Šta je novo?

Svetlomer ?

• Začetnik teme Začetnik teme Misha
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Misha

Čuven
Učlanjen(a)
18.02.2002
Poena
649
Zna li neko gde ovo ima kod nas da se kupi i koja je cena?

pozdrav
Misha

Misha je napisao(la):
Zna li neko gde ovo ima kod nas da se kupi i koja je cena?
Na foto-berzi ima sigurno, a probaj i 423-290 (Dimke photo shop, kod d.kulture Vuk). Po radnjama u gradu tesko.

suvise siroko....
sta ce ti svetlomer?
koliko para bi dao?
sa flashmetrom ili bez?

u gradu osim polovnih (berza ili oglasi) tesko da ima, mozda u REFOT-u, Pcinjska na Cuburi ili u Vuka Karadzica. Oni zastupaju i servisiraju NIKON-a.
Savetujem ti da probas na foto-berzi. Mislim da se jos desava u hotelu Slavija subotom izjutra.
pozdrav

Hmm, pa ne znam do koje bih para ishao, zapravo ni ne znam koliko se krecu cene...
Sad kad budem rekao zashta mi treba verovatno cete mi se smejati, ali treba mi za cvetje (ne za mene 🙂)... mama sadi neko cvetje, blah blah, pa kao treba da bude neka odredjena kolichina svetlosti pa da meri sa tim... eto to 🙂

Inache trazeci podatke o toj foto-berzi nadjoh da se odrzava neshto (chini mi se) 20-og decembra, kao neki sajam fotografa ili tako neshto, u SKC-u, pa cu da vidim da odem tada ako ne kupim pre toga...

Hvala Kaiser za ove podatke da se odrzava u hotelu Slavija...

[edit] shta je flash-metar? 🙂
inache, mogao bi neko ko se bolje razume u te stvari da mi kaze hoce li moci da taj fotografski svetlomer da sluzi gore opisanoj svrsi 🙂 [/edit]

Misha je napisao(la):
inache, mogao bi neko ko se bolje razume u te stvari da mi kaze hoce li moci da taj fotografski svetlomer da sluzi gore opisanoj svrsi 🙂 [/edit]
Ej covek, tebi za cvece onda treba lux metar !!!
Svetlomer, a tako se zove fotografska sprava, nije upotrebljiv za to.
Lux metar potrazi npr. po Conrad-ovom katalogu , www.conrad.de , pa ima ljudi koji to donose iz Nemacke.

vlasta je napisao(la):
...

Lux metar potrazi npr. po Conrad-ovom katalogu , www.conrad.de , pa ima ljudi koji to donose iz Nemacke.

U pravu si. Ta sprava se preko prodaje i u radnjama sa opremom za bastovanstvo. Raspitacu se da li ima toga i ovde, pa cu javiti. Nadam se da nije mnogo hitno, posto sam u nekoj guzvi.

Hvala Kaiser za ove podatke da se odrzava u hotelu Slavija...
izvini za dezinfromaciju....nece se ponovi.
ali posto moram da posetim istu manifestaciju ovih dana to znaci da sam i sebe za***ao.
kada sam poslednji put bio taj vasar se odrzavao na Slaviji.
u svakom slucaju svetlomer ti ne treba.

shta je flash-metar?
svetlomer, ali meri i opaljivanje flash-a.
pozdrav

kaiser je napisao(la):
kada sam poslednji put bio taj vasar se odrzavao na Slaviji.
Foto bazar se odrzavao jednom u dva meseca, tako je bilo ranije. Svake nedelje sigurno nije.

vlasta je napisao(la):
...
Huh, da... zapravo, meni je i recheno da nadjem luxmetar i onda sam ja preko googla dobio da je to isto?! shto i svetlomer... moja greska izvinjavam se 🙂
Inache, ne vidim kako i taj fotografski svetlomer ne bi mogao da mi vrshi pos'o, ako on izmeri kolika je kolichina svetlosti i prikaze to u luxima, super 🙂
No, dobro, dakle treba da trazim lux-metar...

@Ivo.r
e super ... aj ako budesh imao vremena pitaj malo, bash bi mi znachilo... hvala unapred 🙂

@kaiser
dezinformacija? haha 🙂, pa ja nisam ni znao da je dez. samo sam se zahvalio misletji da to stvarno postoji... nishta, barem si mi ushtedeo vreme da ne idem do tamo 🙂

Misha je napisao(la):
...
Inache, ne vidim kako i taj fotografski svetlomer ne bi mogao da mi vrshi pos'o, ako on izmeri kolika je kolichina svetlosti i prikaze to u luxima, super
Svetlomer, dakle fotografska sprava, ne daje podatke u vidu lux-a, dakle nema takvu skalu, vec za konkretno merenje daje (pokazuje) kombinacije blende i expozicije.

Nazad
Vrh Dno