Šta je novo?

Sve sto treba za dobru kucnu mrezu

topuz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.07.2004
Poena
650
Planiram da napravim mrezu u kuci, ali posto o mrezama apsolutno nemam pojma, treba mi pomoc.

Pre svega, bice umrezeni jedan desktop i jedan laptop. Da li je bolje ici na zicnu ili wireless varijantu, posto u skorije vreme mozda padne i iPhone, pa bih tako mogao da iskoristim tu mrezu za net na njemu (a i laptop ima integrisanu wireless kartu)...

Takodje, potreban mi je sharing internet konekcije (ADSL 512).

Dakle, sta vi preporucujete i sta mi sve treba?

Kod mene trenutno: ADSL 512 desk + lap i PDA( ponekad), i mreza se sastoji iz TP-Link 8840 rutera, koji je ujedno i adsl modem. Osim rutera jos ti trebaju samo kablovi.

Za wireless varijantu ti treba samo wireless ruter umesto zicnog, info ovde http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=143311 i wireless kartica za desktop (pretpostavljam da laptop ima integrisanu)

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novu temu, imam jedno pitanje, kupio sam TP-Link 8920 Wireless ADSL ruter, i sve sam podesio, radi...
Medjutim, internet je sporiji, speedtest.net ne moze da obavi testiranje konekcije, uTorrent daje crveni uzvicnik (posto sam na beotelu, sve to sa /ip).
Sta da radim?

Sve reseno. Problem konekcije je bio do provajdera, a portove sam otvorio. Hvala svima :)

Nazad
Vrh Dno