Šta je novo?

Tablet do 15k dinara

jelenaki

Cenjen
Učlanjen(a)
07.12.2010
Poena
169
Planiram da kupim majci za rodjendan u narednih dan dva tablet za rodjendan. Budzet nekih 15000 dinara. Tablet bi se koristio uglavnom za facebook:) Videla sam neke prestigio tablete koji se uklapaju u budzet. Sta je best buy u tom cenovnom rangu za jednog ne tako zahtevnog korisnika? Unapred hvala

Malo je hitno:) A i ona nije neko ko bi primetio razliku:) Jedina stvar koju bi primetila je ima fb, nema fb:) Cula sam da su ljudi zadovoljni onim tabletom koji se prodavao u maxiju. Ne znam koji je to model i da li ima negde da se kupi

Ako se ne varam, Maxi je prodavao Prestigio 3074 ili 3084, koji su u sushtini djubre totalno. Bezi od njih, ako su ti koje gledash.

Ja imam Galaxy Tab, bilo shta slabije mi je jednostavno slabo, a tako je i vecini ljudi koji koriste jace sprave... Shta da ti kazem, osim da malo procitash utiske po forumu o tim jeftinijim modelima... Ali probacu da sumiram.

Ljudi se nisu mnogo zalili na Wayteq Xtab70, Prestigio PMP5080B i Samsung Galaxy Player 5" (dok sam imao vremena da redovno citam, ako ih gledash prvo bolje pogledaj njihove teme), a i oni ti prelaze cenu... Ima ih za oko 16000 (mozda je Samsung malo skuplji, a duplo manji), sve ostalo je daleko skuplje ako icemu valja.

Mogla bi da pogledash eventualno neki Prestigio PMP7070C/Archos 70 (isti uredjaj, razlicita nalepnica, Archos je original i cak malo jeftiniji), kod kog su se zalili na kvarove (i ima beznadezno malo rama, zastareo model), ili Arnovu G2 kod koje su se zalili na uzasan odziv ekrana na dodir. Mozesh i da uzmesh neki Blueberry, za koje su se ljudi ne zalili nego kukali i kosu cupali... Video sam i ove nove Nextbook modele, ali o njima ne znam nishta, pa ne mogu da pricam.

Ili mozesh da skupish josh malo para i uzmesh neki od modela koje sam ti pomenuo (pre svega Prestigio PMP5080). Ili da dignesh ruke od tableta, bolje ne uzeti ga nego uzeti krsh...

Kupljen Prestigio 5080c PRO, 14 900 u Tempu. Nisam stigla jos skroz da ga iscackam ali koliko mi se cini odlican uredjaj za te pare. Radi glatko, ICS, majci ce biti i vise nego dovoljan:) Ekran mi je jedino onako :)verovatno sto sam navikla na amoled. Hvala svima na pomoci:)

Mozda, samo mozda, ako budesh imao srece, naletish na Prestigio Multipad PMP7074B3G i uspesh da se iscenjkash da ti smanje cenu na 15000 (nashao sam ceo 1 na KP za koji trazi 170 jura) i koji je jednostavno, pa, krsh za te pare... Koliko sam cuo, jako sporo hvata satelite, svakako ostaje na WVGA rezoluciji, ima prilicno beznadezan iMX505procesor... Jedini drugi je Huawei Ideos S7 Slim, koji je josh gori. Skupi josh malo i pazari Galaxy Tab (ili kupi Huawei i kajacesh se kada ga uporedish sa Tabom).

Au bre,preslabo je ovo. S7 sam koristio i isto je kao da koristite razvucen telefon. A ako bih menjao laptop vrednosti oko 300 e,koji onda preporucujete? Onda ne bih isao ispod 1280x800 rez ekrana i chrome browser,ako je moguce to za tristotinak evra polovan :) Mada,sumnjam da ce tablet moci da mi zameni komp...

Poslednja izmena:
Ako i tu zelish 3G, mozesh da ga zaboravish... U svakom slucaju, ili cesh uzeti neki Galaxy Tab 2 (ili, ako imash srece, 7.0 Plus), HTC Flyer i imati 3G, ali i rezoluciju 1026x600 (7"), ili da uzmesh neki Transformer TF101 (eventualno Iconiu A500, Motorolu Xoom, iPad 2 16GB WiFi), teshko da cesh pazariti ishta bolje... Acer Iconia A200 je mozda za nijansu preko 300 (i dosta loshija od gore pomenutih, opet ulazish u pricu vredi ushtedeti za TF300)... Koliko god zvucali staro, ovi uredjaji su zapravo dosta novi i skupi i kad su polovni...

Ili smanji apetite, skupi josh malo para, kupi Galaxy Tab i stavi mu AOKP (mozda i naletish na neki koji ga vec ima), ili se odrekni 3G veze.

I ne, ni jedan normalan tablet ti nece zameniti komp. Koristim desktop, a kada radim u pokretu, moram da koristim 12" laptop - tablet jednostavno ne moze da uradi previshe stvari koje cak i moj ubogi U200 laptop/netbook/shtagoddaje moze; to ne znaci da ne koristim tablet za druge stvari :)

Malo neopravdano drze cenu. Mali flajer kosta 180 e polovan,a ne znam koliko je to realno... O ovim novojim da ne govorim. Za prosecan tablet moze da se kupi zver od desk ili laptopa. Valjda ce se ,alo urazumiti. A da li bih pogresio ako bih kupio HTC Flyer?

Flyer drzi tu cenu u WiFi verziji koliko sam ja mogao da vidim, ne u 3G verziji... Smatram da je to fenomenalan tablet, zaista upotrebljiva sprava, kvalitetna, ali malo teshka i ne moze da stane u dzepove u koje staje moj P1000. Ali da je bolji, jeste.

E sad, treba imati u vidu da Flyer ima jednojezgarni Scorpion na 1,5Ghz. Svakako je sporiji nego Tegra 2 ili josh snazniji Exynos u Galaxy Tabu 2 i 7.0 Plus. Veci je i tezi. I opet smatram da je izuzetna sprava... Jednostavno ostavlja utisak kvaliteta koji nisam imao pri koriscenju bilo cega drugog (osim mozda iPada, mada ni iPad 2 nema Gorilla Glass, po meni veliki minus).

Zavisno od toga shta ti treba, iskreno ne smatram da bi pogreshio ni da uzmesh Galaxy Tab (naravno, iskljucivo polovan za max 180 evra, sve preko je mnogo). Isto vazi i za Flyer. Duplo veci ram ce ti znaciti za ICS dosta, ali da li bash opravdavaju svoju cenu, to je druga stvar.

Ne znam cime se bavish i za shta ti treba, ali svakako nije zamena za laptop ili desktop. Ne mozesh bash da za recimo 400 jura ili malo manje koliko koshta Transformer TF300 uzmesh zver od desktopa ili laptopa, a govorim o prosecnom tabletu, ne o nekom jeftinjaku. Recimo, Chippy sa sajta Carrypad je dugo blogovao koristeci Nokia N8 telefon (zbog kamere i nicega drugog) i Galaxy Tab, ode covek na sajam, ponese minimum spravica, zavrshi posao i kada se vrati kuci u Nemacku lepo sredi svoj post sa kompa. Poenta je u prenosivosti i trajanju baterije, a ne u moci uredjaja koji koristi. Ako ti treba neshto na cemu cesh da programirash, radish animaciju, obradu videa, slike, zvuka, multitaskujesh kao besomucan, kucash duge tekstove, pa, realno, tablet ti nece biti dovoljan.

Moja poenta - postavi realna ocekivanja, koristicesh naduvani Android telefon. Znam da Flyer fabricki ima HC koji ni ne ide na telefone, znam da ICS razlicito izgleda na telefonima i tabletima, ali isto tako znam i da skoro iste aplikacije rade na tabletu i telefonu, necesh dobiti ne znam kakve razlike - osim daleko veceg i preglednijeg ekrana. A kako Android telefoni mogu danas da odrade Boga oca, tablet ti istu stvar uradi udobnije.

Takodje, iskreno ne smatram da cesh napraviti greshku ako uzmesh Flyer. Kod Galaxy Taba se vec oseca manjak performansi, Flyer je taman toliko brzi da necesh osetiti neko vreme.

Imash i josh jednu opciju - cekaj da neko pocne da shvercuje Nexus 7. E, tu cesh dobiti ubermocnu spravu za bagatelu (ukoliko shverceri ne odluce da se ugrade debelo u njih). Lepo bi bilo da se pojave i zvanicno, naravno, ali ne racunam na to preterano...

Nazad
Vrh Dno