Šta je novo?

Sve o Trejlerima, Introima,...

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
Zvuk
WiiM Amp Pro + Mission LX-2
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Mobilni telefon
Pixel 9a
Pametni uređaji
Meta Quest 3S
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Smatram da su "prerenderovani" delovi igara veoma bitni elementi svake igre, koji pored samog gameplay-a zaista mogu da doprinesu atmosferi.
Kako su animacija, renderovanje i vizuelni efekti postali gotovo fotorealisticni, mislim da je pravo vreme da se pokrene tema ovog tipa.
Dakle, da cujemo koji su to trejleri, introi, cutscenes, igara koje su se vec pojavile i onih koje dolaze, a koji su ostavili snazan utisak na vas (nas) gejmere.

Ajmo, komentari, linkovi,...:type:

Nesto za pocetak:

http://www.gametrailers.com/

http://www.gamevideos.com/

Pošto sam na poslu sad ne mogu linkove da stavljam samo ću da spomenem neke: trejler za The Witcher mi je baš dobar od novijih, za Starcraft 2, Cod 4 ....ma ima baš dosta super trejlera sad ne mogu svih ni da se setim jer davno nisam ni gledao neki. Jedan mi je ostao (i dvojici mojih drugara isto) u sećanju kao ekstreman primer, filmić za Hellgate London od pre pola godine recimo. To je onaj kad se završava sa koljažom u nekoj crkvi sa jednim ogromnim demonom i devojčica jedva pobegne. Znači taj je urađen neverovatno, ultra super mega profi (po meni). E sad to je pozitivan efekat ali za mene ima skoro uvek i negativan evo zbog čega: napalim se na igru, načudim se kako su su super odradili taj filmić i onda kad vidim ingame trejler te iste igre vidim da je sama igra daleeeko od kvaliteta tog neverovatnog introa ili filmića i ohladim se.
Tako da super je što se prave ti "navlakuša" fotorealistični introi ali je to uvek veoma daleko od kvaliteta grafike i animacije u samoj igri pošto hardver ne može jelte to da izgura. Zato više volim u principu cut scene-ove i trejlere koji su u samom engineu radjeni.

Secam se kad sam video intro za GT2 na ps2 da je bilo samo:shock::Klanjanje

Samo jedan mi je ostao u pamćenju, prerenderovani intro i međusekvence iz Warcraft 3. To je stvarno bio wau efekat. Što brže sam prelazio chaptere samo da bi video sledeću međusekvencu ili završnicu 🙂 .

Ne znam zasto bi filmovi morali biti prerenderovani. Odličan primer je Mafia (koji uglavnom koristim kao primer jer je igra jedno malo remek delo), gde su cut scene istog grafickog kvaliteta kao i ingame, a pritom povezuju celu pricu izuzetno, sto je ustvari i najbitnije.

Slazem se, zaboravio sam da uvrstim i one odradjene u endzinu igre.

dexx totalno si u pravu josh uvek imam sve te "filmice" i ponekad ih pustim cisto da se podsjetim zasto sam prelazio w3 😀

Blizzard po pravilu izbacuje ludacke trejlere/renderovane filmice.Nisam bio neki obozavalac (uglavnom se sve radilo o WoW-u) dok nisam video ovaj za Starcraft2.Bruka kako je uradjen. Nisam video bolji CGI do sada.Onoliko detalja, dizajn...sjajno.
A za filmice u endzinu igre, tu nema dileme...jes da tu igru vise ne mogu da smislim, ali rezija,izvedba cut-scena su neprevazidjeni.Metal Gear Solid.
F.E.A.R je cini mi se prvi na PC uveo kombinaciju holivudske akcije/efekata i cut-scena.Ostao mi je u secanju onaj let kroz prozor unatraske posle one eksplozije (kad se bezi od Alme).Dakle klasicna cut-scena, u engineu igre, ali mocno odradjena...

Iskreno, Bog Perun poživeo YouTube. Kada me interesuje kakva je neka igra odem tamo, ukucam ime igre i pogledam gejplej filmić. Bez obzira na malu rezoluciju. Sve ostalo je boranisanje 🙂

ilmić za Hellgate London od pre pola godine recimo. To je onaj kad se završava sa koljažom u nekoj crkvi sa jednim ogromnim demonom i devojčica jedva pobegne. Znači taj je urađen neverovatno, ultra super mega profi (po meni)

Taj je i meni odlican 🙂. Inace, Blizzard rula sto se ovoga tice. Traileri za originalni WoW i expanzije su :smoke:

Poslednja izmena:
meni lichnose povraca od in-game cutscene-ova... jer smrdi, zato sto su prerednerovane animacije (ili bilo koje druge samo) mnogo vechnije od tih buljashkih in-engine scena koje smrde vec posle 6 meseci...

Iskreno, Bog Perun poživeo YouTube. Kada me interesuje kakva je neka igra odem tamo, ukucam ime igre i pogledam gejplej filmić. Bez obzira na malu rezoluciju. Sve ostalo je boranisanje 🙂

nažalost 🙁

Nisam ni bio svestan koliko giga trejlera i raznih in-game snimaka se nakupilo...:zgran:

Prilozi

• ScreenShot032.webp
    ScreenShot032.webp
    41.8 KB · Pregleda: 62
  • ScreenShot034.webp
    ScreenShot034.webp
    240.5 KB · Pregleda: 74
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno