Šta je novo?

System Mechanic 4 - pitanje

• Začetnik teme Začetnik teme Goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Skinuo sam System Mechanic 4 Pro i svidja mi se, cak mislim da ima dosta toga sto Norton SW nema ali imam jedno pitanje. Posto sam radio Meintenance Systema, ne grupni, samo neke stvari tipa defragment driveova i RAM-a, registry cleaner i Net Boost, e sad, kad sam restartovao sistem umesto da udje u Windows pojavio se svetlo plavi Windowsov ekran gde je System mechanic radio neka chekiranja, updateove, zavrsio ih je uspesno i rekao da ce se sistem sad restartovati. proslo je 10min i nije se restartovao, pa me smorilo tako da sam ga resetovao rucno. Posle reseta opet isti slucaj samo su stvari koje je zavrsavao bile neke druge i obavestio me je da je to zadnje sto zavrsava. Zavrsio ih je uspesno i opet obavestio da ce restartovari system ali sam ga obet resetovao nezeleci da cekam. 3 put je usao u windows konacno. Imali neko iskustva da mi kaze koliko kmora da se ceka da bio on sam restartovao sistem nakon ovoga da ga ja ne bi resetovao, ili ipak moram ?

Goxy je napisao(la):
Skinuo sam System Mechanic 4 Pro i svidja mi se, cak mislim da ima dosta toga sto Norton SW nema ali imam jedno pitanje. Posto sam radio Meintenance Systema, ne grupni, samo neke stvari tipa defragment driveova i RAM-a, registry cleaner i Net Boost, e sad, kad sam restartovao sistem umesto da udje u Windows pojavio se svetlo plavi Windowsov ekran gde je System mechanic radio neka chekiranja, updateove, zavrsio ih je uspesno i rekao da ce se sistem sad restartovati. proslo je 10min i nije se restartovao, pa me smorilo tako da sam ga resetovao rucno. Posle reseta opet isti slucaj samo su stvari koje je zavrsavao bile neke druge i obavestio me je da je to zadnje sto zavrsava. Zavrsio ih je uspesno i opet obavestio da ce restartovari system ali sam ga obet resetovao nezeleci da cekam. 3 put je usao u windows konacno. Imali neko iskustva da mi kaze koliko kmora da se ceka da bio on sam restartovao sistem nakon ovoga da ga ja ne bi resetovao, ili ipak moram ?

Ja ga imam instaliran i kod mene je trazio par puta da se restartuje i kad je odradio to sad shljaka bez problema ...

:wave:

Kod gore opisanog dela (svetlo plavi ekran) Sys Mechanic radi kompresovanje registry-a. Posto ti se taj ekran 2 puta pojavljuje (barem bi tako trebalo) pojedinacno ne bi trebalo da ti radi vise od pola minuta. Ipak to sve zavisi i od toga kolko cesto koristis taj program (tacnije kolko cesto cistis racunar s tim programom).

Ukoliko te i dalje zeza i nece da krene win redovno, mozes da iskljucis opciju za kompresovanje registryja.

Ja koristim taj program vec 2 godine i problema nikad nisam imao.

NTC je napisao(la):
Kod gore opisanog dela (svetlo plavi ekran) Sys Mechanic radi kompresovanje registry-a. Posto ti se taj ekran 2 puta pojavljuje (barem bi tako trebalo) pojedinacno ne bi trebalo da ti radi vise od pola minuta. Ipak to sve zavisi i od toga kolko cesto koristis taj program (tacnije kolko cesto cistis racunar s tim programom).

Ukoliko te i dalje zeza i nece da krene win redovno, mozes da iskljucis opciju za kompresovanje registryja.

Ja koristim taj program vec 2 godine i problema nikad nisam imao.

On za 20 sekundi sve zavrsi,ali nece da se restartuje barem sam cekao 10 minuta

Zaboravih da pitam, Sys Mechanic profesional ima neke fore sa verzijama a,b, c, d. Kod mene je B. O cemu se tu radi

U svakoj verziji ti naravno nesto poboljsavaju, ja trenutno imam 4.0h naravno Pro verziju. Ima puno vise opcije Pro od obicnog, al da ti ne objasnjavam to ti pise i na njihovom sajtu. Vredi skidati uvek najnoviji (iako je ogroman fajl preko 20-30MB 😡 ).

NTC je napisao(la):
Vredi skidati uvek najnoviji (iako je ogroman fajl preko 20-30MB 😡 ).

Nema potrebe pošto u programu postoji opcija Download Updates. A koliko sam ja primetio nikada mi nije update bio veći od 5 - 6MB.

Meni je posle "clean registry" prestao da radi Incredimail. Kad sam uradio "undo clean" opet radi. Dakle registry cleaner više ne koristim. Ako se uradi "clean cashe" ta se opaeracija obavlja kao start up. Nisam zadovoljan sa podešavanjima dial-up-a. Uglavnom koristim defragmentaciju diska i RAM-a.

gagast je napisao(la):
Meni je posle "clean registry" prestao da radi Incredimail. Kad sam uradio "undo clean" opet radi. Dakle registry cleaner više ne koristim. Ako se uradi "clean cashe" ta se opaeracija obavlja kao start up. Nisam zadovoljan sa podešavanjima dial-up-a. Uglavnom koristim defragmentaciju diska i RAM-a.

To je uradio verovatno zato sto je Incredimail jedan veliki spyware i adware. U njihovoj Licence Agreament ti i pise da ce da uzimaju podatke i da ce ih koristiti u "interne" svrhe a to znaci da ce ih slati svima i svakome i to tvoje podatke i podatke onoga kome saljes pismo. Tvoji podaci ce biti malo detaljniji a podaci onoga kojme saljes ce se zasnivati na mail adresi i podataka o njegovom serveru.

Ovo sam procitao na nekoliko mesta, tako da ne verujem da je neka lagarija.

Pored ovoga ti si mozda nesto odradio sto nije trebalo. Instaliraj samo posle ponovo Incredi mail i to ti je to. Sledeci put nemoj brisati nista sto ima veze da IncMailom i nema da brines.

Nazad
Vrh Dno