Šta je novo?

Tab na Windowsu

Mogla bi da se otvori tema u vezi ovog iznad navedenog hibrida, i bas da odgovore iz Asusa hoce li biti tog modela kod nas i kad da ga očekujemo... Na netu nista konkretno nema, ni test na YT da je o nečemu.

ja sam prestao da se bakcem sa android tabletima kad sam video da ni najbolji android tableti ne mogu jednostavno da obave posao koji moze window tablet. a kad vec uzimam windows tablet otisao sam korak dalje i nisam hteo da se bakcem sa bezveznim atomcicima i emmc memorijom nego sam kupio masinu sa i5 procesorom, 4gb rama i 130gb ssd, 12.5" ekranom i wacom olovkom.
15341-img9105s.jpg

legendarni thinkpad kvalitet izrade i tastatura koja je neverovatno prijatna za kucanje, citac otisaka prsta, sve u fullu. prezadovoljan sam! ima slot za 3g modem i gps, tu karticu planiram da kupim, oko 3000 dinara je kod nas na oglasima, bude nekad i jeftinije...

instalirao sam android dual boot na njemu, 18 gb za android, 100 za windows. android leti na njemu, sve radi perfektno i brze od najbrzeg android tableta koji sam imao. provrteo sam antutu iz zezanja 74000 poena ima, sto je totalno van svakih grafika jer najbrzi android uredjaj na grafiku postize 44000. posebno mi je extra za koriscenje unos teksta, google writing keyboard radi perfektno, bukvalno pisem olovkom kad hocu neki tekst da unesem.

poucen ovim iskustvom, svima bih preporucio da kupuju samo windows tablete koji imaju BIOS!!!! tablete koji mogu da butuju sa usb fleske. jer onda moze da se instalira i android. iskreno android je mnogo bolje optimizovan za touch screen i ne treba ga se odreci! ja na mom palim windows samo kad mi treba nesto ozbiljno da uradim, da editujem, da stvorim neki sadrzaj. ukoliko samo konzumiram sadrzaj u androidu sam, jer je bajka koristiti ga na ovako mocnom hardveru.

sve u svemu, obratite paznju pri kupovini da li mozete od vaseg buduceg tableta da napravite dual boot masinu sa androidom, jer androida se ne morate odreci!

jedino za sta bi menjao moj tablet je surface pro 3 (i to pod uslovom da moze da fura i android) , ali to ne znam da li cu skoro biti u mogucnosti da izdvojim 2 soma evra za tablet. dok ne skupim toliko furam moj thinkpad, pa i kad zberem 2k razmislicu o thinkpad ekvivalentu, mada nije vise to to, ovi novi nije vise to to....

Poslednja izmena:
postizu novi galaxy s6 i edge oko 70k

moj zenfone sa 2gb rama ima 44k

ok je to sve, samo ti kazem posto si rekao da na grafiku nema nista preko 44k

ali i5 je i5, bio on iz 2009 ili 2015, dosta je to bolje od svih atoma

pa meni je grafik pokazao 44k drugo mesto. ovi sto prave antutu su pajseri, sto ne uvrste te uredjaje koji su najbolji. sorry greska.

pritom imam utisak da antutu nije pravi pokazatelj mogucnosti procesora. mislim ako s6 ima 70k to je isto skoro kao i i5, par % razlike. nema sile da me neko ubedi da je exy iz s6 isto brz kao i i5

Onaj Asus bi trebao da ima bios, jer mi je to u planu, da imam dual OS. Čekam tako nesto da se pojavi kod nas,ili naruči negde...

to je onda odlican izbor. wacom pen je super stvar za ljude koji dosta uce, citaju i obelezavaju pdf, crtaju, sta znam, ali nije neophodno! ms bezobrazno skupo ceni svoj surface! asusi sa tastaturom su super!

Preskup mi je surface, mada za ono što je meni potrebno, vršiće odlično pos'o i taj Asus, ili nešto slično...

Koji je to ThinkPad?

x220 tablet. matorac :d

njegov naslednik je x230 tablet, ali on ima mnogo losiju tastaturu i skoro pa iste specifikacije. posle toga lenovo je napustio taj koncept.

ja da zamenim ssd za 512gb i da dodam ram da ima ukupno 16gb i sluzice on jos dugo. eventualno ako negde nadjem plocu sa i7, ali to je vec potesko.

ono sto mogu da probam je triple boot android, windows i os x, ali za to bi verovatno morao da rusim windows, a to mi se stvarno ne radi, plus nemam toliko mesta na ssd-u, kad stavim veci mozda probam. obeshrabren sam jer ima mnogo prijava da wacom pen ne radi na os x na ovom tabletu, pa bih mogao da ga koristim kao laptop samo sto bi me smorilo. a i verovatno bih morao da menjam wifi karticu jer os x ne vidi ovu koja je u njemu. malo smor, ali ako mi ikada zatreba os x (sto nije iskljuceno jer ima mnogo naprednih alata za nauku) iscimacu se. samo iskreno nemam ideju kako da napravim triple boot :d

Poslednja izmena:
Matorac ili ne, to su uredjaji koji imaju neverovatnu izradu, imao sam za posao x230, ali nije tablet vec klasika.. a pre njega i x200 i 201.. Odlicne masine.. Ono vece kad sam te pitao koji model, uopste mi nije palo na pamet da je to ovo, ja mislio onaj thinkpad tablet (2) ili kako vec ima oznaku.. Veruj mi (mada shvatio si i sam sigurno), vredi svaki dinar! Ukoliko ne nadjem neki tablet sa ovim mogucnostima koje si tu upravo spomenu za kucno koriscenje (i da se igra devojka na njemu, msm na laptop :d) uzecu neki x201 za svakodnevno akanje sa i5 i 4gb rama roknes ssd i eto solidne masine za svaki dan..

Ide ovo za 250:

http://www.leboncoin.fr/informatique/805169162.htm?ca=12_s

Poslednja izmena:
sve si u pravu :) x230 koji si imao je isti kao i tablet verzija toga, samo ima dve sarke i nema touch screen. sad zavisi od konfiguracije, ali znaju da budu jako dobri...

sve si u pravu :) x230 koji si imao je isti kao i tablet verzija toga, samo ima dve sarke i nema touch screen. sad zavisi od konfiguracije, ali znaju da budu jako dobri...

Ovaj nije bio tablet, klasika i5, 8Gb rama i hdd 500, cini mi se.. ne secam se vise.. Mene smara samo rezolucija na njima, da imaju malo bolje ekrane......... :D :D

da rezolucija je bedna, ali moj ima ips ekran skroz sam zadovoljan, jako je dobar.

Vrh Dno