Šta je novo?

Sve se ukoči na ekranu

maki101

Slavan
Učlanjen(a)
08.03.2006
Poena
304
Znači bez ikakve najave sve se ukoči samo od sebe a kućište i dalje radi kao nista da se nije desilo. Ne reaguje miš, tastatura, ništa.
Jedini lek je restartovanje računara.
To se desilo 4-5 puta od kako sam uzeo računar pre par nedelja.

Par puta mi se desilo i da neće da uključi monitor pri starovanju pa je opet restart dugme bilo pri pomoći. Možda je povezano sa prethodnim problemom.

Jel ima neko neku ideju u čemu bi mogao da bude problem???

Ako si ga uzeo novog najbolje da ga odneses u servis gde si ga kupio i naka ti provere mamoriju i napajanje. Mozda napajanje nema dovoljno snage ako je rec o jacoj konfiguraiji

Brine me to, što mi se isto dešavalo i na starom računaru pre da ga zamenim,
pa počinjem da mislim da je možda u pitanju i variranje napona i(li) loše instalacije u kući,
ako to može da bude razlog ovakvog ponašanja.

Da li bi u tom slučaju pomogo neki UPS ili nešto slično?

meni se isto desavalo dva puta.neznam koju imas graficku ali ako je nvidia meni se desavalo sa pojedinim verzijama drajvera da se ukoci iz cista mira.deinstaliraj drajvere pa ih ocisti iz safemoda sa drivercleaner-om pa stavi nove ili neku drugu verziju.

Imam ATI EAH4850 1GB, instalirao sam drajvere koji sam dobio na disku zajedno sa grafičkom,
probacu sa novim drajverima, nego jel mora da čistim i sa ovim drivercleaner-om

Verovatno je napajanje u pitanju,,ali ako ti se dogadjalo i sa starim kompom to isto,,onda proveri napon na uticnici.Pretpostavljam da si koristio istu i za prosli racunar.

Napon je OK, jedino moze da mu smeta ako ima veliko variranje sto ja ne mogu da utvrdim,
moguce da mu je napajanje preslabo ili lose (tj lose povezano).
Desavama mi se da otkad sam kupio komp da ne svetli indikator za rad hard diska, u pocetku sam mislio i da ga nema, od kad sam ubacio neke dodatne komponente poceo je da svetli na dugmetu za restart, pa sad je ponovo prestalo.
Takodje primecujem tiho zujanje u kucistu kad pustim neku aplikaciju (pesmu na winamp-u, video na youtube-u...), sto me pomalo zbunjuje, komp sa 3 jezgrnim procesorom, 3gb rama, sata hard diskom...???

Kao shto ti ljudi rekoshe odnesi to u servis gde si kupio pa neka ti oni pregledaju swe, mogutje da ti je napajanje slabo, owo shto ti ne swetli hdd led moze da se desi da gubi kontakt kabal na pinu ... i tako to.. Stim da ti je najbolje odnesi to posto ti je racunar pod garancijom da oni wide shta se deshawa :)

Kad sam bio da mi dodaju neke komponente u servisu (posto je komp "zapecacen") nisu mi ostavili neki profesionalni utisak, i tad sam im spomenuo da mi se par putao ukocio a nisu cak nista ni iskomentarisali. A posto se ovo desava retko i sporadicno nisam siguran da ce ista uraditi povodom toga cak i da se iscimam ga odnesem, ali ako nastavi tako ili se ucesti ipak cu morati.

Nosi to dok je sweze :) od chekanja nema wajde :) Mislim kupio si nowu stwar i to treba da radi kao nowo :))

Proveri temperaturu procesora.
Zaprljan hladnjak podize temperaturu ukoci sve ,restart samo na dugme kucista. To se desavalo i meni.Izduvam hladnjak usisam prasinu i komp razdi normalno.
Posto je u tvom slucaju novi racunar moj savet ne cackaj nista nosi u servis dok je pod garancijom .

Evo da vam javim samo novosti,
pre par dana mi se ponovo ukočio komp, pomisleći na proceduru nošenja u servis, neradni dani zbog praznika, njihovu "profesionalnost", rešio sam da sam otvorim komp (ode nalepnica, ***) i sa čekićem u ruke proverim situaciju :)
Glavno napajanje za matičnu ploču nije bilo baš najsrećnije povezano, lepo je upalo (kliknulo) tek kad sam ga sam pritisnuo.
Od tada lepo radi da kucnem u drvo, dioda za hdd je takođe počela da radi normalno.
Eto ljudi naprave čudo od elektronike a ovi naši ne znaju ni da ga spoje kako treba, još ih prodaju kao svoj neki brend.

Pozdrav,
Maki

I ja imam Pakomov Predator I i imam problema sa zakucavanjima novijih igrica i slicne, manje-vise iste probleme kao i maki101 pa ako moze neko nek pomaze! Hvala unaprijed

:) Zar je toliko lako bilo pogoditi?

Obrizom da su ovi iz Pakoma operisani da stave u konfiguraciju koju su nazvali Pakom Black Fire, Amd Phenom II X4 920 + Ati 4850 na kineskom napajanju od 450W sta covek moze od njih da ocekuje.:wall: U sve svoje gotove konfiguracije stavljaju kineska napajanja cak i u ona jaca.:wall:

Veoma me zanima koje ti napajanje imas ?

I ja imam Pakomov Predator I i imam problema sa zakucavanjima novijih igrica i slicne, manje-vise iste probleme kao i maki101 pa ako moze neko nek pomaze! Hvala unaprijed

Da li tvoja konfa ima ove komponente ?

* Čipset: nForce 430i (naravno ne zna se koja ploca:wall:)
* Procesor: AMD Phenom X4 Quad-Core 9550 (2.2GHz, FSB 1800MHz / HyperTransport 3.0, 2MB L2)
* Memorija: Kingston ValueRAM 3GB DDR2 800MHz
* Hard disk: Western Digital 320GB SATA 3.0Gbit/s
* Optički uređaj: DVD+/-RW dual layer (naravno nezna se koji:wall:)
* Grafička kartica: Asus EAH4670/DI/512M (512MB GDDR3 2.01GHz, 128-bit, GPU 750MHz, DVI-I, HDMI, HDCP)
* Mreža: 56K V.92 modem, 10/100/1000 Mbps Gigabit LAN
* 6-kanalni High-Definition audio
* Bez instaliranog operativnog sistema
Mislim da je kuciste Atx MIDI 450W.

Obrizom da su ovi iz Pakoma operisani da stave u konfiguraciju koju su nazvali Pakom Black Fire, Amd Phenom II X4 920 + Ati 4850 na kineskom napajanju od 450W sta covek moze od njih da ocekuje.:wall: U sve svoje gotove konfiguracije stavljaju kineska napajanja cak i u ona jaca.:wall:

Veoma me zanima koje ti napajanje imas ?

Da li tvoja konfa ima ove komponente ?

* Čipset: nForce 430i (naravno ne zna se koja ploca:wall:)
* Procesor: AMD Phenom X4 Quad-Core 9550 (2.2GHz, FSB 1800MHz / HyperTransport 3.0, 2MB L2)
* Memorija: Kingston ValueRAM 3GB DDR2 800MHz
* Hard disk: Western Digital 320GB SATA 3.0Gbit/s
* Optički uređaj: DVD+/-RW dual layer (naravno nezna se koji:wall:)
* Grafička kartica: Asus EAH4670/DI/512M (512MB GDDR3 2.01GHz, 128-bit, GPU 750MHz, DVI-I, HDMI, HDCP)
* Mreža: 56K V.92 modem, 10/100/1000 Mbps Gigabit LAN
* 6-kanalni High-Definition audio
* Bez instaliranog operativnog sistema
Mislim da je kuciste Atx MIDI 450W.
E upravo ta... Ako koga zanima maticna je Asus M2N-XE :wall::wall:a rezac je Optiarc

E upravo ta... Ako koga zanima maticna je Asus M2N-XE :wall::wall:a rezac je Optiarc

Sumnjam u napajanje. Kupi LC Power od bar 550W i tvoji problemi ce biti kao rukom odneseni.:wave:

U buduce izbegavaj kupovinu gotovih konfiguracija jer su veliko njesra.:wall:

Sta mislis da li bi problem mogao biti u maticnoj (Asus M2N-XE) posto kad upalim kompjuter temperatura je 35 stepeni i cim udjem u neku jacu igricu dodje cak i do 48/9 stepeni a nekad iz cista mira, kad nista posebno ne radim, dodje do 45 sto PC Probe alarmira kao opasnost i naravno, ili zablokira ili se restartuje...:mad::wall:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno