Šta je novo?

System32 = 860MB!???

• Začetnik teme Začetnik teme Tom
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Tom

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2002
Poena
619
Evo sad sam se malko zezao sa XPLiteom - reko da malo olaksam Win, kao ono ne lezi vraze system32 ima 860MB!!! a u njemu dllcache oko 400MB!!!
neznam u cemu je fora??
jel i drugima toliki :zgran:

Start -> Run -> command -> sfc /purgecache pa onda pogledaj koliki ce ti biti sys32 dir 😉

ladno nije

ova velicina sys32 direktorijuma je posle sfc /purgecache!!!
loodilo - dobro s obzirom da mi instalacije winXP traju po godinu dana (besprekorno, na kraju ih ja zbog svojih bubica ponovo instaliram sve iz pocetka) verovatno mora da ima nesto, samo da sve ne bi bilo savrseno (uf sad mi je lakse ) 😛

jos neko sa slicnim problemom???

Meni je posle tone instalacija (takodje star OS) - 519 MB 🙂

Meni je sfc obrisao ceo dllcache izmedju ostalog, ne znam zasto tebi nije... Uglavnom, obrisi sve fajlove iz tog foldera (ne i njega)

byMaX je napisao(la):
Meni je posle tone instalacija (takodje star OS) - 519 MB 🙂
oko 530MB, a ni ne secam se koliko je sistem star.
Samo da dodam jos nesto. Danas svi imaju ogromne diskove i ne vidim svrku cimati se za tih dve-tri stotine megabajta koliko moze da se olaksa win folder. Kod mene je za prvu ( sistemsku ) particijiu odvojeno 10GB i posto ne instaliram mnogo gluposti, a igrice uopste i to mi je mnogo tako da tu uvek postoji malo lufta. I zasto bih se ja sad cimao oko smanjenja win fodera?

Mozda zato sto bi hteo da napravis image koji moze da stane na cd? 🙂

Meni system32 zauzima citavih 3,3GB!!! Sve to zbog jednog KGyGaAvL.sys fajla od 2.6GB!!!! Sistem je odavno instaliran a potom skoro dodat SP2. Koja je svrha ovog fajla??

Dodatak: izgleda da je fajl povezan na neki volseban nacin sa DrDivx-om. Posle kraceg istrazivanja usledice duzi opis ovog problema.

Poslednja izmena:
Ja sam juce instalirao WIndows 2003 Standard Server i velicina system32 dir-a je 530 mb a ceo Windows 1.147 Gb.

Poslednja izmena:
Epilog: izbrisao sam i KGyGaAvL.sys i DrDivx, ionako je pravio probleme. Sad imam 2.6GB vise prostora na disku. Kako lako promakne fajl tako veliki na modernim diskovima velikog kapaciteta.

Meni je 530MB XP star 1god.
Mito vidi da nisi u tom folderu sakrio one JPG-ove sto sam te slikao sa tvojom ribom 😀 :-devil-:

Poslednja izmena:
Meni je 828MB sveze instaliran XP SP2 i par programcica.

Nema zezanja

nema zezanja - jedva ga oporavih posle brisanja nekih fajlova!!!
Iako mislim da je XP sjajan (stvarno sjajan) operativni sistem - nemojte se zezati sa brisanjem nasumicnih fajlova iz sys32 dira!!!

Ne pomaze - ni restore point, ni safe mod, samo recovery obrisanih fajlova.
Tako da sam posle duzeg vremena ne koriscenja restore pointa (nije bilo potrebe 🙂 ) iskljucio i tu opciju

Ali WinXP i dalje 930MB - ceo doduse...

Totalni zbun...

evo kucam sa sveze instaliranog XP SP2 (clean install) - obrisan DLLCache, ispisan sfc /purgecache....
od ostalih stvari - pogaseno restore, nema hiberaneta...ostavljen I386 i SP2 direktorijum...
787mb!!!!!!! znaci bez ove dve stvari ispod 700mb!!!

Ma *****i!!! Posle odredjenih problema sa SP2 (jedan deo programa nije radio - a i smara me onaj security centar, deluje kao nevesto napravljena zastita za XP)
Znaci, palo je reinstaliranje XP+SP1+Security Patch-evi....XPLite+gasenje Restora
E sada win ide ispod 600MB!!! I planiram da tu ostane he he...

Nazad
Vrh Dno