Šta je novo?

SVHS 7 pin??

Tebi to treba za video out kabl jel tako. I to verovatno za ATI?
Pazi to nije svhs konektor vec na sebi sem komponentnih Y/C izlaza ima i composite. Probaj cak i sa adapterima sa buvljaka jer za ATI rade.
Imas i seme po netu pa napravi sam.

Nije za ATI nego za HP laptop koji ima TVout 7pinski zenski i treba mi kablic za spajanje tog TVout i chinch na televizoru....ili samo adapter sa jedne strane SVHS 7 pina muski sa druge muski/zenski chinch ...

Koja je grafika u pitanju kod HP? Ako je ATI vazi sve sto sa gore napisao.
Ima toga i po radnjicama koje nude kablove i konektore raznih vrsta.

Nije ATI....vec Intel Graphics...integrisana...provericu u par radnjica koje znam da prodaju razne konektore...

@churla
uz atijeve kartice se dobija navedeni adapter.

@probeat
za to ti treba klasičan s-video na činč kabal ili adapter.
obrati pažnju da s-video inače standardno ima 4 pina, tako da nemoj po svaku cenu da juriš onaj sedmopinski konektor-ona tri pina su ti višak :D

Darth Zool je napisao(la):
@probeat
za to ti treba klasičan s-video na činč kabal ili adapter.
obrati pažnju da s-video inače standardno ima 4 pina, tako da nemoj po svaku cenu da juriš onaj sedmopinski konektor-ona tri pina su ti višak :D
Sa 7pin konektorom će sigurno da dobije bolji kvalitet...

Stvar je u tome da sam vec probao sa 4pin SVHS >chinch adapterom od moje graficke sa kompa i nece uopste da prebaci sliku sa laptopa na TV pomocu njega;slika samo malo zaigra na TVu i nista ko da se nije ni desilo kad prebacim...zato trazim taj 7pinski...

@probeat
ako uopšte neće da prikaže sliku onda je problem u nečem drugom.
jddipqd je u pravu kad kaže da bi slika teorijski bila najkvalitetnija ako bi signal izvukao sa 5 i 7. pina, ali pošto ti nemaš nikakav signal onda je problem svakako u nečem drugom.
adapter s->kompozitni mora da da sliku ako je sve podešeno kako treba.
znači proveri kako si podesio da se slika prikazuje na tv-u (clone/extended) kao i podešavanja drajvera, tj. da li ima da se bira svideo ili kompozitni i tome sl.
kada kažeš da slika malo zaigra, to znači da se desktop na trenutak pojavi na tv-u ili da slike nema u opšte tj. zatreperi "crna slika" ?

pretpostavljam da na tv-u nema svideo ulaz - bilo zaseban bilo preko skarta - pa si primoran da koristiš adapter.

@jddipqd
ima li negde podatak kako se dobija kompozitni signal na pinovima 5 i 7 za atija?
da ne bude da je interno napravljen adapter sa svideo na kompozit ili nešto slično.
mislim u svakom slučaju slika sa pinova 5 i 7 neće biti lošija nego ako se koristi adapter, ali mi se čini da će čovek malo teže naći adapter 7pin mini din->kompozit.
ako je vičan lemljenju onda to i nije neki problem.
a pitanje je da li realni dobitak uopšte postoji.

ps mnogo mi se sviđa pravilo 88 - možda ljudi nisu čitali pravila ali ih to svakako ne sprečava da se pridržavaju istih ;)

Darth Zool je napisao(la):
ima li negde podatak kako se dobija kompozitni signal na pinovima 5 i 7 za atija?
da ne bude da je interno napravljen adapter sa svideo na kompozit ili nešto slično.
mislim u svakom slučaju slika sa pinova 5 i 7 neće biti lošija nego ako se koristi adapter, ali mi se čini da će čovek malo teže naći adapter 7pin mini din->kompozit.
ako je vičan lemljenju onda to i nije neki problem.
a pitanje je da li realni dobitak uopšte postoji.
Ne znam koji tv enkoder ima njegova kartica, ali sa obzirom da Chrontel 7008 koji je na mojoj GF2MX ima na sebi odvojene pinove za composite i s-video signale, pretpostavljam da kod savremenijih enkodera ta opcija nije izbačena.

A čak i da jeste, opet sam siguran da je integrisano rešenje kvalitetnije od pitaj-boga-kakvog-kondenzatora koga su kinezi (ili ko već) vezali između s-video chroma i luma linija u svom adapteru.

Ma naravno da su pinovi za Y/C i composite odvojeni. Sigurno postoji pin za composite samo posto je intel graficka treba pronaci pinout. Znaci nit je to svhs konektor, nit je standardan. Pazi, posotje sanse da sprzis izlaz neodg kablom.
Probaj na pinout.ru ili po forumima.
A sto neko rece da se dobija kabl, dobio ga i ja pa pozajmljivao ljudima i zagubio se.

Ma naravno da su pinovi za Y/C i composite odvojeni.
ok, je to , nego da li je primenjen štos kao i na kablu.

@jddipqd
ako nije kupio najgori mogući tv, komp i tako to onda ne mora ni najgori kabal ;)
ako može neka koristi eventualnu prednost sedmopinskog konektora, a ako ne biće dobar i klasičan adapter.
pre toga čovek treba da nađe način da to ipak natera da radi kako-tako.

Nazad
Vrh Dno