mikele
Čuven
- Učlanjen(a)
- 09.02.2002
- Poena
- 620
U planu mi je nabavka Synology NAS-a verovatno budzet serije DS214se ili DS215j u paketu sa 6TB hard diskom. Medjutim, kako se relativno skoro pojavila Seagate Archive HDD verzija sa 8TB a da je razlika u odnosu na 6TB tek oko 30-ak ili nesto eura vise, javila se nedoumica da li uzeti ovaj veci. Inace oboje kupujem u inostranstvu znatno povoljnije nego ovde. Hardver menjam retko, NAS bi trebalo da sluzi kao arhiva slikama i materijalu koji se nakupio godinama po lokalnim hard diskovima te trazi organizovanje,nemam zivaca da menjam diskove cesto tako da je NAS sa hard diskom velikog kapaciteta trenutno potreba a i mogucnost, dok jednog dana ne postane tesan i potrazi dopunu novim diskom sa slicnim ili identicnim kapacittetom. RAID konfiguracija me ne zanima, radice kao JBOD, za bekap onog najbitnijeg bice tu eksterni USB.
Jos uvek nijedan 8TB disk nije zvanicno objavljen na Synology sajtu kao testiran i podrzan, u specifikacijama NAS-a stoji maksimum 2X6TB (doduse tada 8TB disk nije ni postojao na trzistu). Realno ne vidim problem da ce NAS moci da adresira te terabajte, cak sam i nasao na Synology forumu par postova ljudi koji potvrdjuju da im 8TB radi u uredjajima, doduse ne u modelu koji ja nemaravam da nabavim, ali bih ipak zeleo da cujem domaca misljenja ovde pa da eventualno jos malo ucvrstim odluku o kupovini.
Pozdrav i hvala unapred na pomoci!:wave:
Jos uvek nijedan 8TB disk nije zvanicno objavljen na Synology sajtu kao testiran i podrzan, u specifikacijama NAS-a stoji maksimum 2X6TB (doduse tada 8TB disk nije ni postojao na trzistu). Realno ne vidim problem da ce NAS moci da adresira te terabajte, cak sam i nasao na Synology forumu par postova ljudi koji potvrdjuju da im 8TB radi u uredjajima, doduse ne u modelu koji ja nemaravam da nabavim, ali bih ipak zeleo da cujem domaca misljenja ovde pa da eventualno jos malo ucvrstim odluku o kupovini.
Pozdrav i hvala unapred na pomoci!:wave: