Šta je novo?

Sve stvari koje ste želeli da znate o Apple-u

- Apps with metadata that mentions the name of any other mobile platform will be rejected.
Da li ovo neko moze da objasni? Nije dozvoljeno da napises u svojoj app da postoji i Android verzija?

Ne u svojoj aplikaciji već u metapodacima. Sad da li se misli na metapodatke u individualnim fajlovima ili na plist fajlove, ne znam, ali ne i ne znam zašto bi neko hteo tu da pominje ime neke druge mobilne platforme.

:d Pa ovo nije fer, vas trojica, a Kovač sam stoji na braniku otadžb... ovaj Apple-a.

Mozda se odnosi na opis aplikacija za App Store?

Kako svako vidi šta hoće da vidi. :D Jesi li primetio da kako odeš na AppStore sajt, prvo što ti boldovano upada u oči je da imaju preko 200.000 aplikacija. Kada na prezentacijama uopšte pominju AppStore, uvek prvo što kažu je da imaju 200.000+ aplikacija. Sasvim očigledno, marketing im je usmeren da ističe veličinu AppStore-a. I sad će oni da smanjuju taj broj, je li?
dobro, nece. samo su se salili u onom dokumentu...

omg.

btw cak su i u njemu istakli da imaju 250.000+ aplikacija :D

ne branim ja nista, samo je morbius uporan da kaze kako Apple laze. dobro. laze. ja sam samo preneo nove guidelines i cinjenicu da, posto je jailbreak sada legalan, mogla da se pojavi konkurencija AppStoreu, pogotovo u svetlu svih ovih restrikcija koje Apple namece! (a sve to je mnogo bitnije od toga da li je Apple lagao o svojim namerama ili nije ;))

heh... nestalo ? ;)

Nisam ja obrisao pitanje. Patim se sa iOS-om je je to jedna od platformi za koju razvijam sw.
Mene samo cudi kako vi ne primecujete koliko je iOS ogranicen. Pa bas zbog tih ogranicenja of 250.000 aplikacije 249.500 je fart, dok ostalih 500 vredi nesto. Zamislite kakve sve mail ili SMS aplikacije mogu da se urade..

Nemoj ovo da shvatis kao flame ili nepotrebno "prozivanje" ali ja zaista ne mogu da zamislim. Kakv ti bolji sms app od stock-a treba? (aj, onaj addon za replay jeste do jaja). Za mail takodje? Mislim pricamo o mobilnom telefonu.

Pogledaj biteSMS pa ces videti... i to je sve hack na hack da bi radilo. Mislim.. uvek moze bolje samo sto Apple ne dozvoljava. Na iPhoneu nemozes napraviti aplikaciju za placanje parkinga, sto je realno korisna stvar.

Probao sam bite SMS i osim tog quick replay-a ne vidim sta je tu bolje? A taj quick replay mozes da imas i bez bite sms-a i dr*anja sa tim appom koji mi je samo doneo probleme i usporio sistem.
A u cemu je problem ukucati registarski broj kola u sms i poslati?

Probao sam bite SMS i osim tog quick replay-a ne vidim sta je tu bolje? A taj quick replay mozes da imas i bez bite sms-a i dr*anja sa tim appom koji mi je samo doneo probleme i usporio sistem.
A u cemu je problem ukucati registarski broj kola u sms i poslati?

Zašto bih kucao broj kada samo trebaš ući u aplikaciju i pritisnuti send.

Nisam ja obrisao pitanje. Patim se sa iOS-om je je to jedna od platformi za koju razvijam sw.
Mene samo cudi kako vi ne primecujete koliko je iOS ogranicen.

benefiti koje donosi iOS su tolike da mogu da zivim sa ponekim nedostatkom i da budem perfektno srecan. slicno je bilo i sa nokijom 9500 - jeste bila glomazna ali je imala extra funkcije tako da mi nije smetalo da je "teglim" :D

imas kontakt u imeniku koji se zove parking, i on ti je favorite

1.dupli klik home dugmeta
2.klik na kontakt
3.send text message i izaberes zonu (broj)
4.kopipejst prosle poruke i send

Sto ga sad ti koplikujes, udjes u poruke i kopi pejst u konverzaciji sa parkingom.

Niko ne spori da li moze da se plati parking sa iPhone-a. Postoji vise nacina, ali nijedan nije dovoljno elegantan. Preskacete korake gde treba pronaci SMS konverzaciju sa 9113, 9112 ili 9111 u moru drugih SMS konverzacija, sta sve treba ispritiskati da bi otkucali zvezdicu, itd.
Elem.. hteo sam da kazem da, koliko god vi tvrdili suprotno, ima potrebe za takvim aplikacijama.

Niko ne spori da li moze da se plati parking sa iPhone-a. Postoji vise nacina, ali nijedan nije dovoljno elegantan. Preskacete korake gde treba pronaci SMS konverzaciju sa 9113, 9112 ili 9111 u moru drugih SMS konverzacija, sta sve treba ispritiskati da bi otkucali zvezdicu, itd.
Elem.. hteo sam da kazem da, koliko god vi tvrdili suprotno, ima potrebe za takvim aplikacijama.

srecom pa postoji Android ;)

btw sto pises aplikacije za iPhone? to ti je posao ili to radis privatno...?

Vrh Dno