Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018 (bez kvota i tipova)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vala bas tako. S tim što i kad su imali talente nisu uradili ništa od SP 1966 a ni pre. Pa cro ima dva polufinala za 20 godina (oni toliko i igraju na SP, 1998 je prvo gde su igrali kvalifikacije) a ovi su poslednji put bili u 1/2 1990. A pre toga 1966!

Procitah negde pre neki dan da kroasani imaju neverovatan staff koji vodi ekipu, medicinski tim koji ih oporavlja do maximuma...sada im sve zavisi od toga.

Ne znam sto ljudi imaju problem da Hrvatska cak i osvoji turnir, fudbal je njihov sport, nas nije niti ce ikada biti, mi smo zemlja kosarke, i licno mnogo vecu euforiju imam kad je prvenstvo u kosarci. Kao sto sam rekao i pre pocetka turnira, Belgija ovo uzima, imaju vrhunsku ekipa, vecina je iz EPL, poznaju se, sazreli su. Belgija jako lepo radi, svidja mi se sto su doveli Anrija da radi sa njihovim napadacima. A o Modricu ne treba trositi reci, po meni kljucni igrac reala, samo sto je verovatno marketinski totalno neisplativ :D
Zemlja vaterpola?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Ne znam sto ljudi imaju problem da Hrvatska cak i osvoji turnir, fudbal je njihov sport, nas nije niti ce ikada biti, mi smo zemlja kosarke, i licno mnogo vecu euforiju imam kad je prvenstvo u kosarci. Kao sto sam rekao i pre pocetka turnira, Belgija ovo uzima, imaju vrhunsku ekipa, vecina je iz EPL, poznaju se, sazreli su. Belgija jako lepo radi, svidja mi se sto su doveli Anrija da radi sa njihovim napadacima. A o Modricu ne treba trositi reci, po meni kljucni igrac reala, samo sto je verovatno marketinski totalno neisplativ :D

ahahha ala me nasmeja dobro :) moj brat isto tvrdi i totalno ste u pravu :) on kaze .... najbolji igrac na toj poziciji na svetu jer da nije real bi ga odavno prodao zato sto je ruzan ko pacov .... kaze ako si toliko ruzan u realu mozes da igras samo ako si najbolji na svetu :) citam tvoj komentar i smejem se :)

Pa da, kontam da je jedan od retkih kojem to što zaradi od fudbala, to mu je to, nema nista od neki sponzorstava, reklama itd[emoji23]

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Svetsko prvenstvo je daleko najvažniji sportski događaj, mali sportovi nisu uporedivi.
Daleko najmasovniji i najpopularniji sport u našoj zemlji je naravno fudbal, kao i svugde u svetu, mali sportovi ne mogu da priđu popularnosti i značaju fudbala.

Najveći uspeh u istoriji jugoslovenskog/srpskog sporta je osvajanje Kupa šampiona/Interkontinentalnog kupa od strane Crvene zvezde, nijedan sportski uspeh ne može da priđe po značaju.

Poslato sa WAS-LX1A uz pomoć Tapatoka

Pa da, kontam da je jedan od retkih kojem to što zaradi od fudbala, to mu je to, nema nista od neki sponzorstava, reklama itd[emoji23]

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Say what? Ubira Modrić i od sponzora para koliko hoćeš... :)

Sent from My Galaxy S9+ using Tapatalk

Ali Modrić juče kada su se dogovarali oko penala kada je pitao: Hoćemo li prvi pucat? :d

Ne znam odakle mu onolika snaga da trči i u odbrani i u napadu 120 minuta
Ovako kada ga vidiš misliš da ne može ni pola sata da trči a u stvari je opasna životinja u fizičkom smislu

Da, cudno mi da to nisu dogovrili pre bacanja novcica :) Inace meni nema smisla sto svi penale smatraju za lutriju. Ko zna da suta penale to nije lutrija, lopta koja se suta u gornji deo gola, golman to ne moze da odbrani, znaci bitno je samo pogoditi go. Recimo da imas sutere kao sto je Kejn, penali nisu lutriju ni u kom slucaju. Covek opali gore i nema tu sta da se razmislja.

Lutrija su kad gadjas stranu i nadas se da ce golman skociti na drugu, ali kad zavalis kao Kejn tu nema odbrane. Bas sam se isto pitao pre neki dan zasto vise fudbalera ne puca tako penale. Valjda je vec sramota promasiti citav gol nego da ti golman skine :)

Kejn je šutirao posred gola protiv Kolumbije.

Poslato sa WAS-LX1A uz pomoć Tapatoka

Ne citah nista od skorasnjih postova, samo sam svratio da pitam sta mislite o nacinu proslavljanja pobede kod "kockastih" posle utakmice sa rusima a vala i na svim prethodnim?

Znaci opet je bilo takvo slavlje?
Samo zbog toga i ne navijam za njih u utakmicama. Da nije toga ne bi mi smetalo ni da osvoje.

Ne citah nista od skorasnjih postova, samo sam svratio da pitam sta mislite o nacinu proslavljanja pobede kod "kockastih" posle utakmice sa rusima a vala i na svim prethodnim?

Tebe smo Zeko lepo naučili u WoT temi šta "mi" mislimo o tome. Vladika je pozitivno uticao na tebe, a ni ostali nisu zaostajali. :D

Ovde može samo ovo:

novak-djokovic-2905.jpg

Mislimo kako je Perisic promasio 100% sansu, kako je Modric u 111 minutu sa 32 godine istrcao sto ne mogu ni igradu u 15om minutu(this: https://www.youtube.com/watch?v=_U5cLqgUk-M) i zato Hrvatska moze da osvoji zbog te sredine sto ponavljam od pocetka prvenstva, kako je Mario Fernandes odlican igrac iako je propmasio penal i ostalo sto se tice fudbala.
A kako ko slavi i koju muziku slusa nas zabole.

Poslednja izmena:
... kako je Modric u 111 minutu sa 32 godine istrcao sto ne mogu ni igradu u 15om minutu ...

Ovo bih ja našim reprezentativcima puštao pred svaki trening i pred svaku utakmicu (prijateljsku, zvaničnu, kakvu god).

Mada, ja ne zameram našima na netrčanju, već kao što je neko rekao na besmislenom trčanju. :D

Prva ozbiljna ekipa ( koja opet nije ozbiljna kao francuska i Belgija ) sa kojom se na celom ovom turniru Croati susreću je Eng. Očekujem da ih Eng relativno lako odrade.
Mnogo sreće imaju Hrvati , mada realno tako se i osvajaju SP

Ako se radi o ustaškim pesmama, treba svi da skoče na noge. I država i ministarstvo sporta i omladine, svi moramo da pošaljemo poruku da je to neprihvatljivo.
Fašizam je duboko ukorenjen kod njih, od kukastog krsta u Splitu do fašističkih revanja na stadionu zbog čega je jedan njiihov igrač propustio prošlo Svetsko prvenstvo.

U svakom slučaju, odgovornost je kod FIFA kao organizatora takmičenja u ovom trenutku. Najbolje bi bilo da bude primenjena nulta tolerancija prema fašizmu, kao što je to slučaj kod rasizma. Takvim reprezentacijama nije mesto na Svetskom prvenstvu.
FIFA treba da za zelenim stolom dodeli mesto u polufinalu Rusiji, treba da suspenduje one koji promovišu fašizam.

Engleska-Rusija, to treba da bude polufinale.

Ne bih za njih navijao tacno da su ostali jedina evropska zemlja na prvenstvu, da navijam za drzavu koja je jedina na svetu imala logore za decu u kojima su ubijali Srpsku decu.....i jos svaku pobedu proslavljaju ustaskim pesmama pa samo maloumna osoba koja sebe smatra Srbinom bi za njih navijala.

Dobro bre ljudi ne treba ni mrzeti, zašto se spuštate na njihov nivo. Sanse Hrvatske da osvoji su jako malo, pobednika će odlučiti prvo polufinale Francuska Belgija, bukvalno finale pre finala...

Poslednja izmena:
Ovo je tema o Svetskom prvenstvu u FUDBALU a ne u politici i ratovanju.
Sledeci koji bude vredjao clanove foruma zato sto navijaju za nekog u FUDBALU dobice sta po pravilniku ide.

Kao sto rekoh zabole nas na ovom topicu za Hitlera, ratovanje, genocide, ko je koga ubijao a ko koga nije.

Zanima nas FUDBAL, igraci, golovi, sanse, taktike, sudjenje, treneri, odbrane...

Poslednja izmena:
Brate mili, jel moralo da se poteze za politicke teme vezane za Hrvate... koga zabole briga.

I ova botina Neno, da li je svestan sta pise i prica ovde na jednom IT forumu?! Dokle ce bre vise da se tolerise?!

Prvo da gledamo u svoje dvoriste pa onda u tudje. A Hrvati neka slave kako hoce, jer im se moze, tu su gde jesu zbog zalaganja, kvaliteta i malo sportske srece.

Nama mogu da drze lekcije u fudbalu i tu mozemo samo da hvatamo beleske od njih, isto kao sto oni mogu od nas u basketu.

I dalje sam pod utiskom da ce futavi Englezi da osvoje. A sto se tice Francuska - Belgija, Belgijanci mi deluju da imaju bolju odbranu i generalno zreliji tim. Francuzi su sto kompletni, ali mi deluje da njihovo vreme tek dolazi - iako bih vole da oni osvoje pre Belgije, odnosno u svakom slucaju ispred izvikanih Engleza...

I sledeći koji bude pisao o bilo čemu sem o igri i fudbalu, dobija ban na 10 dana.

A Hrvati neka slave kako hoce, jer im se moze, tu su gde jesu zbog zalaganja, kvaliteta i malo sportske srece.

Ma jeste to da naše nisu za 3 utakmice kaznili 2 puta zbog nečega što se nije moglo ni videti ni čuti, pa "nek im se može"...

A od reprezentacije koja se iskilavi i na sreću prođe sa slabim rusima tek nema šta da se prepiše. Kako koja utakmica sve slabije igraju, što mi je milo i isto mislim da od engleza ispadaju. Japan je za prepisku.

Igrači kao Modrić nose tim. Disciplina, zalaganje, autoritet, kvalitet, znanje, mozak. Gledam ga u realu, igra već 6 godina tamo, plaćen sad već smešnih 35 miliona, ne sećam se kad je imao neki veći kiks, uvek na visini zadatka. Ima 33 godine i mnogim mlađim igračima može održati lekciju iz fudbala.

^^ pošto je inače Rusija sinoć igrala bolje, pa je trebala da prođe?
Daj budite malo realni, oni sami u neverici kako su dogurali do 1/4 finala.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

^ bukvalno. Imali su vise srece nego pameti protiv Spanaca.

@dolmen

Hrvati uglavnom najbolje odigraju protiv jacih ekipa. Po svemu prikazanom dao bih im vecu sansu protiv Engleza, ali me ne bi cudilo ni da "izgore" pokusavajuci. Englezi tek prosek od tima (mozda i najveci u poslednjih 20-30 godina), ali im izgleda funkcionise tim, verovatno zbog manjeg pritiska javnost zbog manjka kvaliteta. Dobijaju utakmice iako im igra deluje neubedljivo.

Mada iskreno ni jednu ni drugu ekipu ne bih zeleo da vidim u finalu - ali ako moram da biram radije bih Engleze gledao kako gube finale od Francuza/Belgijanaca....

A nama tek niko nije kriv jer smo na papiru mogli da se nosimo i protiv Svajcarske i Svedske i mozda neku sansu da imamo protiv prosecnih Engleza. Ali samo na papiru, na terenu i u glavama nasih fudbalera je to druga prica, sto se i videlo u pristupu....

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno