Šta je novo?

T 65 ?

masasha

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2002
Poena
601
Sta mi mozete reci o ovom telefonu. Dvoumim se izmedju njega i neke Nokie u tom rangu cena.ctp;

Uzmi ga slobodno, ja ga imam i prezadovoljan sam :)

Sve je odlicno, jedino mi se ne svidja sto su ostavili malu rupicu na poledjini telefona i onda kad dune malo jachi vetar pocinje malo vise da shushti pa moras "lepo" da uhvatis tel. i da pokrijes tu rupicu sakom :D
Kao sto rekoh, sve ostalo je do dzadza :D

Za iste te pare, t39 je mnogo bolje opremljen.
T65 sem izgleda, nista drugo ne poseduje.
Mogucnosti su mu na nivou mnogo jeftinijih telefona.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Mogucnosti su mu na nivou mnogo jeftinijih telefona.

Pozdrav!

Hmm.. ne bih se bas slozio.
Jedino sto nema Bluetooth i IR port ali kome to treba neka kupuje neki drugi telefon anyway.

T39 je malo skuplji od T65 koliko se ja secam

petri je napisao(la):
Hmm.. ne bih se bas slozio.
Jedino sto nema Bluetooth i IR port ali kome to treba neka kupuje neki drugi telefon anyway.

T39 je malo skuplji od T65 koliko se ja secam

Jedino :)
Pa sta ima za povezivanje, kabl ? :D

Ma t65 je vise "deciji" telefon, uostalom tako i izgleda.
T39 je pro.

Inace, kod nas je T65 skuplji od T39, makar je tako bilo kad sam ja bio zainteresovan pre oko mesec i nesto jace dana.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Jedino :)
Pa sta ima za povezivanje, kabl ? :D

Naravno. Pogledaj to sa druge strane. Meni licno povezivanje kompa i mob-a ne predstavlja nista, niti ce u dogledno vreme da mi zatreba tako nesto. Jedino sto mi je zatrebalo, to je da sredim tel imenik, tj. da prebacim sve brojeve sa 2 kartice u telefon, i tu mi je kabl zavrsio poso za nekoliko sekundi i to je tad zavrseno i kraj... nece vise zatrebati. Ja zbog imenika nemam nameru da kupujem IR port za komp i da ga placam na telefonu, ili ne daj Boze Bluetooth?? Ako pojedinci imaju da se razbacuju, neka to rade slobodno, to je njihovo pravo, ali ja mislim da to nije ekonomski.
Na kraju krajeva, oni kojima to bas i treba, neka slobodno razmisljaju o drugom telefonu, ja sam samo dao svoje misljenje i vec sam napisao da onome kome to zaista treba, neka kupi telefon koji to ima.

Ma t65 je vise "deciji" telefon, uostalom tako i izgleda.
T39 je pro.

Da je deciji, sigurno ne bi toliko kostao?? A po tome, onda su sve nokie decije, tu i tamo neki Siemens itd... :D

Inace, kod nas je T65 skuplji od T39, makar je tako bilo kad sam ja bio zainteresovan pre oko mesec i nesto jace dana.

Pozdrav!

Znaci opet su ovi "uvoznici" pomahnitali?? Eeee, nikad to nece da se nauci da posluje kako treba :(

P.S. slazem se da je T39 tehnicki bolje resen, to niko ne osporava
Posto je svugde u svetu T39 skuplji od T65 i to uglavnom zbog IR i Bluetooth (ostalo je malte ne sve isto, osim sto na T65 ne mozes da se snimas i jos par sitnica) mislio sam da nema potrebe bacati pare na nesto sto vecini nikad nece da zatreba. Ali ako je T39 jeftiniji, neka onda njega uzme.
Sve u svemu, stvar ukusa. Koji mu se vise svidja, neka ga pazari :)

Ne kazem ja da je t65 los, daleko od toga, jednostavno je preskup za svoje mogucnosti. IR je jedna od meni bitnijih, uzivanje je povezati se sa Palmom, kompom (IR za komp kosta 30 DM) ili drugim telefonom.

Sto se Nokia-e tice, slazem se da su takodje preskupe za ono sto nude, medjutim, licno mislim da samo Nokia, pored Ericssona ima neki svoj smek, zbog koga vredi dati malo vise kesa nego sa slican konkurentski telefon. (Siemens nema nikakvog smeka, telefoni smaraju vrlo)

Drugo, svaka Nokai serije preko 3 ima IR. I to odavno. Isto je sa Siemensom, svaki S ima IR port, a takvih ima od 300 DM.
To sto Ericsson fura BT logicna je posledica cinjenice da je Ericsson i jedna od firmi koja je smislila Bluetooth.
A Nokia i Siemens skoro da ga ne priznaju, pa je jasno zasto ni jedna Nokia nema pomenuti plavi zub.

Pozdrav!

T65

Kada sam rekao da se dvoumim izmedju T65 i neke Nokie u tom rangu cena, onda sam mislio, pored tehnickih karakteristika, i na izgled. Jednostavno me ne zanimaju telefoni sa antenom i preklopnikom. Cemu sve to.

Sasa je napisao(la):
A Nokia i Siemens skoro da ga ne priznaju, pa je jasno zasto ni jedna Nokia nema pomenuti plavi zub.

Počela je i Nokia da ga primenjuje, na najnovijim modelima.

Uh, Sale, bas zbog tog smeka razmisljam da uzmem 6510 na kredit... od ComTrade-a... 1000DM... na 12 rata...

Ima sve - GPRS, Bluetooth, memoriju, wap, wallet, FM radio itd...

I pored svega onaj perverzni smek...

Uh!

byMaX je napisao(la):
Uh, Sale, bas zbog tog smeka razmisljam da uzmem 6510 na kredit... od ComTrade-a... 1000DM... na 12 rata...

Ima sve - GPRS, Bluetooth, memoriju, wap, wallet, FM radio itd...

I pored svega onaj perverzni smek...

Uh!

izgleda da ne razmisljas uopste cim razmatras tu mogucnost uopste :) ...telefon od 1000dem?!?
pa da je od titanijuma i platine povrh svega sto si nabrojao nije vredan tih para. kreni da racunas koliko drugih telefona mozes da kupis za te pare pa razmisli da li vredi toliko puta vise....

mislim, znas sta je perverzno, ako ti se recimo desi da ga nesretnim spletom okolnosti ispustis posle mesec dana i pokvaris [nadam se da neces ni uraditi takvu ludost anyway...] a imas jos 11 rata da odradis....

e, to je perverzno, i zato...

Ili da uzmes Siemens S45 za upola manje para.

Brate, a koliko je sad siemens sl45? Nisam nesto u toku sa cenama poslednjih meseci (bas iz razloga sto posedujem siemensa i odradjujemi mi fenomenalno posao i nemam razloga da razmisljam o kupovini drugog tel i da gledam cene). Ali ako je oko 500 Dm SL45, ne znam, mozda da pocenem da skupljam pare?! To je definitivno best buy, ako kosta oko 500 DM.

Ja sam imao t39 sada imam t65.Necu da komentarisem tu bednu razliku izmedju t39 i t65.Moje misljenje je da uzmes t65 iz jednog prostog razloga, t65 ima duplo veci ekran od t39 znaci ne treba ti teleskop da procitas ko te zove....a i donji deo tastature kod t39 ne nepristupacan.
T65 :wave;

SVE JE TO ISTO

kratkouhi ubica je napisao(la):
Ja sam imao t39 sada imam t65.Necu da komentarisem tu bednu razliku izmedju t39 i t65.Moje misljenje je da uzmes t65 iz jednog prostog razloga, t65 ima duplo veci ekran od t39 znaci ne treba ti teleskop da procitas ko te zove....a i donji deo tastature kod t39 ne nepristupacan.
T65 :wave;
FX BRATE,sve je isto s...e!ERIKSON N E proizvodi vise telefone,samo centrale!Softver je isti sa malim dodatcima za t65,od telefona samo "NOKIA"!..........PA.........."SAMSUNG"....................PA...INI.
ZASTO:najmanje se kvare,odnos cena kvalitet,i kad pogledas recimo t28 je kostao pre 1g=2500dm!a sad!?NOKIA 6210 JE KOSTALA 1200dm a sad 500dm!Jer telefon moras i prodati jeli nekad ka dodje vreme ili bude u servisu pa ga moras udati.

Re: SVE JE TO ISTO

drljaca je napisao(la):
ZASTO:najmanje se kvare,odnos cena kvalitet

U svedskoj bas dosta ljudi kuka na nokiu (a zanimljivo je da uglavnom nju kupuju), pogotovu na 8310. Servisi su poprilicno puni, a ono sto uglavnom crkava je naravno ekran (nokijina stara boljka) i gasenje telefona u toku razgovora (mada ovo ne moze da se popravi na zalost)

Tako da se ja ne bih bas slozio oko tog odnosa cena/kvalitet, izuzev za 6xxx modele.

Telefoni koji kostaju dosta i jesu precenjeni, ali ipak ima i necega sto stoji iza te cene.
Zlatno pravilo kupovine na zapadu je uvek kupiti predzadnji model jer mu je cena uglavnom ona prava, dok su najnoviji modeli precenjeni bas zato sto su "novitet", pogotovu ako je "samo sto je izaso".
Primera radi, pojacalo koje je kao najnoviji model kostalo oko 2000 DM, ja ga platio oko 360 kad se pojavio njegov naslednik.

E sad, to sto je u (bivsoj?) yugi fora da ti na stolu chuchi neka najnovija budza od telefona, to je druga stvar. Ko to voli, neka plati. Sve kosta, na zalost :(

Re: SVE JE TO ISTO

drljaca je napisao(la):
ERIKSON N E proizvodi vise telefone,samo centrale!

Ericsson ne proizvodi centrale, ericsson vodi razvoj celokupnih sistema (softver i hardver, podrska etc..) dok samu proizvodnju radi flextronics
Isto tako ericsson ne proizvodi telefone, vec radi razvoj zajedno sa sony-jem (relativno mlada firma SonyEricsson) a ko ih konkretno proizvodi, ne znam. Do skoro je to radio takodje flextronics, mozda jos uvek to radi.

Pozdrav :wave;

U pravu si ti ipak, majka... :(

Re: Re: SVE JE TO ISTO

petri je napisao(la):
U svedskoj bas dosta ljudi kuka na nokiu (a zanimljivo je da uglavnom nju kupuju), pogotovu na 8310. Servisi su poprilicno puni, a ono sto uglavnom crkava je naravno ekran (nokijina stara boljka) i gasenje telefona u toku razgovora (mada ovo ne moze da se popravi na zalost)

Tako da se ja ne bih bas slozio oko tog odnosa cena/kvalitet, izuzev za 6xxx modele.

Telefoni koji kostaju dosta i jesu precenjeni, ali ipak ima i necega sto stoji iza te cene.
Zlatno pravilo kupovine na zapadu je uvek kupiti predzadnji model jer mu je cena uglavnom ona prava, dok su najnoviji modeli precenjeni bas zato sto su "novitet", pogotovu ako je "samo sto je izaso".
Primera radi, pojacalo koje je kao najnoviji model kostalo oko 2000 DM, ja ga platio oko 360 kad se pojavio njegov naslednik.

E sad, to sto je u (bivsoj?) yugi fora da ti na stolu chuchi neka najnovija budza od telefona, to je druga stvar. Ko to voli, neka plati. Sve kosta, na zalost :(
boom To sto prekida vezu to ovi nasi hakeri "skidaju"eprom od telefona i neznaju sta dalje!!Pa kazu ko ga j....!RADICE!!!Displej prekida zbog "pazovackih"maski koje se rade na tone,i lose maske prekidaju jednu zicicu koja daje struju("objasnjenje" servisera)!!

Re: Re: Re: SVE JE TO ISTO

drljaca je napisao(la):
boom To sto prekida vezu to ovi nasi hakeri "skidaju"eprom od telefona i neznaju sta dalje!!Pa kazu ko ga j....!RADICE!!!Displej prekida zbog "pazovackih"maski koje se rade na tone,i lose maske prekidaju jednu zicicu koja daje struju("objasnjenje" servisera)!!

Izvini izgleda se nismo bas razumeli. Ono sto sam napisao gore odnosi se na nokije u svedskoj, i ti telefoni nemaju veze za "nasim hakerima" a kamo li sa "pazovackim maskama". Radi se o potpuno novim telefonima kojima se tacno zna poreklo i sve ostalo (jer ovo je ipak svedska a ne balkan).

To sto se u srbiji radi sa telefonima, to je posebna prica i to je sramota, a ono sto "majstori" (aka serviseri) objasnjavaju, to je jos gore.

Ako svedski kupljeni telefoni u svedskoj crkavaju zbog srpskih servisera i pazovackih maski, onda ja stvarno ne razumem kakva je to sedma sila u pitanju :p

I agree!

Sasa je napisao(la):
Potpuno se slazem!
Moj ortak ga je juce uzeo, i vec je poceo da mu blokira! Puknes za telefon 250+ € i ono uzmes da igras E maze i on uvek zablokira na istom mestu? :mad: FX Ma Erocsoon je firma koja je pukla, ja cenim da ce Siemens da dodje u korak sa Nokijom. ;)
A to sto cak T29 ima skoro sve kao i T65 za manjeee pare da ne pominjemo.

Re: I agree!

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Potpuno se slazem!
Moj ortak ga je juce uzeo, i vec je poceo da mu blokira! Puknes za telefon 250+ € i ono uzmes da igras E maze i on uvek zablokira na istom mestu? :mad: FX Ma Erocsoon je firma koja je pukla, ja cenim da ce Siemens da dodje u korak sa Nokijom. ;)

jedno iskustvo ne znaci da je neka firma pukla. [mene bas zabole za telefon koji nosim, dve godine setam t10]
moj ortak je zamenio dve 7110 zbog slicnih problema sa blokadama i gasenjem i na kraju uzeo t29 kome sve radi kako treba...

Re: I agree!

Potpuno se slazem!

Za firmu koja drzi 40 - 50 % svetskog trzista u mobilnim sistemima tesko da mozes da kazes da je pukla.
BTW mobilni terminali su za Ericsson ipak cisto zezanje, postoje mnoge druge stvari koje su mnogo komplikovanije i obrcu mnogo vise para, i tu je vec Ericsson priznati broj 1 u svetu gde jos uvek niko ne moze da mu pridje. Je*iga, ne drzi Ericsson dzabe toliki kolac, iako mu je masinerija skuplja od konkurencije.

Blago onima koji misle da je cela filozofija u mobilnom terminalu :D

BTW trenutno vozim na autu NOKIA gume, i mogu da kazem da su odlicne!!! :D :D (P.S. ovo nije *******cija!)

Re: Re: I agree!

petri je napisao(la):
Za firmu koja drzi 40 - 50 % svetskog trzista u mobilnim sistemima tesko da mozes da kazes da je pukla.
Ispravka - drzala je ! ;)
Nece to jos dugo, vec je pocela da im opada popularnost, delovi se teze nalaze, da ne pricham sto im je glavna boljka hibrid! (bar koliko znam kod nas)
Pa sta mislite da je firma koja ulazi u korporaciju sa drugom ili je ta druga kupuje u usponu i krstaskom pohodu na globalno trziste?
Setite se samo Quantuma, 3dFx-a, Dell-a.......
ovo sto imamo je poslednja serija eriksona.... sem ako se ne budu zvali Sony i u veeeelikoj zagradi Ericsoon... :p :D

NHF

Re: Re: Re: I agree!

Ispravka - drzala je ! ;)
Nece to jos dugo, vec je pocela da im opada popularnost, delovi se teze nalaze, da ne pricham sto im je glavna boljka hibrid! (bar koliko znam kod nas)
Pa sta mislite da je firma koja ulazi u korporaciju sa drugom ili je ta druga kupuje u usponu i krstaskom pohodu na globalno trziste?
Setite se samo Quantuma, 3dFx-a, Dell-a.......
ovo sto imamo je poslednja serija eriksona.... sem ako se ne budu zvali Sony i u veeeelikoj zagradi Ericsoon... :p :D

NHF

Da razjasnimo malo izraze:

mobilni sistemi su cela bulunterija gde spadaju centrale, bazne stanice, serveri, servisi, softver, protokoli etc....

mobilni terminali su narodnim jezikom mobilni telefoni

Sto se tice procenta za mobilne sisteme, on je potpuno ispravan a pomenuta firma je daleko od padanja popularnosti na tom polju, sta vise, ista se drzi ili raste. Sto se tice mobilnih terminala, cinjenica je da im nije islo sjajno pa su odlucili da se udruze sa Sonyjem.

Pojam "kupovina" jedne firme od strane druge firme je daleko drugaciji pojam na zapadu nego sto ljudi na balkanu zamisljaju. Nadam se bar da ima na ovom forumu dobrih ekonomaca koji poznaju dobro zapadni sistem i shvataju na sta mislim.

Sto se tice reci "ericsson" u zagradi, ja licno ne verujem da ce tako nesto da se desi.

A sto se tice hibrida, ovde u svedskoj ljudi nemaju takve probleme sa Ericsson telefonima.

Re: Re: Re: Re: I agree!

petri je napisao(la):
A sto se tice hibrida, ovde u svedskoj ljudi nemaju takve probleme sa Ericsson telefonima.

pa mozda zato sto telefoni nisu "otkljucavani" i sl...

Re: Re: Re: Re: Re: I agree!

boggyman je napisao(la):
pa mozda zato sto telefoni nisu "otkljucavani" i sl...

E, tu vec dolazimo do one nase "oteto - prokleto"

Niko ne tera narod da sanira niti da kupuje saniranu robu. I to zadovoljstvo nazalost kosta jer je pitanje sta se sa tim telefonima radi. Mislis da si jeftinije proso, a ustvari si skuplje proso. Evo opet jedne nase: "sirotinja dva puta placa" :(

Mada ipak mislim da jedno otkljucavanje ne moze da mu pojede hibrid, znaci meni ce komp najverovatnije da crkne ako mu update-ujem bios???

Svaki, ali apsolutno svaki review na netu je ishvalio T39 i T68... manje su odusevljeni T65-icom i Nokia 6510... Ipak, meni se dopada Nokia 6510 jer sam navikao na nokiin sistem menija i SMS, a ima i FM i sve sto ima T39, osim bluetooth-a, koji ne verujem da ce mi ikada trebati...

Dakle, kada glupi 6510 bude oko 600DM... uzimam ga.....

Re: Re: Re: Re: Re: Re: I agree!

petri je napisao(la):
E, tu vec dolazimo do one nase "oteto - prokleto"

Niko ne tera narod da sanira niti da kupuje saniranu robu. I to zadovoljstvo nazalost kosta jer je pitanje sta se sa tim telefonima radi. Mislis da si jeftinije proso, a ustvari si skuplje proso. Evo opet jedne nase: "sirotinja dva puta placa" :(

Mada ipak mislim da jedno otkljucavanje ne moze da mu pojede hibrid, znaci meni ce komp najverovatnije da crkne ako mu update-ujem bios???

pa nisam mislio na to ...
npr: jedan drugar je svojevremeno kupio Siemens S35 u Nemackoj, znaci nov fon, sa garancijom, nekodiran
ovde ga je koristio nekih 2 meseca i baterija mu je trajala oko nedelju dana...
a onda ga je genijalac ostavio na stolu u kaficu i j*** ga.:wave;
LM onda je opet kupio S35 samo ovde u prodavnici i tada mu je baterija u najboljem slucju trajala 2-3 danaFX

baterije su bile istog kapaciteta i niko nije mogao da smisli dovoljno pametan razlog ovome osim toga sto je ovaj fon otkljucan a onaj nije bio :D

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: I agree!

boggyman je napisao(la):
pa nisam mislio na to ...
npr: jedan drugar je svojevremeno kupio Siemens S35 u Nemackoj, znaci nov fon, sa garancijom, nekodiran
ovde ga je koristio nekih 2 meseca i baterija mu je trajala oko nedelju dana...
a onda ga je genijalac ostavio na stolu u kaficu i j*** ga.:wave;
LM onda je opet kupio S35 samo ovde u prodavnici i tada mu je baterija u najboljem slucju trajala 2-3 danaFX

baterije su bile istog kapaciteta i niko nije mogao da smisli dovoljno pametan razlog ovome osim toga sto je ovaj fon otkljucan a onaj nije bio :D

Tako se i moja sestra jednom napravi pametna pa je uzela 3310 u yugi kao duplo jeftinije je izadje nego u svedskoj. Nikad se gore nije pokajala. A telefon nije ni saniran ni otkljucavan, vec lepo onako iz pakovanja...
I to ajde da ga je uzela od nekog unknown distributera vec joj je tip neki dobar prijatelj.
Onda lepo pocnes da se pitas kakvi su uopste svi telefoni koji se kupuju u yugi, gde se prave i u cemu je ustvari razlika.
I onda tako moja keva citala nesto na netu pre neki dan i lepo pronasla da je Ariel (ustvari kako li im se vec zove firma) otvorio fabriku u poljskoj kako bi pravio deterdzente specijalno za yugoistonu evropu koji ce da budu mnogo jeftiniji i naravno mnogo losiji. :(

Nazad
Vrh Dno