Šta je novo?

T68i i GPRS

R310

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
620
Kakva su podesavanja za T68i da bi mogao da ga upotrebim kao modem na PC.GPRS na telefonu mi radi,ali prilikom povezivanja sa PC uvek mi javlja da user ili password nisu uredu.Podesavanja su sa 063 sajta.
Trenutno C100 mi radi sa istim podesavanjima!!!

BT ili IR?

Nista prostije,po uspostavljanju veze sa racunarom u modem properties-u ce ti se pojaviti Standard modem over IR link,mozes koristiti i konekciju koju si koristio sa Samsung-om,ali prethodno u Properties-u konekcije cekiraj modem od t68i (Standard modem over IR link) ili isto to samo #2 ukoliko ti se na isti nacin prijavio i modem Samsunga.Podrazumeva se da si odradio setovanja za 063 GPRS po njihovom uputstvu ili jos laksu varijantu automatskog setovanja (ukoliko ti ova varijanta prijavljuje gresku tipa GPRS request rejected ili nesto u tom fazonu),posluzi se uputstvom za manuelno konfigurisanje...i da,ovo pod obavezno...ukoliko sve ovo odradis kako treba,a i dalje budes imao problema sa konektovanjem ili primanjem podataka po uspostavljanju konekcije skini sa Mobtelovog sajta i Extra init. string pa ga upisi u Advanced settings modema...evo,nasao sam ga na racunaru (AT+CGDCONT=1,"IP","INTERNET").Ovako podesen t68i mora da radi k`o lood.
Nadam se da cu ti biti od pomoci. :wave;

Nece-na telefonu prilikom konekcije kaze da nevaljaju user ili password.A onda na komp.daje gresku:TC/IP CP report error 738:The server did assign an address.
Sklanjao sam IR modem koji je napravio C100 da bi bio samo od T68-nista.napravim novu konekciju opet za C100-radi.
da nije greska u podesavanju telefona-resetovao sam podesavanja i opet unosio-radi na telefonu ali nece da se poveze preko IR.

Ipak jos jednom procesljaj podesavanja telefona step by step,ne moze da nece,u suprotnom se najavi i svrati da ti pomognem.

Spusti brzinu IR porta na 9600, i mora da radi !!

mihailo je napisao(la):
Nista prostije,po uspostavljanju veze sa racunarom u modem properties-u ce ti se pojaviti Standard modem over IR link
:wave;

Mihailo,ne pominjete drajvere uopste :confused:
Znam da imas SE ali sa mojim SE T300 konekcija modema nece da radi sa standardnim MS drajverom vec sam skinuo originalni sa SE adrese.
Pozdrav i nadam se da ce vam ovo pomoci

Veruj mi da nisam ni gledao da li SE drajveri postoje obzirom da mi sve besprekorno funkcionise i sa Win drajverima (2xt68i,t610,Nokia 6100).
Ogradjujem se sa te strane sto IR koristim samo u lap-top varijanti,odnosno nemam iskustva sa IR modulima za desktop,mada ne vidim u cemu bi bila razlika.IR koristim u 10% slucajeva,a to je kada uz mene nije BT Key ili drajveri za isti.Valjda cemo biti od pomoci...

Polude sa ovim cudom.Nece pa nece.Sve sam radio-smanjio transfer,pregledao podesavanja x puta,slao sa mobtela automatska podesavanja...uvek isto;user i password.
Radi C100,malopre sam probao i 6510-radi.Ako ga ne namestim veceras pojescu ga!!!
Moze li link za drajvere?

Ovako...
1.Da li ti radi transfer fajlova sa t68i(proveri u oba smera)i?
2.Da ti nije slucajno ukucan neki DNS pa pravi probleme?
3.Probaj bez podesavanja u Advanced setings
4.Drajveri...GOOGLE>Sony Ericsson pa biraj za svoj model
5.Nazovi Mihailo-a pa podesi prema njegovom tel-u
6.Pisi sta si uradio ;)
Pozdrav

Sta uradi na kraju?
Kakav mu je ukus ;)

Ma nista!!!Malo je zilav pa sam odustao.Skinuo sam drajvere za njega-sada prepoznaje kao modem T68;opet isto.Sada skidam neki program pa da probam dal oce nesto da ubaci na tel.preko IR.

R310 je napisao(la):
Ma nista!!!Malo je zilav pa sam odustao.Skinuo sam drajvere za njega-sada prepoznaje kao modem T68;opet isto.Sada skidam neki program pa da probam dal oce nesto da ubaci na tel.preko IR.

Kakav program...OK,trebace ti kasnije ali za pocetak probaj transfer fajlova pomocu Wireless link-a koji se pojavi na desktop-u(ili u Control panel-u) kada povezes tel sa IC adapterom

USPEO SAM!Tek sa Dial-Up Networking Wizard koji sam skinuo sa SE sajta.Tu sam otklonio passworde sa VIP(hrvatske mreze je skinut)-nisam mogao pre.
Puno hvala npetru i mihailu na pomoci-bez vas ne bi nista uradio. cheers

R310 je napisao(la):
USPEO SAM!Tek sa Dial-Up Networking Wizard koji sam skinuo sa SE sajta.Tu sam otklonio passworde sa VIP(hrvatske mreze je skinut)-nisam mogao pre.
Puno hvala npetru i mihailu na pomoci-bez vas ne bi nista uradio. cheers

Srecno GPRS-ovanje !!!

Vrh Dno