Šta je novo?

Symbian upgrade na Nokii 6600

Sauron

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Da li je ovo moguce i kako se radi?

Uspeo je da mi se zabaguje telefon pa verovatno mu treba neka novija i bolja verzija OS-a.

Hvala unapred

Prvo proveri koja ti je verzija koristeci *#0000#
Ako je 3.xx ili 4.xx onda jeste matorija, 5.27 je aktuelna i ona se ubacuje tako sto odes u servis i oni ti je flashuju, naracno to je moguce i u kucnoj radinosti ako imas opremu, ali je to skupo i manje vise beskorisno ako se ne bavis time za $$$.
Ako ti telefon inace ok radi a samo je zabagovao jer si mu tutnuo neku crackanu i nesigurnu aplikaciju samo ga formatiraj na fabricka podesavanja koristeci *#7370#.
Ako nije dovoljno reci da probamo dalje.

Zar se uopste mozeizvrsiti upgrade Symbian OS-a??? Koliko ja znam verzija firmware-a se moze mijenjati, a OS-a nikako, jednostavno nema nacina.
I te verzije 3,4 i 5 su vjerovatno verzije firmware-a, jer 6600 ima Symbian 7.
To sa 7370 je dobar fazon. Zove se Soft format. Ima jos jedan, HArd format, koji se radi tako sto se drze tasteri * i # dok se pali telefon. Time se sve vraca na fabricko podesavanje, a sve ostalo se brise iz telefona.

to sa * # pali sa siemens sx1 ,za 6600 treba zeleni taster (za pozivanje) ,* i broj tri zajedno i onda taster za paljenje ,na ekranu ce se pojaviti formatting poruka.Ne prekidati proces jer onda nastaje poruka contact retailer.

Tacno, symbian se kao symbian ne menja, sustinski to je ista stvar samo u novijoj verziji, ali lakse je reci update symbiana jer ako kazes da je to isto neko ce da proba da flashne npr 7650 fw na 3660 ...

Hvala na odgovorima:)
Zakljuchio sam da imam najnoviju vefrziju 5.27, a onaj bug je prestao da se deshava..
U svakom sluchaju znam shta treba da radim ukoliko bude vecih problema.

A kako se zabagovao telefon? Meni nije nijednom od kad imam 5.27...

Daj ga meni na pola sata.. poludece :)
Cim malo krenes u svet aplikacija, posebno ovih kakve se ovde mogu nabaviti, bugovi su neizbezni.

To onda nije bug u telefonu ili njegovom OS-u, vec u tim aplikacijma koje koristis.

VelikiDon je napisao(la):
Ako ti telefon inace ok radi a samo je zabagovao jer si mu tutnuo neku crackanu i nesigurnu aplikaciju samo ga formatiraj na fabricka podesavanja koristeci *#7370#.

Šta gubim sa ovim Soft formatom?! Da li da vadim karticu iz fona kad to radim ili ne?

Pitam jer mi je fon poludeo: prikazuje mi konstantno one silne "app. closed" greške, tako da sam na stranim forumima pročitao da je jedino rešenje *#7370#. Ako gubim kontakte, da ih prvo backupujem na komp... To mi je najbitnije, ostalo ne...

Možeš da bekapuješ iz Memory aplikacije sve podatke iz memorije telefona na karticu, ili da iskopiraš Contacts.db iz C:\System\Data foldera (prethodno je renameujes u Data1) na karticu.

Aham, koliko sam shvatio, tim Soft formatom se formatira samo telefon, tj. njegova memorija, ne i memorijska kartica?

*#7370# je isto sto i ta kombinacija paljenja sa drzanjem tastera!

Memorijsku ces morati da formatiras preko kompa, i onda ponovo u telefonu...
poz

Nazad
Vrh Dno