Šta je novo?

System reserved

RUS

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2001
Poena
619
Particija veličine 100 mb sa imenom iz naslova formirana je još dok sam imao Windows 7 (sada je 10 ako je bitno).

Iznenada pre par dana dobio sam poruku da disk ima malo slobodnog prostora (kod mene je to J particija) i slobodno je samo 768 Kb.

Da li bi neko mogao da mi objasni šta sistem smešta na tu particiju?
Da li smem nešto da brišem sa te particije a da ne srušim windows?
Na toj particiji u folderu boot nalazi se folder Fonts i dva najveća fajla su chs_boot i cht_boot. Da li smem da ih brišem?

Na pomenutoj J particiji 80,2 Mb su Sistemski fajlovi uz koje piše da windows neće raditi bez njih.

Šta da radim da izbrišem nepotrebne fajlove i skinem oznaku low disk space.

Pozdrav

Ne smeš da brišeš. Ukini toj particiji slovo da se ne pojavljuje u Explorer jer ni ne treba da je vidljiva.

Ok. Šta se dešava sa tom particijom ako postane nevidljiva? Postaje deo C particije (windows je na C particiji)?
Da li će windows da postane neupotrebljiv kada se tih 100Mb napune skroz?
Šta windows smešta na tu particiju?

Pozdrav

Ništa ne brini, sistem sam reguliše. Samo je ukloni da se ne vidi.

Pogledaj prethodnu Darkovu poruku. Dakle, nemoj da je ukloniš, nego joj ukloni slovo :)

Можда ипак буде проблема са десетком, та партиција се временом повећавала па више није 100 него 500. Да није потребно, вероватно не би мењали прво за 8 а сада и за 10.

Kada, pre instalacije Windowsa, napraviš particije u nekom drugom programu i zauzmeš ceo hard disk, tada Windows ne može da pravi ove dodatne i radi bez njih.

Vrh Dno