Šta je novo?

System lock

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Da li u Mac OS-u postoji nesto kao System lock u Windowsu (Winkey + L)?

Jako bi mi koristilo jer kada nisam za racunarom, voleo bih da ga zakljucam, ne bi bas svako trebao davidi sta ja to imam na ekranu i da prcka po njemu...
Postoji Log Out ali to ne radi posao, posle moram da pokrecem sve aplikacije iz pocetka a to je dosadno do zla boga.

Poslednja izmena:
za lockovanje ekrana mozes staviti pass na screen saver i podesiti hot-corner (npr dole levo) za aktiviranje screen saver-a... a mozes podesiti i shortcut (npr. Jabuka + L) za aktiviranje screensavera...

To nije optimalno resenje, bas.... nemoguce da nema nesto bolje od toga?

Radi posao :) Hvala.

I ja bih predložio ovo što i Milan reče :)

A ima li iko ideju kako ovo da pozovem preko precice na tastaturi ili preko Gestures-a? Meni nesto nece :trust:

koje ovo?

http://www.macworld.com/article/49080/2006/01/lockscreen.html u tekstu pise

"Here I’ve defined Shift-Control-F8 as my lock screen shortcut; this may seem an odd combo, but here’s why—since this is a keyboard shortcut for a menubar icon, it only works when that area of the menubar is active (“has focus”). Luckily, one of OS X’s pre-defined keyboard shortcuts is Control-F8, which moves the focus to the status menu area of the menubar, where the lock icon appears."

axa - problem ti je kako da pozoves script na neki shortcut...

i meni :)

stvarno, kako se ovo radi, ne treba mi jos ali kako da startujem aplikaciju na naki shortcut?
gledam ovaj preference za keyboard shortcuts ali ne vidim kako mogu da mu zadam da pozove program ili script .... :trust:

link http://www.macworld.com/article/49080/2006/01/lockscreen.html kaze:

"If you have a launcher program such as Peter Maurer’s Butler or Objective Development’s LaunchBar, you could even create a keyboard shortcut that will open the program for you, no mousing around required."

zar je moguce da sam sistem nema ovu mogucnost?!?

btw jel se to samo meni desava da kada pritisnem prvi put "izmeni" (na benchu) prvo dugme ima naziv "Glasaj" umesto snimi!! :D :D :D

Poslednja izmena:
xexe... izgleda da smo resili problem ;)

Nazad
Vrh Dno