Šta je novo?

system halted due to CPU is overclocked?!

kiza ns

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2003
Poena
619
ploča asus A7V8X, procesor XP1700+ palomino... zaključan...

default je 11x133=1467, kada dižem FSB preko 150 (tu negde do 148 radi ok), posle izlaza iz bios-a sledi crni ekran i poruka iz naslova (koju saopštava ženski glas preko zvučnika - to nisam ranije sretao)...

u čemu je problem... u manualu piše da se to javlja kad se procesor tera brzinom za koju nije predviđen... kao da ima neka zaštita od klokovanja?!?! ili tako nešto... nisam pametan, ali procesor može sigurno više od ovih 1.6 Ghz koliko sam uspeo da izvučem (a i to radi na 50 stepeni)...

probao sam da dižem napon ali isto se ponaša? jel neko nekad čuo za ovako nešto ili imao iskustva sa ovom pločom da mi pomogne?

Mislim da je u pitanju kombinacija ViaKT400 + Palomino ....
Kod Via-e je PCI u vezi sa FSB-om tako da ako ides na
150 MHz i PCI ide na 37MHz , a PCI kartice prave probleme....
Dalje mislim i da Palomino ne moze bas na 150+ MHz , naravno
postoje izuzetci....
Ta ASUS ploca sigurno radi na 166MHz minimum , terala je Bartone
2500+ bez problema , dakle CPU + memorija

Pozdrav

kiza ns je napisao(la):
ploča asus A7V8X, procesor XP1700+ palomino... zaključan...

default je 11x133=1467, kada dižem FSB preko 150 (tu negde do 148 radi ok), posle izlaza iz bios-a sledi crni ekran i poruka iz naslova (koju saopštava ženski glas preko zvučnika - to nisam ranije sretao)...

u čemu je problem... u manualu piše da se to javlja kad se procesor tera brzinom za koju nije predviđen... kao da ima neka zaštita od klokovanja?!?! ili tako nešto... nisam pametan, ali procesor može sigurno više od ovih 1.6 Ghz koliko sam uspeo da izvučem (a i to radi na 50 stepeni)...

probao sam da dižem napon ali isto se ponaša? jel neko nekad čuo za ovako nešto ili imao iskustva sa ovom pločom da mi pomogne?

Sve novije ASUS ploce kukaju kad nisu na default setovanju.
Imas opciju Ignore All Errors, ukljuci je i trebalo bi da se vise ne buni.

Druga varijanta je da taj Pally nece dalje od 150.

pazi, sad sam kuci pa mogu da proverim stvari... znachi podigao sam ga na neki maximum 145x11 shto je negde oko 1.6... radi na 36 stepeni idle i oko 40 kad se optereti... chudno mi je da ne mozhe vishe?? to je sa default voltazhom 1.75, probao sam do 2.0 ali nishta se ne menja...

a probao sam i da iskljuchim halt on errors, ali nije do toga... jednostavno mi da posle reseta i izlaska iz biosa crn ekran(ne budi se monitor) i dotichnu poruku?!

kiza ns je napisao(la):
pazi, sad sam kuci pa mogu da proverim stvari... znachi podigao sam ga na neki maximum 145x11 shto je negde oko 1.6... radi na 36 stepeni idle i oko 40 kad se optereti... chudno mi je da ne mozhe vishe?? to je sa default voltazhom 1.75, probao sam do 2.0 ali nishta se ne menja...

a probao sam i da iskljuchim halt on errors, ali nije do toga... jednostavno mi da posle reseta i izlaska iz biosa crn ekran(ne budi se monitor) i dotichnu poruku?!
Da si pratio male oglase nasao bi ovo :

(NS) Athlon XP 1700+ @ 2.72GHz prodaja/zamena

Mislim da ces morati da se pomiris sa cinjenicom da Palomino kao jezgro poseduje u sebi dosta slabiji o/c potencijal od B revizije (bakar...) :smash:

Pozdrav , Misa...

E ja vas bas u opste ne kapiram ! :trust:
Nema tu cudjenja za palomino sto nece preko 14x MHz
takvi su skoro svi ....

A i ono T Bred B - gde je koliko sam ja skapirao
B valjda za bakar u zagradi .... 🙂
Pa sta je onda T Bred A revizija - Aluminijum ??!?! :d

P.S i taj 2.7GHz Athlon ulazi u Windows na 2.7 GHz , a
stabilnost se spominje tamo na 2.4 GHz .....
E sad ako ce te da samo ulazite u Windows i gasite
nakon toga racunar ..... onda OK 🙂 🙂
Mada ne treba zaboraviti ni dobri stari DOS 😀 😀 😀

Poslednja izmena:
Òàđìč ÐčŽìč je napisao(la):
E ja vas bas u opste ne kapiram ! :trust:
Nema tu cudjenja za palomino sto nece preko 14x MHz
takvi su skoro svi ....

A i ono T Bred B - gde je koliko sam ja skapirao
B valjda za bakar u zagradi .... 🙂
Pa sta je onda T Bred A revizija - Aluminijum ??!?! :d

P.S i taj 2.7GHz Athlon ulazi u Windows na 2.7 GHz , a
stabilnost se spominje tamo na 2.4 GHz .....
E sad ako ce te da samo ulazite u Windows i gasite
nakon toga racunar ..... onda OK 🙂 🙂
Mada ne treba zaboraviti ni dobri stari DOS 😀 😀 😀
O.K. Tarmi , i meni dodje 100 puta da komentarisem nesto .
Nemoj pogresno da me shvatis , ali ni jedna rec od toga sta si napisao ne pomaze ... spada u offtopic :guitar:

hvala svima... ne razumem se toliko u procesore da bih znao da palomino nece preko 1.6 (sem izuzetaka naravno)...

mislio sam da ako se ne pregreva i nije mu dizan napon uvek ima mesta da se josh podigne, ocigledno sam lose mislio :type:

Nazad
Vrh Dno