Šta je novo?

T610 + BlueTooth headset

minketa

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2002
Poena
619
Daklem, imam 'BlueTrek G2' BlueTooth headset vec nedelju dana, uparen sa T610... i moram da podelim svoje iskustvo s vama.
Evo i linka:
http://www.bluetrek.com/bluetrekG2/bluetrekG2.htm

Dobra stvar, svidja mi se kako radi. Cist, jasan, zvuk... baterija drzi 4-5 dana a recimo da obavim dnevno 10-tak razgovora od po 10 min. Domet jos nisam ispitivao, nije me situacija na to terala. Inace, na uhu mi dobro stoji, ne spada... vise ljudi ga je probalo i svima je odgovaralo.
Dve stvari mi se ne svidjaju: bateriju na telefonu iscedi za 16-18 sati!
I, dok je slusalica uparena s telefonom BlueTooth je zauzet - ni za sta drugo ne moze da se koristi.

Ocekivao sam da je BlueTooth veza izmedju headset-a i telefona vec uveliko optimizovana. Ocigledno je da su ove dve stvari sve vreme na vezi, cim se baterija telefona toliko trosi a BlueTooth je sve vreme zauzet. Zar ovo nije moglo da se resi intermitentnom vezom, tako da BlueTooth ipak ostane upotrebljiv za nesto drugo a i da se baterija telefona manje trosi?

Pa moglo je.. Ali .. :)

Cudno da ti se toliko trosi baterija, jer ipak nije non stop transmisija podataka izmedju headseta i telefona.. vec bi trebalo samo dok pricas.

Koji firmware imas? Cuo sam na stranim forumima da R1L i starije verzije imaju problema sa BT konekcijama.. pogootvu sa Headsetovima.
Doduse meni cak i sa R1L BT radi odlicno ali sa kompom.. Nemam headset ;)

R3C002 je firmware.
Inace, problem i jeste u tome sto je transmisija podataka kontinuirana, nebitno je da li se prica ili ne. Od prilike, svakih 20-tak sekundi se headset i telefon dozivaju... 'ovde mobilan... blue, how was life?' - ovaj ce njemu 'well, a little bit boring' - a mobilan ga onda tesi - 'zvacu ja tebe opet, za 20 sekundi... imacemo nekog posla, mozda'
I tako u krug.

To je mene i iznenadilo, znas. Pre mi je logicno da i telefon i headset cute dok cekaju... i onda samo kad treba da se razgovara - povezu se.

dugo mi je i traj'o!

Crko :S

Promenio sam vec dva komada, i odustao od tog modela. Ucudi se... nece da puni bateriju, nece da radi. Pre nego sto crkne prolazi kroz agoniju - doziva telefon, i u tome isprazni svoju bateriju za manje od dana.

Pa laknulo mu je, kako bi mu bilo...!?
Sad jedno punjenje baterije duze traje.

Uz'o sam Jabra BT200, i mnogo je bolji!
Sa ovim konekcija nije stalna, povezu se samo kad nailazi poziv.

http://www.jabra.com/products/FreeSpeak_Bluetooth.htm

I prethodni i ovaj su bili po £60.
Ja sam ga dobio za dz, posto su me prvo izvatali na contract-u.

Nazad
Vrh Dno