Šta je novo?

Svetla "fleka" na LCD-u

Spotter

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2002
Poena
619
Na LCD-u notebooka Toshiba M30 pojavila mi se svetla "fleka", dimenzija 10x8 mm, vidljiva samo kada je ekran upaljen i kada je pozadina tamna. Naravno, "fleka" nije na povrsini i ne moze se ukloniti, i sto je bitno - pixelizovana je, cak se naziru i razlicite boje pixela (videti sliku 2). Nije da je preterano uocljiva, ali ipak nervira.

Da li neko zna o cemu se radi?

Hvala

Prilozi

• lcd_fleka.webp
    lcd_fleka.webp
    15.4 KB · Pregleda: 710
  • uvecano.webp
    uvecano.webp
    1.7 KB · Pregleda: 398
Poslednja izmena:
Verovatno da si ga priklještio u transportu,ili si pritisnuo na tom mestu rukom...nisam imao prilike da vidim tako nesto...
Nisi napisao koliko je star lap...da li je to od skoro ili je već duže vreme tako da li se fleka širi itd.

Laptop je star godinu i po dana, a fleka se ne siri, niti intenzivira, barem ne od kada sam je primetio pre nekih 10 dana.

Nije nemoguce je da je ta tacka nehotice pritisnuta (prilikom transporta ili sl.), jer kao da je neki sloj u lcd-u blago ispran, tj. polutransparentan (ukoliko je iza neka svetla povrsina - ne znam kako funkcionise LCD). Ako je tako, znaci li to da ne moze nista da se uradi?

da ne otvaram novu temu,i ja imam flekicu dimenzija 4x4mm,nisu mrtvi pikseli ali se pod odredjenim uglom vidi jace osvetljenje na tom delu kako "probija" dok je pod normalnim uglom gledanja u monitor laptopa ta fleka tamnija ,najvidljivija je kod svetljijih pozadina,bele i td. Neznam sta moze da bude posto sam ga uzeo polovnog,kao da je neko otvorio pa dotakao prstom neku foliju monitora i skunuo neki zastitni sloj

jel ima neko predstavu sta je ta fleka

Nazad
Vrh Dno