BattleNexus
Slavan
- Učlanjen(a)
- 26.08.2007
- Poena
- 319
Evo kako je nastala cijela ova prica.Bio sam izvadio flopi drajv,posto mi je pokvaren,da bi njega izvadio trebam prvo izvaditi RAM cipove,posto mi smetaju da izvadim flopi drajv.I to uradim,izvadim RAM,ukonim flopi,ponovo vratim RAM,sve sklopim, i upallim komp.Sve je radilo super,pokrenem igru i jedno pola sata sam igrao,kad odjednom mi se igra ugasi i pojavi se plavi ekran na kojemu pise "System error" i kaze da jedan od hardware ne radi ili koruptiran ili ga ne moze naci,pored toga to mi isto izbacuje i za drajvere za hardware.Na dnu toga ekrana mi ispisuje "dumping physical memory" i pored njega je brojac i odbrojava.I ispisuje da restartujem komp,to i uradim,i nije mi se ni sistem podigao i opet isto.Plavi ekran i system error,ali ovaj put kaze da podignem system u safe mode i to uradim,pa mi je rekao da provjerim driver signing.Podignem win preko safe mode i pokrenem device manager,pod kategorijom system devices nadjem "plug and play BIOS extension"da je u kvaru.Otvorim properties te extenzije,i u izjestaju pise da ne moze pokrenuti drajver za taj hardware i u zagradi (code 37),a pod driver signing pise da ne moze naci drajver.A isto tako mi je rekao da pokrenem add hardware wizard i da ponovo instaliram drajver.I sta cu i njega pokrenem,ali nisam uopste mogao da instaliram,samo je htjeo da ga obrise video codece i drajvere i audio codece i drajvere,posto tvrdi da nisu prisutni na racunaru,i samo sam tako ostavio nisam htjeo nista da diram pa da bude jos gore.Ljudi pomagajte,ko boga vas molim!!!Je li to ozbiljno,moze li se to popraviti???