Šta je novo?

Tačka umesto zareza u Win 7

Bojan_N

Čuven
Učlanjen(a)
07.11.2004
Poena
650
Dakle, da li neko, za ime boga, zna kako da rešim ovaj problem. Koristim Win 7 i srpsku tastaturu. Kada na numerčkoj stisnem taster za tačku, on mi kuca zarez. Kako mogu ovo da promenim. Išao sam u regional and language, pa na additional settings i tamo svaki božiji zarez zamenio sa tačkom ali nije pomoglo. Jel ima neko rešenje? Šta to tamo tačno treba da promenim, možda sam nešo i prevideo?

Iskoristi program sa ovog linka da remapiraš željeni taster. :wave:

P.S.
To je, na žalost, standardni layout SR tastature na W7.

Poslednja izmena:
Dakle, da li neko, za ime boga, zna kako da rešim ovaj problem. Koristim Win 7 i srpsku tastaturu. Kada na numerčkoj stisnem taster za tačku, on mi kuca zarez. Kako mogu ovo da promenim. Išao sam u regional and language, pa na additional settings i tamo svaki božiji zarez zamenio sa tačkom ali nije pomoglo. Jel ima neko rešenje? Šta to tamo tačno treba da promenim, možda sam nešo i prevideo?

Pa Amerima je znak za decimalu tacka, a Srbadiji zarez iliti zapeta, tako da je to normalno ;)

Nije bilo na XP-u.

Meni je standardni SR layout na W7 neupotrebljiv zbog rada u Autocad-u (kucanje koordinata na numeričkom delu tastature).

Ako ti treba latinica googlaj vesic keyboard layout i klikni na prvi link. Lik je napravio US layout latinične tastature. Karaktere sa kukicama dobijaš kada pritisneš Alt i taster slova koje želiš, npr. Ako želiš š pritisneš Alt + [ ,ali pošto je tebi već naš layout ti pritisneš gde ti se na tast vidi š. Kombinacija Alt+Shift+ slovo naravno daje veliko slovo. Kad se alt ne koristi onda je standardni US layout. Nećeš imati nikakav problem sa tačkama i zarezima, a imaćeš naša slova. Jako korisna stvar, već dugo je koristim i prezadovoljan sam.

Poslednja izmena:
Iskoristi program sa ovog linka da remapiraš željeni taster. :wave:

P.S.
To je, na žalost, standardni layout SR tastature na W7.

Hvala druže, a jel ima leba da se to uradi bez dodatnog programa?

@KAMIKAZE

Omašio si malo temu ;)
Nisam rekao da nije normalno već ja želim da bude drugačije. Kao što pomenu SxeVo, na XP-u nije bilo tako.

@trojmeklur

Hvala druže, ali ne radi mi to posao. Kucam na srpskoj tastaturi i ne isplati mi se da stišćem ALT svaki put kad želim da kucam naša slova.

Izvoli oba layouta (latinica i ćirilica) prepravljena da tačka bude umesto zareza.

Prilozi

• decimal seperator.7z
    150.1 KB · Pregleda: 798
Omašio si malo temu ;)
Nisam rekao da nije normalno već ja želim da bude drugačije. Kao što pomenu SxeVo, na XP-u nije bilo tako.

Nisam dovoljno detaljno cackao, ali na mom XP-u to uopste i ne radi kad je namesteno na Serbian, dok na Croatian udara zarez :trust:

Nazad
Vrh Dno