ali da je bolji, jeste.
E sad, treba imati u vidu da Flyer ima jednojezgarni Scorpion na 1,5Ghz. Svakako je sporiji nego Tegra 2 ili josh snazniji Exynos u Galaxy Tabu 2 i 7.0 Plus. Veci je i tezi. I opet smatram da je izuzetna sprava... Jednostavno ostavlja utisak kvaliteta koji nisam imao pri koriscenju bilo cega drugog (osim mozda iPada, mada ni iPad 2 nema Gorilla Glass, po meni veliki minus).
Zavisno od toga shta ti treba, iskreno ne smatram da bi pogreshio ni da uzmesh Galaxy Tab (naravno, iskljucivo polovan za max 180 evra, sve preko je mnogo). Isto vazi i za Flyer. Duplo veci ram ce ti znaciti za ICS dosta, ali da li bash opravdavaju svoju cenu, to je druga stvar.
Ne znam cime se bavish i za shta ti treba, ali svakako nije zamena za laptop ili desktop. Ne mozesh bash da za recimo 400 jura ili malo manje koliko koshta Transformer TF300 uzmesh zver od desktopa ili laptopa, a govorim o prosecnom tabletu, ne o nekom jeftinjaku. Recimo, Chippy sa sajta Carrypad je dugo blogovao koristeci Nokia N8 telefon (zbog kamere i nicega drugog) i Galaxy Tab, ode covek na sajam, ponese minimum spravica, zavrshi posao i kada se vrati kuci u Nemacku lepo sredi svoj post sa kompa. Poenta je u prenosivosti i trajanju baterije, a ne u moci uredjaja koji koristi. Ako ti treba neshto na cemu cesh da programirash, radish animaciju, obradu videa, slike, zvuka, multitaskujesh kao besomucan, kucash duge tekstove, pa, realno, tablet ti nece biti dovoljan.
Moja poenta - postavi realna ocekivanja, koristicesh naduvani Android telefon. Znam da Flyer fabricki ima HC koji ni ne ide na telefone, znam da ICS razlicito izgleda na telefonima i tabletima, ali isto tako znam i da skoro iste aplikacije rade na tabletu i telefonu, necesh dobiti ne znam kakve razlike - osim daleko veceg i preglednijeg ekrana. A kako Android telefoni mogu danas da odrade Boga oca, tablet ti istu stvar uradi udobnije.
Takodje, iskreno ne smatram da cesh napraviti greshku ako uzmesh Flyer. Kod Galaxy Taba se vec oseca manjak performansi, Flyer je taman toliko brzi da necesh osetiti neko vreme.
Imash i josh jednu opciju - cekaj da neko pocne da shvercuje Nexus 7. E, tu cesh dobiti ubermocnu spravu za bagatelu (ukoliko shverceri ne odluce da se ugrade debelo u njih). Lepo bi bilo da se pojave i zvanicno, naravno, ali ne racunam na to preterano...