Šta je novo?

Switch obara brzinu mreže

brankoX

Čuven
Učlanjen(a)
16.02.2002
Poena
630
Na SBB-u sam i imam njihov ruter Technicolor CGA 2121 koji je spojen mrežnim kablom za EON-om a on sa HDMI kablom na TV. TV je spojen sa mrežom preko wi-fi. Poželeh da TV povežem kablom sa ruterom i u tu svrhu sam kupio neki switch Mercusys MS105G plastikaner koji je navogno gigabitni. Spojio sam sa njim EON i TV medjutim, brzina mreže EON-a mi je pala 95 na 75Mbit kad je povezan preko tog switcha. To je DL brzina, UL je ista, ne pada, 60Mbit. TV kad je na switchu počinje da štuca kod puštanja videa protoka 40Mbit i manje..
Pošto je EON-ov ethernet 100Mbit a i kod TV isto 100Mbit to ne bi smelo da se dešava.

Kako kod vas rade switchevi koji su povezani sa EON-om?

Tizen tv preko D-Link DES-1005P
veza 10/100 radi odlično, nema seckanja

Je li ti i EON na switchu i da li je povezan sa coax kablom ili samo LAN kablom?

eon je povezan sa oba kabla, lan je iz D Linka

Kod mene je EON povezan samo sa LAN kablom. Kad stavim switch izmedju rutera i EON-a a povežem i TV sa switchom dobijem manju brzinu EON-a a na TV mi secka video koji pustim sa kompa. Ovo navodi na sumnju da ne valja switch...
Ako stavim switch izmedju rutera i kompa dobijem brzinu neta preko 550Mbit (imam net 600/60).
Uvrnuto skroz..

Eon samo sa lan kablom?
To je ova nova verzija.
Probaj da izbegneš svic i da povezes sve na Tehnicolor.

Nova verzija. Kad sve povežem na Technicolor radi ok. Problem je kad ide preko switcha.

Ako je sve ok sa Tehnicolorom i kablovi su dobri onda reklamiraj taj svic.

Taj i vecina ostalih Mercusys uredjaja su djubre. Stedelo se na svemu, zato su i odvojeni od TPLinka kao jos jeftinija alternativa.

Iskreno, nisam nikad ni cuo za taj Mercusys.
Uvek je bilo da se kupe neke nepoznate marke a naravno da je niska cena mamac.

Na kutiji stoji nalepnica TP-Link Networks Hungary Kft pa mislim da je to prepakovani TP-Link. Reklamiraću ga i zameniti za neki drugi ako mi uvaže garanciju.

Gde si kupio taj svic?

ako si kupio preko neta onda mozes da im vratis u roku od 15 dana

Nazad
Vrh Dno