Šta je novo?

System properties logo?

mihailo

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Koji software upotrebiti za pravljenje logo-a u General strani System proprerties-a u Win-u i gde ga "ubaciti"?

mihailo je napisao(la):
Koji software upotrebiti za pravljenje logo-a u General strani System proprerties-a u Win-u i gde ga "ubaciti"?

Ne treba ti poseban software. Dva file-a (oemlogo.bmp i oeminfo.ini) se iskopiraju u \windows\system\ odnosno \winnt\system32\. Kao sto pretpostavljas BMP je obicna slicica dimenzija 180x114 (ovo sam mozda omasio za koji piksel). Drugi fajl napravi u bilo kom tekst editoru sa sledecom strukturom:

[General]
Manufacturer=xxxxx
Model=xxxxx

[Support Information]
Line1=xxxxxx
Line2=xxxxxx
Line3=xxxxxx

Ovo je, naravno, samo primer tako da cela stvar nije ogranicena na samo tri linije.

Sve sam tako uradio (makar mislim😛 )-ocito lose...ali bez efekta.Operativni mi je XP,a molio bih te da mi objasnis mora li BMP da bude bas tih dimenzija (naravno,veci i ne treba) i da li su sve zagrade ([]) ispravne,posto sam OEMINI napravio(da li je SYSTEM CaSe SeNsItIvE???) u Notepad-u i snimio kao .txt,a potom preimenovao u oeminfo.ini...Izvini,mora da sam naporan,ali tako je to kada si zeljan znanja😀

Tenkstype;

mihailo je napisao(la):
Sve sam tako uradio (makar mislim😛 )-ocito lose...ali bez efekta.Operativni mi je XP,a molio bih te da mi objasnis mora li BMP da bude bas tih dimenzija (naravno,veci i ne treba) i da li su sve zagrade ([]) ispravne,posto sam OEMINI napravio(da li je SYSTEM CaSe SeNsItIvE???) u Notepad-u i snimio kao .txt,a potom preimenovao u oeminfo.ini...Izvini,mora da sam naporan,ali tako je to kada si zeljan znanja😀

Evo ti moji fajlovi koji provereno rade ako ti gore pomenuti programcic ne zavrsi posao...

Pre par meseci sam postovao na tu temu, ali evo opet...

Kreiras slicicu pod nazivom oemlogo.bmp velicine 160x120 pixela sa 256 boja.
Snimis u folder windows/system. U istom folderu kreiras fajl oeminfo.ini i u njemu upises sledece redove:

[General]
Manufacturer=vase ime
Model=oznaka racunara
[Support Information]
Line1=ime firme
Line2=adresa
Line3=grad
Line4=telefon

Pozdrav

Moze isto to da se uradi iz programa X-teq system setup, ali nekako je lepse kada mozes da se pohvalis da si rucno to odradio 🙂

Nazad
Vrh Dno