Šta je novo?

sve sam probao (ostajete mi samo vi)

Website!

Čuven
Učlanjen(a)
23.02.2004
Poena
604
cao svima,
duza prica, molim za strpljenje :)

dakle, problem!
prvo konfiguracija (nova):

ASUS p4p800-e deluxe
Intel Pentium4 3.0Ghz
Maxtor HD 200Gb - SATA
2x512 Kingston RAM na 400 Mhz
ATi Radeon 9600
Chieftec 360W

donosim sklopljen komp kuci i krecem da instaliram Win XP SP2 :type: .
ne znam nista o SATA diskovima i ne slutim da bi tu mozda prvo trebalo instalirati neke drajvere za isti. sve kao ide glatko, restarti funkcionisu,masina brza, ja srecan. prvo gasenje masine i njeno drugo paljenje donose prvo iznenadjenje. Win se ne dize, u biosu ploca ne vidi HD. ponovo ga gasim i palim, ovaj put imam vise srece, bios ga vidi. podesim ga ponovo da se bootuje sa harda, windows se dize, instaliram dalje, pokusam defrag, on se smrzne, ja u restart, fali mu neki Windows fail. i tako u krug.
odem na net, poucim se malo o SATA tehnologiji, bezuspesno se cimam par dana da instaliram te drajvere sa flopyja (kojeg namerno nisam hteo da kupim), da bih na kraju ovde procitao da mi za ovu plocu ne trebaju ti drajveri. ok, pomislim HD je s...ban. zamenim ga identicnim, krenem sve ispocetka, sve ide glatko. gasenje - paljenje - prolazi. super :)
ujutru, prvi bug. windows se dize sa skinom iz win 2000. restart, sve je opet ok. gasim ga... palim... nece da dize win. probao sam sve varijante u biosu (SATA, raid...) :wall:

momentalno odnosim masinu tamo gde sam je kupio (necu reci gde, dobri su momci - nije do njih ;)). oni prvo flashuju bios i sve im proradi. uzimam masinu nazad. gasenje, paljenje, sto puta, sve je cool.
posle dva dana win se dize sa starim skinom. restart, sve sljaka.
ubacujem IDE disk sa starog kompa i vec razmisljam kako ce masina da explodira kad joj ovo uradim. ne, sve je cool. ok, ne bas sve, total commander vidi drugi disk sasvim normalno, win explorer ga ne vidi (nije ni cudo sto ga mrzim!). gasim masinu, palim, windows ne moze da se digne do kraja. ja vadim IDE hard, palim masinu, ne vidi SATA HD. restart, vidi ga, ne moze da podigne Win. e sad sam vec u fazonu :smash: ...

opet sam ga odneo u radnju i sad je tamo...
izvinjavam se sto vas smaram nasiroko, ali mislim da ni oni bas nemaju ideju sta se desava. prvi put su sve menjali sem ploce. da li je ploca? da li je hard? da li je memorija? ako neko ima neki savet, molim vas da mi ga saopsti, prilicno sam ocajan, a masina mi treba k'o leba. i to stabilna.

eto, izjadao sam vam se. ocekujem pomoc.
veliki pozdrav i SNG.
goran

zasto mislis da ce ti ovde neko reci nesto pametnije/tacnije od ljudi kod kojih se konfa sada nalazi? nema sanse, oni mogu sve da ispitaju a mi ovde samo da nagadjamo...
da sacekamo da vidimo sta ce oni da kazu i kad ti sledeci put proradi masina - ne diraj nista:)

Sunce ti!Pa ti ko gremline da imas!Ajde da skapiram restart i sl.kao problem sa memorijom.Ali skinovi,pa oce,nece,kao ploca da je.A ploca nova. :zgran:

Poslednja izmena:
ja bi probao da zamenim kingstona za nesto drugo. ako i dalje pravi probleme, menjao bih plocu i zavrsio posao.

DARK SIDE je napisao(la):
Sunce ti!Pa ti ko gremline da imas!Ajde da skapiram restart i sl.kao problem sa memorijom.Ali skinovi,pa oce,nece,kao ploca da je.A ploca nova. :zgran:
/off topic
DARK SIDE plagijatoru menjaj taj avatar :smash:
/off topic

DARK SIDE plagijatoru menjaj taj avatar
Pazi sad!Odakle ti? :zgran:
Hehehe....pa nisu isti avatari :cigar: :d

Poslednja izmena:
Da ovaj drugi je proteran kroz Photoshop malo :D

Eto sad si ti kriv sto sam se transformisao u jos tamniju jedinku. :zgran:
A kako stvari idu i ti ces preci u Sit-a.e onda ja imam primat na avatara ;) .

Alo bre! Vracaj dedinu sliku... :) :) There can be only one!!!
:D x 10

Alo bre! Vracaj dedinu sliku... There can be only one!!!
hahahahaha...jao sunce vam.ode tema u PM.Banovace me garant :d
Ma znam za tvog avatara ali ovaj nije isti a nije ni nick.Racunaj ga kao srodnika.Zajedno smo jaci.Jer svi oni potcenju snagu tamne strane ali videce :mad:
:D :d ;)

Ogi, vidim da si nasao sebi novi nick ;) ne brini, necemo nikom reci LOL

hahahahaha...jao sunce vam.ode tema u PM.Banovace me garant :d
Ma znam za tvog avatara ali ovaj nije isti a nije ni nick.Racunaj ga kao srodnika.Zajedno smo jaci.Jer svi oni potcenju snagu tamne strane ali videce :mad:
:D :d ;)
DARK SIDE mudro si postupio :smoke:

gx-x je napisao(la):
Ogi, vidim da si nasao sebi novi nick ne brini, necemo nikom reci LOL

Ma nema sanse da je Ogi, kave on veze moze da ima sa Sith-ima :D

ne bih da zalazim u duboku filozofiju nickname-a, potpisa, potpisa ispod nick-a, konstrukciji recenica, smajlijima, info-u o banovanju, quotovanju, spamovanju u thredu (sa vec 6 postova) i konstrukciji recenica koje samo on moze da razume...

Nije Ogi.

Ogi, vidim da si nasao sebi novi nick ne brini, necemo nikom reci LOL
:d :D :D
Nije on.Ja sam svojevremeno(davno) banovan jer sam moderatoru na pvt rekao da nesto malo ruzno ,jer sam mislio da me provocira(moja greska).Nakacio sam se odmah!(bez zezanja).Postoji lak nacin i forum ima rupu i to ogromnu...hahaha.Tako da ne sumnjam da je i Ogi tu negde... :d :D
Osim toga IP foliranja mi nisu strana pa nema frke da razbijam glavu kako i na koji nacin i kad su mnogo zeznutije stvari od prostog banovanja :wall:
Pozdrav!

Poslednja izmena:
E onda se izvinjavam :) NHF, jednostavno suvise koincidencija na jednom mestu :S:

@Website
posto je tema odlutala od tvog pitanja...

Da li ti je HDD povezan na SATA napajanje?
Imao problem sa slicnim posledicama a uyrok je bio to sto su SATA i prikljucaka ya struju za sata diskove jako blizu, malo smetaju jedan drugom pa mora de se ucrsti

Website! je napisao(la):
cao svima,
duza prica, molim za strpljenje :)

dakle, problem!
prvo konfiguracija (nova):

ASUS p4p800-e deluxe
Intel Pentium4 3.0Ghz
Maxtor HD 200Gb - SATA
2x512 Kingston RAM na 400 Mhz
ATi Radeon 9600
Chieftec 360W

opet sam ga odneo u radnju i sad je tamo...
izvinjavam se sto vas smaram nasiroko, ali mislim da ni oni bas nemaju ideju sta se desava. prvi put su sve menjali sem ploce. da li je ploca? da li je hard? da li je memorija? ako neko ima neki savet, molim vas da mi ga saopsti, prilicno sam ocajan, a masina mi treba k'o leba. i to stabilna.

eto, izjadao sam vam se. ocekujem pomoc.
veliki pozdrav i SNG.
goran

Isti problem sa istom kombinacijom ploca+disk je imao moj kolega sa posla i resen je tako sto je posle dve zamene ploce (update biosa itd)
zamenjen disk i sad sve shljaka

stigla mashina.
ipak je do ploce. ko bi rek'o? kao, najjaca u klasi.
sve je to isto sra@nje, da vam ja kazem... :mad:
hvala na savetima.
poz,
g

ipak je do ploce. ko bi rek'o? kao, najjaca u klasi.
Eto ti ga sad....znachi ipak sam bio u pravu.Samo plocha ne crkava sama od sebe.Neshto si garant eksperimentisao.Nema veze...vazno je da si zavrshio posao.A ta plocha je odlichna i pokazala se kao pouzdana kod mog prijatelja.Nije njesra kako ti kazes.
Pozdrav!

nisam cackao nista. ne usudjujem se da overclockujem, za to zovem mnogo iskusnije. verujem da je ploca dobra, meni se zalomio feler. hteo sam da kazem da stvarno vise ne verujem u to da je ova ili ona firma najbolja. svi štancuju, a samim tim kvalitet je diskutabilan. sta ćes kad ne moz' da kupis Mac-a za 700e... ;)
pozdrav,
g

Mora da je dobio 'prvu' plocu od mog ortaka jer neke 'firme' vole da im musterije provere hardver :)

Vrh Dno