Šta je novo?

Svima poznate igre?

@Boris Lozac
i to sam rekao,
niko ne cita moje poruke... I am the invisible man..

Tower topler mi je poznat kao nebulus.
Da probam da dodam mada ste mi slab izbor ostavili.......:
R-Type luna parkovi
Asteroids luna parkovi i meni jedna od prvih uz galaxianse
Pa omiljeni junaci iz crtaca Popaj luna parki i kompovi
Rick dangerous -valjda svi kucni kompovi
Scramble - luna parkovi
Flayin Shark fenomenalni avioncici uz 1943 omiljeni po luna parkovima kada sam bio klinac
a od novijih da ne zaboravim dine 2 i frontier kao naslednika fenomenalne elite.
Za poslednje dve pomenute verujem da bi vecina nas starijih dobila solidan radni staz.

Pitfall
Spiderman (onaj sto se penje po zgradi i izbegava negativce na prozorima)
Sonic
Ona kaubojska igra gde pucash iz pistolj like kontrolera
NBA JAM
Onaj evropski basket 3 vs 3 sa automata
Worms
Rockman/Megaman
Virtua Cop
Cannon Fodder
Princ of Persija
itd itd

E da, i oni cuveni tenkici kao i Incredible Machine

Manje poznate od pomenutih
Rock'n'roll rasing - mozda prva voznja sa power upovima kao i Lost Vikings - obe byBlizzard
Comix Zone i Buggerman sa Sege

Edit: Zaboravih da pomenem Commander Keen-a byIDSoftware fenomenalna igra

Poslednja izmena:
G@W - ako si mislio na chuveni basket 3 na 3 - Street hoop, to je najjacha igra ikada!

xStreet_Hoop.png

hahah, dan danas se secam shto je na terenu protiv shpanaca i amera ishao onaj hip hop, i jasno se chulo kad onaj dok repuje kaze - everybody wanna slam :p mi kao klinci smo pevali i mumlali, dok ne dodje taj deo, i onda svi u glas - everybody wanna slam! :d

@G@W
Kauboji su ''Sunset riders'', ima ih u martovskom broju SK u rubrici test of time. Secam se kada je jedan drugar provalio da nisu zakljucana vratanca na automatu, pa je sa jednim zetonom igrao jako dugo, a mi se svi onako skupili, pa je to postalo sumnjivo onom chiki sto prodaje zhetone, tako da nas je rasterao sve, a drugar popio shamar :D

images

Jel ima negde spisak igara koje bi radile na danasnjem hardveru i win XP-u, i gde takve igre mogu da se skinu (mislim prvenstveno na avanturice tipa gabriel knight, day of the tentical, blade runner i sl)?

silk worm, swiv, moon patrol...
Pinball Dreams, Pinball Illusion...
1942...

Brix, Tyrian, mozda i supaplex

sta su vam ove tri igre ?? (buduci da stoje pored Wolfensteinda, Dooma i Prince of Persia rekao bih da su neke popularne PrC only igre s'početka 90tih :d)

---
@orange47 neki šah:

Chessmaster (2000)

postoji za: Amiga, Apple II, Apple IIGS, Atari 8-bit, Atari ST, ZX Spectrum, Commodore 64, DOS, PC, Mac, Nintendo Entertainment System, Super Nintendo Entertainment System, Game Boy, Game Boy Color, Game Boy Advance, Nintendo DS, Sega Game Gear, PlayStation, PlayStation 2, Microsoft Xbox, and mobile phones

Ubedljivo najteza logicka igra koju sam ikada igrao:
Gem-X

i ima odlican motiv da se zavrsi! :D

pa po mojoj nekoj racunici to bi trebalo ovako da izgleda, (necu ici u sirinu, samo hitovi i igre posle recimo 93` godine)

Arkadne igre:

c64:

giana sisters
creatures 1i2
bobble bobble
mayhem in monsterland

amiga:

superfrog
zool
james pond
ruff & tumble

PrC:

jazz jackrabbit
prehistorik 1i2

borilacke igre:

c64:

international karate serijal
double dragon
shinobi ninja

amiga:

body blows
mortal kombat 1i2
street fighter
golden axe

prc:

mortal kombat serijal
street fighter serijal
one must fall 2097
rise of the robots

Strategije i upravljacke simulacije

c64:

lords of chaos
supremacy
pirates

amiga:

dune 2
civilization
colonization
the settlers
ufo
simcity
north and south
utopia
k240
megalomania
popolus
genesia
transartica
worms

prc:

warcraft 1i2
command and conquer
panzer general
heroes of might and magic

simulacije voznje, letenja, svemira

c64

elite
out run i turbo out run
f-16
test drive

amiga

frontier
zeewolf
overlord
dawn patrol
lotus trilogy
top gear
armourgeddon
wing commander
wings of glory

prc:

privateer
wing commander serijal
star wars shooteri
screamer
nfs
flight simulatori
silent hunter
nova logic-ove "simulacije"

pucacine:

c64:
1942: meni the best topdown scroller ever
commando

amiga:

alien breed
fear
death mask
cannon fodder
chaos engine
silkworm
sviw

prc:

wolfenstein
doom
heretic
hexen
tyrian

avanture i arkadne avanture, frp

amiga:

shadow of the beast
another world
flashback
ishar serijal
eob serijal
darkmare
dragonstone
universe
under the steel sky
monkey island
hook

prc:

prince of persia
sierra i lucasart opus
tomb raideri
interaktivni filmovi (phantasmagoria, ripper)
star trek pic avanture
discworld
simon the sorcerer
legend of kyrandia

Sportske igre

c64:

microprose soccer (nisam mogao da se nacudim koliko toga je svojevremeno moglo
stati u memoriju c-64, remek delo

amiga:

tv sports: basketball
sensible soccer
sensible golf
pinball dreams, fantasties, illusions
slam tilt

pc:

prve fife
championship manager
nba live
nhl live
links golf

logicke igre:

lemmingsi
benefactor
incredible machine

naravno da ovde fali mnogo toga i da svako ima svoje favorite ali po meni je ovo spisak POZNATIH igara koje su obelezile igracku industriju i koje kada pomenete cak i poneki klinac zna o cemu se radi.

naravno, mnoge igre su radile na sve tri platforme pa ih nisam navodio..

Poslednja izmena:
^ imas zapakovane igre zajedno sa DosBox-om. Ja sam konkretno skinuo Day of the tentical u takvom paketu ali za Mac ...

ne znam gde da ih nadjes, ovo za Mac sam nasao (50tak abandon ware igara) na www.mac-bb.org

To je jedino resenje?
Zvucis kao da je u pitanju nesto lose :)
Samo pokazes programu put do exe fajla igre, i startujes ga iz nje, ima dosta podesavanja i filtera koji malo popravljaju grafiku, zvuk je emuliran 100%, sto cini mi se nije slucaj sa DosBox-om.

Pa lose u smislu da na njihovom sajtu je navedeno malo igara koje su podrzane, a druga stvar, skinuo sam program, nasao negde na netu broken sword i nece da mi otvori exe fajl, tj uopste ne mogu da probam da ga pokrenem, posto je siv, tj ne mogu da ga izaberem
ne znam da li sam dobro objasnio :)

nisam neki gamer nikad ni bio a narocito ne sad ali nikad necu zaboraviti kako sam se primao na wolfenstein i one prve menadzere, kada je za mene vreme stajalo(ili bolje reci islo kao ludo)

negde sam cuo da je izaslo ili treba da izadje, novi wolfenstein, ali vi to sigurno bolje znate od mene...
pozz

Ne mogu da verujem da se niko nije setio igrice Where in the World is Carmen Sandiego. Ccc... :zgran:

Ja nikako ne razumem pitanje :) Shta to znachi svima poznate igre, pa oni koji se igraju 3-4-5 godina, a to je vecina, ne znaju pola navedenih igara, mozda znaju maria i tetris :)

Poslednja izmena:
mislio sam na igre koje su poznate sredovecnim osobama koje su cule da postoje kompjuteri i da se na njima mogu igrati i igre :D

Snake,Pac-Man, Tetris itd al smo malo i proshirili jer smo vecina dugo u tom svetu hvala svima narocito Igorici sto uvek podseti na neke dobre tabachine sa automata.

mislio sam na igre koje su poznate sredovecnim osobama koje su cule da postoje kompjuteri i da se na njima mogu igrati i igre :D

Snake,Pac-Man, Tetris itd al smo malo i proshirili jer smo vecina dugo u tom svetu hvala svima narocito Igorici sto uvek podseti na neke dobre tabachine sa automata.

Ma jasno je od početka da, kad se u retro sobi napiše "svima poznate igre", to ne važi za dečicu kojima je P4 prvi računar u životu, već za malko stariju decu. ;)

Da da, baš mi je žao što ne postoji neki remake :D

Heroes of Might and Magic 1, 2, 3
Master of Magic
Master of Orion 1 i 2
Starcraft BroodWar
MoorHuhn - ubijanje pilića :) :)
...

PopCorn
ChessMaster
Golden Axe
Rainbow Islands
... :banana:

Setio sam se da sam na spektrumu igrao jednu igricu koju smo zvali "Minsko polje"
(vodi se neki crv od pocetka do kraja ogradjenog minskog polja, ponekad uz misije
tipa spasiti neke damees, ili pozuriti jer upadaju pauci za tragom kuda se islo)

http://www.worldofspectrum.org/infoseekid.cgi?id=0003213

Ima cak 7000+ linija koda. Igrica je vrlo slicna (ali dosta slozenija od Windows minesweepera , a koliko ovde vidim - izgleda da je i to MS maznuo http://www.worldofspectrum.org/games/m.html)

Nazad
Vrh Dno