Šta je novo?

system alert!

• Začetnik teme Začetnik teme nex999
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

nex999

Znamenit
Moderator
Učlanjen(a)
20.10.2004
Poena
1,005
Moja oprema  
CPU & Cooler
Core i9 14900KF*Noctua NH-D15
Matična ploča
MSI MAG Z790 Tomahawk WiFi
RAM
Corsair Vengeance DDR5 64GB 6400MHz
GPU
Asus TUF RTX4090
Storage
2x 2TB Samsung 990 PRO NVMe M.2
PSU
Corsair HX1500i
Kućište
NZXT H7 Flow
Monitor
LG Ultragear 27GS95QE-B, LG CX
Dakle u sys-tray-u mi se javlja trepcuca ikonica sa znakom pitanja iz koje se pojavi oblacic..."system detected virus activities....itd" Oce da se konektujem na neki sajt kako bi skinuo softver.
Nema je u servisima (sve na spisku je normalno)...poterao sam Ad-aware SE koji je nasao neke trojance, pocistio ih ali ovo s**e je ostalo....
Poludecu, cime da ga ubijem??
WinXP, SP1...
ne mogu da search-ujem bench, net mi uzaaasno kilavi otkad je ovo na kompu...

Glupo pitanje, ali jesi li probao Windows Defender?

I podigni racunar u safe mode, i skeniraj sa ad-adwareom jos jednom...

Iskljuci messenger service takodje (start -> run -> services.msc). A prijao bi ti i SP2.

Posto ti je Ad-Aware nasao trojanaca, skini Prevx1 www.prevx.com i skeniraj njime, naci ce on vise nego Ad-Aware.

Instalirao si ActiveX sa nekog XXX sajta.

Isprazni Temporary Internet Files iz IE.
Skini Spyware Doctor 4, update-uj ga, skeniraju "full scan" i ocisti.
Nakon toga pogledaj "add or remove programs", potrazi "internet alert", "internet security warning" ili nesto slicno, ne secam se napamet, i obrisi ga i odatle.

"I sve je zavrseno, savrseno" 🙂

Pozz

uh...da mu j* majku...nadjoh taj "system Alert" popup u add-remove programs, i klikom na uninstal win kaze eror during uninstall, program may have been already uninstalled...probacu sa spyware doctorom...
Nemam messenger service, znao bih inace odakle da krenem.... sve nepotrebne servise sam odavno pogasio....
Advanced task manager ne vidi nista sumnjivo, u njemu su inace popisani svi redovni servisi...
E sad, probacu sa AVG-om ,kasperskim, pa tako redom....javljam se kasnije

Za ovaj malware a i za mnoge druge,koji se najcesce javljaju kao ikonice u systemtray i govore vam da je sistem inficiran a antivirusi ih ne nalaze, koristite smitfraudfix koji je mene mnogo puta spasio od reinstalacije sistema.Program ne mora da se koristi iz safe moda ali je pozeljno
http://siri.geekstogo.com/SmitfraudFix.php

Za ovaj malware a i za mnoge druge,koji se najcesce javljaju kao ikonice u systemtray i govore vam da je sistem inficiran a antivirusi ih ne nalaze, koristite smitfraudfix koji je mene mnogo puta spasio od reinstalacije sistema.Program ne mora da se koristi iz safe moda ali je pozeljno
http://siri.geekstogo.com/SmitfraudFix.php

IT'S ALIVE!!!
Sjajan programcic, pocistio ga iz prve!Ahhhhhh....lakse se dise.
Sta ucini trenutak nepaznje (sto jednom rece qzma, klikno si Yes na Asian-anal.com)...al sve je okej sad...
Hvala Gatekeeper, a i svima, poz....

Nazad
Vrh Dno