ja sam prestao da se bakcem sa android tabletima kad sam video da ni najbolji android tableti ne mogu jednostavno da obave posao koji moze window tablet. a kad vec uzimam windows tablet otisao sam korak dalje i nisam hteo da se bakcem sa bezveznim atomcicima i emmc memorijom nego sam kupio masinu sa i5 procesorom, 4gb rama i 130gb ssd, 12.5" ekranom i wacom olovkom.
legendarni thinkpad kvalitet izrade i tastatura koja je neverovatno prijatna za kucanje, citac otisaka prsta, sve u fullu. prezadovoljan sam! ima slot za 3g modem i gps, tu karticu planiram da kupim, oko 3000 dinara je kod nas na oglasima, bude nekad i jeftinije...
instalirao sam android dual boot na njemu, 18 gb za android, 100 za windows. android leti na njemu, sve radi perfektno i brze od najbrzeg android tableta koji sam imao. provrteo sam antutu iz zezanja 74000 poena ima, sto je totalno van svakih grafika jer najbrzi android uredjaj na grafiku postize 44000. posebno mi je extra za koriscenje unos teksta, google writing keyboard radi perfektno, bukvalno pisem olovkom kad hocu neki tekst da unesem.
poucen ovim iskustvom, svima bih preporucio da kupuju samo windows tablete koji imaju BIOS!!!! tablete koji mogu da butuju sa usb fleske. jer onda moze da se instalira i android. iskreno android je mnogo bolje optimizovan za touch screen i ne treba ga se odreci! ja na mom palim windows samo kad mi treba nesto ozbiljno da uradim, da editujem, da stvorim neki sadrzaj. ukoliko samo konzumiram sadrzaj u androidu sam, jer je bajka koristiti ga na ovako mocnom hardveru.
sve u svemu, obratite paznju pri kupovini da li mozete od vaseg buduceg tableta da napravite dual boot masinu sa androidom, jer androida se ne morate odreci!
jedino za sta bi menjao moj tablet je surface pro 3 (i to pod uslovom da moze da fura i android) , ali to ne znam da li cu skoro biti u mogucnosti da izdvojim 2 soma evra za tablet. dok ne skupim toliko furam moj thinkpad, pa i kad zberem 2k razmislicu o thinkpad ekvivalentu, mada nije vise to to, ovi novi nije vise to to....