Šta je novo?

System Restore

joca22

Cenjen
Učlanjen(a)
05.10.2010
Poena
159
Pre dva dana sam imao veći broj kojekajve gamadi koju sam pokupio. Skenirao sam sa Malwarebytes u Safe Mod-u našao je nekih dvadesetak infekcija sve sam obrisao,zatim restartovao, pa sam onda obrisao i iz karantina sve, restartovao. E onda počinje tarapana prvo se javi obavest za dinotify.exe, a zatim da je win32 nevažeća aplikacija. Tada nisam mogao da uradim instalaciju nijedne aplikacije ili programa. Ulazim u system restore kad on isključen, Uključim ga ali nikako da mi otvori opciju za izbor tačke povrata (uve kaže da je isključen SYRestore). Posle restarta opet isto tj. isključeno. Nakon kraćeg vremena obavest da je pronađen virus, ja ga obrišem ali posle restarta opet se pojavi obavest ovirusu, a system restore ne funkcioniše. Da skratim ,ima li pomoći a da nije čista instalacija ?

Prilozi

• not.png
    not.png
    172 KB · Pregleda: 53
  • exe.png
    exe.png
    767.7 KB · Pregleda: 55
  • Bez naslova.png
    Bez naslova.png
    803.8 KB · Pregleda: 53
  • Hvataj.PNG
    Hvataj.PNG
    267.2 KB · Pregleda: 46
Verovatno nema pomoći, brže i lakše je instalirati novi sistem i neophodne programe nego čistiti stari od virusa, to sam utvrdio posle dva-tri neuspešna čišćenja
Kažem neuspešna zato što posle čišćenja Win nije upotrebljiv, ako uopšte uspe da se podigne

Cak i da sad ukljuchish system restore sta ti vredi kad nemash restore piont na koji da se vratish,nisi trebao da ga iskljuchujesh!!.Reinstalacija je najbolje a chesto i najbrze reshenje.

Windows 7 ima svoj odlican backup utility.
Za one koji su jos na Xp-u nije lose posle instalacije i podesavanja svih instaliranih aplikacija uraditi image iz Norton ghosta, Acronisa itd.
Cisto da se ne gubi vreme u ponovnom instaliranju svega i svacega.
System restore je odlicna opcija i neznam zasto ga korisnici iskljucuju.

Kao što su ti već rekli ne vredi se tu mrcvariti sada, sve i uspeš da pobiješ vidljivu gamad, ne znaš šta ti je sve ostalo i u kakvom je sistem stanju. Format, pa instaliraj OS ispočetka. Poželjno Linux, da se odmoriš od ovakvih stvari.

Kada se radi ciscenje sistema, uvek se pre toga iskljuci sistem restore, jer malware ostane posle ciscenja u restoreu. Ali problem nastaje, kao u ovom slucaju, kada ciscenje ne uspe. E sad, ako sam te razumeo, mozes da pristupis podacima, pa ako su ti neki bitni, pre reinstalacije ih presnimi. Naravno, kasnije, kada ih prebacis na nov sistem, proveri sve sacuvane podatke da nisu mozda i oni inficirani takodje.

Format, pa instaliraj OS ispočetka. Poželjno Linux, da se odmoriš od ovakvih stvari.

Odlicna preporuka. Mogu da dodam izbaciti komp iz kuce, tako ce se sigurno otarasiti ovakvih stvari a podjednaku korist od racunara imati ;)

Sto se ciscenja tice - ako imas nesto bitno, tipa dokumenti, bekapuj, pa brisi sve! Exe download-e ne cuvaj.

Odlicna preporuka. Mogu da dodam izbaciti komp iz kuce, tako ce se sigurno otarasiti ovakvih stvari a podjednaku korist od racunara imati ;)

Nekako mi je toplo oko srca kada vidim da na svetu gde svi iskusni preziru Windows postoji makar još jedan Windows fanboj stariji od 16 godina, podseća me na ona stara dobra vremena kada sam bio mlađi, muvao više riba i svi smo vozili Windows i bili zadovoljni jer nismo ni znali za drugo.

Kada kažem da mi na Ubuntuu radi sve i da mi je najveći problem u svakodnevnoj upotrebi što dolazi do korupcije embedovanog YouTube videa na Facebook-u kada je stranica zumirana, mislim da ne moram dalje ništa da objašnjavam o stepenu razvoja do koga je ovaj OS stigao. Ali svakom svoje.

Ne brini druže, Ubuntu 10.10 je na svom parčetu HDD-a i super vozi, ali pošto sam vozač i imam mobilni internet (Telenorov) ne mogu da ga instaliram jer ne podržava(nažalost) Linux dist. Inače volim da se borim da spasem ono što se spasiti da (i normalno u granicama mojih sposobnosti) i da istražujem ono što mi je nepoznato tako da se ne odričem ni Windowsa.
Šteta samo što uz Linux "mora" da ide internet konekcija. Neću više jer sam izašao iz teme.
Na kraju sam uradio reinstal kako ste mi i Vi svi savetovali.
Hvala gospodo na izdvojenom vremenu i Pozdrav!

Zbog malware-a. Malware se zavuce u SR i posle ciscenja mora se obavezno resetovati SR.
Linux je bezbedan samo iz razloga sto ga vrlo mali broj korisnika koristi, pa se piscima malware-a ne isplati da se cimaju na Linux. To je jedini razlog.

Vrh Dno