Šta je novo?

SyncMaster 765MB problem ili prividjam

Zlatiborac

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
619
Pre neki dan sam zamenio svoj Hansol 501P za Samsungov SyncMaster 765MB. U prvo mi se sve chinilo OK, jer ovaj novi monitor ima ravan ekran za razliku od starog. Prvo mi se uchinilo da su linije krive i to sam pravdao starim monitorom, ali.,.,., Uzmem lenjir i postavim na ekran i imam shta videti. Gornja polovina ekrana jednostavno uvija linije na dole tako da sve horizontalne linije u sredini beze na dole. Onda sam se bacio u malo bolje zagledanje ekrana i onda primetio podosta mana. Moire postoji i sasvim se lepo vidi na plavoj pozadini (bash kao ova). Slova gube na fokusu u sredini ekrana, kao da su razmazana. Nije puno ali.,.,., Onda sam zakljuchio da su bolovi u ochima posledica svega ovoga a i glava me boli nakon sat vremena provedenog ispred njega.
Da sve bude chudno jucher sam bio kod druga koji ima 755DFX i kod njega je sve OK. Linije jesu malo uvijene ali ne kao kod mene. Slova su kristalno chista.
Poshto puno radim sa tekstom jasno vam je da ovako ne mogu dalje. Zvao sam servis i oni su mi rekli da ce zameniti monitor, ali sad sam u dilemi. Da li da uzmem isti monitor ponovo ili neki drugi. Mozda je ovaj primerak bio losh?!
Da napomenem da je monitor doshao sa upustvom na Ruskom, i srodnim jezicima (Azerbejdzan i okolina). Shta raditi?

Ja sam imao alicna iskustva sa vise Samsung monitora i to od 17cola do 19cola skoro svi modeli.
Imao sam cak i NF modele koji su omali kriminalnu sliku,
pa predpostavljam da je vecina monitora koja je usla u zemlju ima neku falinku. Ono sto ti mogu reci je da kada budes uzimao novi monitor, prvo ga testiraj kod njih u firmi, jedno pola sata dok se malo ugreje, jer nema pravila koji modeli su ok a koji ne.
Posebno obrati paznju na fenomen skupljanja slike po sirini!

Pozdrav,
Nebojsa

Ma da je po shirini....
Mislim svi su neshto kudili Hansol a ja sam bio prezadovoljan sa njim. Sad rekoh, kad vec menjam daj da uzmem neshto shto valja. Kad ono shta?! Dobih djubre. Dodje mi da odem i da opet uzmem Hansol i to iz inata.

savetujem ti d a pokusas da pomocu podesavanja slike stvari popravis koliko god mozes

Pa ne znam shta da probam vishe. Sve sam probao i pomeranja i korekcije ali linije su krive pa krive. Izgleda da mu ne gine jedno vracanje u servis.

I ja isto imam taj 765MB, i nemam nikakvih problema. Osim kada sam ga kupio, pa je imao bledunjavu sliku, i kada posmatraš sliku, videlo bi se da je malo iskrivljeno. No, posle nekoliko dana ta bledunjava slika je nestala sama od sebe, još ne znam kako. A ova druga stvar se uopšte ne primećuje. No, sam Samsung je priznao da ima velikih problema u svojim fabrikama, tak da kod njih kada dođe sklopljen monitor na test, sve je u redu, sve odgvara. Ali, kažu posle da se sami od sebe, malo poblesave. Tako da ni oni nemaju pojma šta se događa, ali rekli su da će taj problem biti ukinut, a nemju pojma o čemu se radi. Znači, moguće je da je do tebe došao primerka monitora sa malo većim problemom, a možda nije. Ipak ti savetujem da ga odneseš u ovlašćeni servis, pa da vidiš šta ti oni kažu sve o tome...

Ajd, poz...
Cineman

Eeee, shta mislish kolika je razlika izmedju monitora namenjenih Evropskom trzishti, Americhkom, i ovom shto je za Ruse???
Sutra ide u servis, uzimam drugi i done deal. Javicu shta oni kazu!

Zlatiborac je napisao(la):
Pre neki dan sam zamenio svoj Hansol 501P za Samsungov SyncMaster 765MB. U prvo mi se sve chinilo OK, jer ovaj novi monitor ima ravan ekran za razliku od starog. Prvo mi se uchinilo da su linije krive i to sam pravdao starim monitorom, ali.,.,., Uzmem lenjir i postavim na ekran i imam shta videti. Gornja polovina ekrana jednostavno uvija linije na dole tako da sve horizontalne linije u sredini beze na dole. Onda sam se bacio u malo bolje zagledanje ekrana i onda primetio podosta mana. Moire postoji i sasvim se lepo vidi na plavoj pozadini (bash kao ova). Slova gube na fokusu u sredini ekrana, kao da su razmazana. Nije puno ali.,.,., Onda sam zakljuchio da su bolovi u ochima posledica svega ovoga a i glava me boli nakon sat vremena provedenog ispred njega.
Da sve bude chudno jucher sam bio kod druga koji ima 755DFX i kod njega je sve OK. Linije jesu malo uvijene ali ne kao kod mene. Slova su kristalno chista.
Poshto puno radim sa tekstom jasno vam je da ovako ne mogu dalje. Zvao sam servis i oni su mi rekli da ce zameniti monitor, ali sad sam u dilemi. Da li da uzmem isti monitor ponovo ili neki drugi. Mozda je ovaj primerak bio losh?!
Da napomenem da je monitor doshao sa upustvom na Ruskom, i srodnim jezicima (Azerbejdzan i okolina). Shta raditi?

Zameni taj SAMSUNG za LG 795 FT i uzivaj !!!

SAMSUNG monitori u poslednje vreme su pravi krsevi

Problem reshen

Zamenio monitor, uzeo novi i sad je sve OK. Mozda ima malo krivljenja slike ali u odnosu na onaj, ovo je zlato.

Nazad
Vrh Dno