Šta je novo?

sve verzije Logitech-a G5

xaver

Čuven
Učlanjen(a)
28.02.2004
Poena
620
Pozdrav

Resio sam da uzmem G5, nesto sam cackao po netu pa sam naleteo na vise verzija ovog misa. Nikako ne mogu da raspetljam koje su sve razlike u verzijama i sta je bolje od cega tu.

931562-0914 Logitech G5 Laser Mouse Silver Edition
187113jl4.jpg

931376-0914 Logitech G5 Laser Mouse, USB
161216fv7.jpg

910-000121 Logitech G5 Laser Mouse Battlefield 2142 Special Edition
229792vt4.jpg

910-000094 Logitech G5 Laser Mouse Refresh, USB
244304kg4.jpg

ovo je poslednja (negde nazvana "refresh", negde "version2")
Ima jos jedno dugme, mene vise zanima jel ima jos nesto drugo sto ih razlikuje?
Negde sam video razlicite podatke za osetljivost...ako je sudeci po podacima sa neta ovaj poslednji ("refresh") ima manju osetljivost od ovih starijih ??? ili gresim

Sta je najbolje da uzmem...da li je taj refresh "ispeglana" verzija?

Ja mislim da je sve identichno sem maske,ovaj refresh ima dodatno dugme tako da bi ja na tvom mestu verovatno taj uzeo..

However, despite similarities of external experience of the wheels on both mice, the G5 V2's wheel is actually slightly improved. A smaller gap exists between the wheel's original position versus its clicking position, making it feeling more natural than before with less cushion feeling.

Dakle u principu iste specifikacije, neshto bolji scroll, dodatno dugme, po meni lepshi izgled, realno dovoljno razloga da se uzme ovaj noviji.

Refresh ima i malo bolje specifikacije (1000 reports/second dok stari ima 500), plus to dugme koje meni recimo dosta koristi, i uz to nema ni jednu losiju osobinu od starog. Ako je cena ista, jasan izbor. Ako stari nadjes osetno jeftinije, onda idi na stari

Uzmi G9 ;)

Eh da i nemoj onaj bf 2142 da uzimas ... moja preporuka... imam ga i nikad nisam mogao da namestim da radi sa set point driverima ... samo win default.

FPS MP like

Poslednja izmena:
imao sam i ja problema sa set point-om sa v2 G5, ali to nema veze sa misem nego sa smrdljivim drajverima sa kojima ima problema pola neta sa raznim logitech misevima...

Da li neko mozda zna gde ima da se kupi zelena verzija ovog "verz 2" koji je po defoltu plav

Refresh ima i malo bolje specifikacije (1000 reports/second dok stari ima 500), plus to dugme koje meni recimo dosta koristi, i uz to nema ni jednu losiju osobinu od starog. Ako je cena ista, jasan izbor. Ako stari nadjes osetno jeftinije, onda idi na stari

I stari imaju 1000 Hz refresh rate,cisto da ne bude zabune(moj obican,braon verzija radi na 1000Hz kroz drivere).

Po specifikaciji 500, da li moze da radi na 1000, vrlo moguce, ali zvanicno 500. Inace lepo sam napisao da razlika tesko da se primeti... Ja cak ne vidim ni neku razliku izmedju g5 i g9 koji ima ipak bolje specifikacije, imam i jedan i drugi i da sad kupujem uzeo bih jeftiniji...

Imam ovaj poslednji, dobra je fora platneni bužir za kabl mada deluje kruto, 6 meseci i nije se nigde oštetio a znaš sam koliko ih drndamo.
Bolji je od mx518 svakako, precizniji, mada na kompovima gde radim, sa drajverima (middle button mi je uvek mapiran na jedno thumb dugme a shift na drugo) su mi manje-više svi jednaki. Nijanse su u pitanju.
Dobra fora s tegićima, ja sam ih izvadio odmah :D

Poslednja izmena:
Dobar je G5. Imao sam prilike da ga koristim, ali ipak moj izbor ce da padne na neki iz Razer palete proizvoda.

Ovu verziju sa dva dugmica sa strane ste zaboravili :

Edit: Tek sad vidim da je navedena u prvom postu, evo bar slike :)

Poslednja izmena:
i mene zanima ovaj sa slike iznad jer mi se lepo uklapa u enterijer, aj ako ga je neko negde nasao ili pazario nek kaze gde i po kojoj ceni pa da uzmem i ja :)

ide ti uz orman?

zasto se taj mis negde prodaje za 49eur a negde za 60+... jel to isti mis...isto pise barem (pc berza)

ma uz boju zidova...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
A sta mislite o A4 Tech X-750 seriji laserskih misheva? Razmisljam se da kupim jedan laser, a ne daje mi se golema kinta za G5. Jesu li bar blizu po performansama?

MIŠ LOGITECH G5 Gamer edition crni USB Retail 910-000094
Cena 5152,00 a video sam u T3Shop, Gračanička 16, 11000, Beograd,

Telefon: 011.26.33.888
Radno vreme: radnim danima 12:00h - 20:00h, subotom 12:00h - 15:00h

al na njihovom sajtu stoji druga cena:
http://www.t3shop.net/catalog/product_info.php?cPath=34_35&products_id=127

U Bel computers ga prodaju za 3.800din.... ti si nasao za 5152din, razlika je preko 30%
na pc berzi ih ima u rasponu od 3800 - 5500din

zato i pitam...u cemu je fora?

Mozda je razlika u verziji g5? Mozda je stari jeftiniji. U svakom slucaju ako je tolika razlika, ja bih isao na stari

ma isti je model u pitanju, barem svuda isto pise "910-000094 Logitech G5"

ja imam ovu blue verziju sa dva tastera sa strane i prezadovoljan sam, ali moram da napomenem da je kabl vec polako pocheo da gubi na jednom mestu iako deluje dosta kruto i kvalitetno...

Ja sam imao staru verziju G5 1.5 godinu a onda mu je riknuo senzor. Dobio sam kao zamenu isti samo BF2142 verziju. Radi G5 dobro, preporuka je da koristite 2000 dpi jer tada radi najbolje (na manjem dpi hoce da preskoci po neki pixel), tegici su bespotrebni jer je ionako masivan. Ja na kraju resio da malo promenim tabor pa sam sad uzeo razer misa i tastaturu.

A sto G5 kad je G9 za nijansu skuplji,
ja sam imao ~2 godine G5 prodao za 30eura i kupio G9 za 55 eura koliko sad kosta,
vrhunski mis,izmjenjive maske,odlican skrol;tipke,profile mozes pravit,tipke jednostavno leti a i 3.200 je dpi...

A sto G5 kad je G9 za nijansu skuplji,
ja sam imao ~2 godine G5 prodao za 30eura i kupio G9 za 55 eura koliko sad kosta,
vrhunski mis,izmjenjive maske,odlican skrol;tipke,profile mozes pravit,tipke jednostavno leti a i 3.200 je dpi...

A gdje to G9 kosta 55e?? Ajde prosvjetli nas, kad je najjeftiniji G9 koji sam nasao u Srbiji 80e. Osim ako ti nemas neki specijalni popust.

Poslednja izmena:
A sta mislite o A4 Tech X-750 seriji laserskih misheva? Razmisljam se da kupim jedan laser, a ne daje mi se golema kinta za G5. Jesu li bar blizu po performansama?

Ne moze i jare i pare. ;)
Inace, ja imam ovu zardjalu verziju i ekstra sam zadovoljan.

Nazad
Vrh Dno