Šta je novo?

Sve sam proba, ne mogu Vistu da instaliram..

BaneNZ

Slavan
Učlanjen(a)
23.03.2007
Poena
319
Poz

Ljudi, ne znam vise sta da radim, sve zivo sam pokusao, ne mogu Vistu da instaliram nikako na svoj komp.

Imam sledecu konfiguraciju

Alton 3700
1.5 Gb ram
7800 GTX kartu

Instalacije krene nekako, tece veoma sporo, obicno gde je programu potrebno da se zadrzi jedno 10 min, kod mene stoji 20. Imam utisak kao da je blokirao. Dodje do ove tacke koje sam postavio na slikama i ni makac dalje. Samo zablokira. Probao sam cupanjem jedne po jedne komponente iz kompa, nece. Probao sam i sa zamenim Ram memoriju, tj da je postavim u druge slotove, opet nece.

Unapred zahvalan....

dscf0607lc3.jpg

dscf0608cb2.jpg

Probaj na drugom kompjuteru, mozda je DVD ili tvoj hard disk.

Poslednja izmena:
jer piratska verzija ili original
ako je pirat skini drugi
ako original vrati je prodavcu

Probaj na drugom kompjuteru, mozda je DVD ili tvoj hard disk.

Probao sam na lap top, tamo radi super, i fino se instalira.

jer piratska verzija ili original
ako je pirat skini drugi
ako original vrati je prodavcu

Pirat je, skinucu je ponovo pa javljam.

hvala svima

Nece ljudi nikako...

Probao sam sada na drugom HD, ista stvar....

Ima li neko ideju sta bi moglo da bude, popizdecu, prvi put mi se ovako nesto desava?

Uvek zakuca, na istom mestu (slika). Lampica od HD prestane da sija, i tako stoji doveka.

unapred hvala

Poslednja izmena od urednika:
bios update?

Probao sam na lap top, tamo radi super, i fino se instalira.

Windows-i koji dolaze uz lap-topove obicno sadrze integrisane drajvere za plocu, grafiku, hdd kontroler itd. i ponekad neće da se instaliraju na druge mašine.

Izgleda da moraš da podmetneš drajvere za tvoju chipset. Koja je ploča, imaš li oznake ?

Uradio.

Sto je jos cudnije, pre sam Vistu sa istog DVD instalirao, ali sam kasnije odlucio da se vratim na XP. Slican problem sam i onda imao, ali kad sam izvadio 512 Mb ram stick, instalacija je protekla ok. Medjutim sad vise nista ne pomaze....

meni se to desavalo jer mi je crkla memorija -256mb i kad sam je izvadio xp se fino intalirao

Ostavis samo neophodne komponente (i sve hardove zbog boot-a), poiskljucujes sve integrisane gluposti u BIOS-u, iskljucis native SATA mod ako vec nisi i probas ponovo.

Da nisi mozda overklokovao nesto ? Ako jesi vrati sve pa probaj onda.

Zelim samo da vam se svima zahvalim na pomoci.....

Sta se desilo kod mene....

Vistu sam instalirao, tek kada sam iskljucio drugi HD, tj iscupao IDE kabl iz maticne. Ne znam da li je to uopste i pomoglo nesto, ili je samo tada eto slucajno prosla instalacija.

Osecam da sledeci put kad budem morao da reinstaliram sistem, opet cu muke da imam.

Nazad
Vrh Dno