Šta je novo?

T1 i T3

DayWalker

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2003
Poena
604
Dal bi neko moga nesto vise da mi kaze o ovim vezama. Bio bi zahvalan za bilo kakve informacije.

Prosto receno: to je nesto mnoogo brzo i dobro, sto mi ovde necemo vidjati jos dobrih 10 god. :(

T1 i T3 = Specijalne iznajmljene linije extremno velikih brzina.

Ako te zanima cisto informativno i kakva je upotrebljivost u praxi, nemoj dzaba da se opterecujes jer kao sto rekoh kod nas toga nece biti dok je telekom online. :rocket:

A ako ti treba detaljnije za neki psimeni rad ili nesto, probaj google. :wave;

bicu kratak...

sanjarija za ove prostore...

Ma za seminarski

pa da treba mi za seminarski.
Hvala puno na info.

Re: Ma za seminarski

DayWalker je napisao(la):
pa da treba mi za seminarski.
Hvala puno na info.

Pa neces valjda u seminarskom da pljujes Telekom:d. Pogledaj mozda ovde nadjes nesto korisno (na engleskom je, i pri dnu stranice imas neku poruku i linkove tipa "Visit our pages to learn more about...").

Pozdrav

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Prosto receno: to je nesto mnoogo brzo i dobro, sto mi ovde necemo vidjati jos dobrih 10 god. :(

Ja bi bio jako sretan kada bi to bilo za nekih 10 godina . Mislim da precenjujes mogucnosti i ambicije ove "drzavice"

Heh, ZLI u pravu si, definitivno sam pogresio... :(

Re: Re: Ma za seminarski

DiSLOcAtEd je napisao(la):
Pa neces valjda u seminarskom da pljujes Telekom
pa naravno da hocu. Nego sat si mislio. Najvise mrzim monopolce.
BTW Hvala za link!!

DayWalker je napisao(la):
Dal bi neko moga nesto vise da mi kaze o ovim vezama. Bio bi zahvalan za bilo kakve informacije.

Ajd' da probam da ti pojasnim ...

Oznake koje si naveo koriste se pri oznacavanju odredjenih nivoa u telefoniji tj. oznake za hijerarhiju ...

Ono sto se svugdje koristi je to da se 24 ili 32 telefonske linije
sabiraju u jedan multipleks ... i svaka sa protokom 64kbps ...

Amerika: 24 linije se sabiraju u T1 multipl. i onda T1 ima protok ~1,54Mbps ... dalje, 4xT1 ulaze u T2 ... pa 4xT2 ulaze u T3 koji ima protok ~25Mbps ...
Postoji jos jedan stepen a to je T4 i ista prica 4xT3=T4 ...
Ne znam da li se ide dalje od ovog nivoa ...

Evropa: 32x64kbps=E1 ... 4xE1=E2 itd. E1=2048kbps ...

Zakupljivanje T1 linije u americi staje 250$ mjesecno,
dok kod nas zakup E1 linije staje 25000$ mjesecno :) Cisto da se vidi da pucamo od standarda tj. ... od muke :cuss:

da ne duzim ....

zbogom!

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Definitivno kasnije... mnoogo kasnije.. ctp;
Nazalost mnooogo kasnije :boom:

Zakupljivanje T1 linije u americi staje 250$ mjesecno,
dok kod nas zakup E1 linije staje 25000$ mjesecno Cisto da se vidi da pucamo od standarda tj. ... od muke
To je samo jos jedan pokazatelj da "hocemo" u Evropu, ali ne damo Evropi da dodje kod nas ctp;
Inace, Telekom je majstor da nam za neke stvari pokaze kako su jeftinije njihove usluge od zemalja u okruzenju (Albanija na primer), ali nikad ne navode kvalitet istih, tj. sta se dobija za te pare, a narocito ne porede sa cenama u (razvijenom) svetu (Zap. Evropa, USA, Kanada, Australija...). Ne zanima me situacija u Kongu koji na xx miliona ima samo 40.000 telefona ili Dzibuti ili Tanzanija ili bilo koja zemlja u kojoj jos uvek haraju ljudozderi, niti takve zemlje treba da nam budu uzor, pa da se sa njima poredimo.
Zanima me ZAPAD i tacka.
U svim normalnim zemljama je lokal DZABE u sta je ukljucen i Free DialUp (za one neupucene koji jos uvek koriste modem ili nemaju potrebe za izdvajanje simbolicne sume za nesto brze). Zarada se ostvaruje na medjugradskim i medjunarodnim pozivima i sto je najbitnije na PROTOKU saobracaja. Internet je od strateskog znacaja svuda u svetu, pa su u skladu s tim i cene takve.
Samo je kod nas internet luksuz, a kajmak se skida na pozivima u lokalu.
Oko uvodjenja telefona i visegodisnjem cekanju na tel. prikljucak (osim ako ti tetka nije u upravnom odboru) ili problemima sa PCM-om necu ni da pricam. U USA dobijes free prikljucak sa sve telefonom, a ovde te osisaju po usima ni za sta i jos treba da cimas zestoke veze za to.
Najgora je drzavna mafija koja kao stiti interese naroda, zakone i ustavni poredak. Da ne bude zabune mislim na arogantno ponasanje Telekoma povodom stvljanja istog iznad ustava, zakona i sudova. Provajderi dobili izvrsnu presudu u svoju korist, a Telekom rekao da sud nema pojma i da oni u interesu zakona/drzave/naroda nece postovati tu presudu !!! Kakav bezobrazluk i drskost. Oni ce meni da kazu sta je za mene najbolje i sta ja u stvari hocu. Izgleda da sam ja mentalno retardiran ili drogiran, pa nisam u stanju da razmisljam :cuss:

Vrh Dno