Šta je novo?

svn i sshfs problem

• Začetnik teme Začetnik teme kraft
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kraft

Cenjen
Učlanjen(a)
10.07.2009
Poena
169
Imam 2 racunara u prostoriji gde radim. Jedan je development web server na kome je instaliran subversion i kreiran projekat u njemu. Drugi je moj radni racunar na kome imam sve potrebne alate za razvoj. Ne radim sve u lokalu jer ne zelim da mi se posao nalazi na racunaru koji nije dostupan samo meni.

Ideja mi je da u jednom folderu u document root folderu na web serveru drzim fajlove na kojima radim koji su pod subversion projekatom i da taj folder mountujem preko mreze na svoju lokalnu masinu. Na taj nacin mogu kada uradim commit odma preko browsera da pratim izmene.

Ono sto sam ja uradio je sledece:

Na web serveru sam uradio checkout
Kod:
user@devserver /var/www/user.dev.routotelecom.com/htdocs/newsite $ svn co file:///var/svn/repos/projects/newsite/

i taj deo je prosao uspesno, na web serveru mogu da menjam fajlove koristeci linux editore, uradim commit i tu sve radi bez problema.

Zatim sam na lokalnoj masini uradio mount tog foldera:

Kod:
user@desktop:/media$ sshfs -o allow_root -o idmap=user dev://var/www/user.dev.routotelecom.com/newsite/ devkanta/

I folder je uspesno mountovan, fajlovi su tu, mogu da ih menjam i radim sta hocu sa njima sto je super. Do ove tacke je bas kako sam hteo, ali sad sledi problem🙂

Kada hocu te updatujem projekat i izmene koje sam naprvaio da commitujem dobijam sledecu gresku:

Kod:
user@desktop:/media/devkanta/$ svn up
svn: Unable to open an ra_local session to URL 
svn: Unable to open repository 'file:///var/svn/repos/projects/newsite/'

Delimicno razumem da je problem zbog toga sto ovaj folder ne postoji kod mene u lokalu, tj. zato sto sam ja lokalno checkout-ovao projekat. Znam da sam ovo namestio pre oko godinu dana i da je radilo bez problema, ali celo jutro ne mogu da se nadjem kako se reseva, ni Google takodje ne zna mnogo o ovome.

Molim za pomoc.
Hvala

Imas gresku u koracima... Trebalo je da prvo mountujes remote fs, pa onda da sa lokalne masine uradis checkout... Drugo resenje je da uradis checkout kako si i hteo ali da ne koristis file:// vec npr svn+ssh://adresa_remote_servera/putanja_do_svn... U tvom slucaju on pokusava da nadje lokalni folder koji ne postoji na tvojoj masini vec samo na serveru...

BTW ti si sve ovo nepotrebno iskomplikovao... Posto, koliko sam shvatio, ti radis u lokalu i onda uradis svn ci, pa onda svn up na remote serveru (koji ujedno i drzi svn), mozda ti je onda lakse da na serveru podesis cron koji ce na svakih minut raditi svn up (losije resenje posto mozes da posaljes i nesto sto ne zelis da drugi vide), ili da otvoris ssh prozor i tamo radis svn up kad treba (ionako imas otvorenu konzolu da bi uradio svn up)...

Pa da, logicno :wall: Tako sam i uradio, prvo sam mountovao prazan direktorijum sa web servera, pa sam u lokalu u njemu uradio checkout i proradilo je

Kod:
svn co svn+ssh://dev/svn/repos/projects/newsite/

Sto se tice operacije sa svn, sve sto ja uradim je svn up ili cvn ci iz tog mountovanog foldera i izmene se lepo primaju/salju. Sa te strane nemam problema jer imam instaliran svn i u lokalu.

Hvala na odgovorima
Poz

Nazad
Vrh Dno