Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Mnogo smara ta voznja u Bugarskoj po magistrali. Do autoputa smo videli 4 ili 5 patrola koje su sve trkeljisale plus radar. A lokalci voze bas sporo.
Smara vožnja po autoputu, magistrala je neuporedivo dinamičnija. Em je dolina Strumice prijatno zelena
Voziš po propisu, šta je problem. uštedeo si silne satre čekanja na MK i GR granicama

Poslednja izmena:
Kala Nera, blizu Volosa, mislim oko 18km. Ako imaš neki savet, predlog za obilazak, bilo šta, piši slobodno

Nemam. To nije Pelion za mene 😀

Shvatam. Rekli su mi da je to bolja opcija sa malim detetom. Ali planiramo da obiđemo i drugu stranu

Tasos preko Bugarske mnogo bolja opcija od Makedonije. Osim nečijeg ličnog afiniteta prema Makedoniji, u svakom smislu bolja opcija.

Dva puta sam išao, oba puta prespavao u Sandanskom, preporuka.
Deluje možda na mapi loše, čak i na samom ulasku u grad ali centar sa šetalištem je ok, ogromni park odličan.
Ako neko ode i ostane preko dana, preporuka za park naročito za decu, mnogo je lepši uživo nego na slikama.

Takođe oba puta Keramoti, jednom se u povratku tamo i kupali.

Још једно питање у вези мог пута у Темишвар. Наиме једном детету пасош истиче 15.07.2026. године, знам да је за ЕУ минимум да пасош мора важити још три месеца од датума повратка али неке државе траже и шест месеци. Чини ми се да је код румуна 3 месеца али боље да проверим и овде ако неко има информацију?

Smara vožnja po autoputu, magistrala je neuporedivo dinamičnija. Em je dolina Strumice prijatno zelena
Voziš po propisu, šta je problem. uštedeo si silne satre čekanja na MK i GR granicama
Vožnja AP kroz Makedoniju nikada nije dosadna. Većim delom je borba za goli život 😀

Ja cim predjem granicu dajem detetu yt premium da gleda Ai reels sa mackama, a zeni kazem da je mogla kuci da usisa I popegla nesto, da nas sve ceka sredjeno kad se vratimo. Bude tisina da mogu da vozim bar 3h.

Још једно питање у вези мог пута у Темишвар. Наиме једном детету пасош истиче 15.07.2026. године, знам да је за ЕУ минимум да пасош мора важити још три месеца од датума повратка али неке државе траже и шест месеци. Чини ми се да је код румуна 3 месеца али боље да проверим и овде ако неко има информацију?

Na sajtu MSP piše ovako 🙂
• пасош мора бити важећи најмање три месеца након планираног датума повратка из земаља Шенгенског простора и пасош мора бити издат у претходних 10 година;

@outlaw

Хвала пуно на одговору!

То знам али опет сам наилазио на податке да неке државе траже минимум 6 месеци важења пасоша, па боље да проверим и овде. 🙂

@outlaw

Хвала пуно на одговору!

То знам али опет сам наилазио на податке да неке државе траже минимум 6 месеци важења пасоша, па боље да проверим и овде. 🙂
Npr Turska, proslo leto par ispred mene vracen kuci sa aerodroma u bgu. Isli preko agencije, ovi nisu napomenuli da je 6m za Tursku…

Procitaj opet sta sam napisao.
Od Strezimirovaca do autoputa.

Mada ni dolina nije nista bolja. Kamion da se pokvari ili daleko bilo neki udes, a nema gde da se pomeri. Tako da se lako tih 33km pretvori kao da si vozio 300 😀

Vožnja AP kroz Makedoniju nikada nije dosadna. Većim delom je borba za goli život 😀
I bre, malko ga pretera. Nije borba ni kad ideš do Ohrida ili Medžitlije

Mada ni dolina nije nista bolja. Kamion da se pokvari ili daleko bilo neki udes, a nema gde da se pomeri. Tako da se lako tih 33km pretvori kao da si vozio 300
Za ovih ~ 40ak god nikad nisam naišao na udes. Ne idem baš svake godine i znam da ih je bilo, ali... Uskoro će valjda i taj deo da prošire
Ako i bude udes, okreneš se pa na Bansko

Poslednja izmena:
Popravljaju se iz godine u godinu

Heh ma jok. Ona Vinarija Kraljice Marije, tako nesto, zaboravio sam.

Zar nije ta vinarija kod Demir kapije?!

Tasos preko Bugarske mnogo bolja opcija od Makedonije. Osim nečijeg ličnog afiniteta prema Makedoniji, u svakom smislu bolja opcija.

Dva puta sam išao, oba puta prespavao u Sandanskom, preporuka.
Deluje možda na mapi loše, čak i na samom ulasku u grad ali centar sa šetalištem je ok, ogromni park odličan.
Ako neko ode i ostane preko dana, preporuka za park naročito za decu, mnogo je lepši uživo nego na slikama.

Takođe oba puta Keramoti, jednom se u povratku tamo i kupali.
Hvala za preporuku za Sandarski.

Osim te lokacije i Bansko je l imate još neku zgodnu lokaciju nakon Sofije za prenoćište, ako odlučimo da ne idemo u Bansko (to će verovatno da nam bude dobra opcija za povratak)...Hvala svima

Kod Demir kapije je Popova kula, ja tamo redovno prenoćim kad idem za GR. Granica je blizu (20 min) a vino odlično.

Dobar je Agapi, bar pre 2 godine bio, sve vrhunsko.

Jel ima neko preporuku ili jos bolje kontakt i preporuku za smestaj u Pargi?

Jel ima neko preporuku ili jos bolje kontakt i preporuku za smestaj u Pargi?
Ja sam bio prošle godine u vili Miltos. Nije nešto skupa u poređenju sa ostalim smeštajima. Imaš je u više agencija. Maltene si u centru Parge plus imaš parking u okviru smeštaja, što je jako bitno za Pargu. Od gradske udaljena 7-8min pešaka(mada na gradsku retko ko ide) a od Valtosa oko 15tak min. Preporuka da se obiđe i plaža Vrahos, koja je stvarno odlična.

Ja sam bio prošle godine u vili Miltos. Nije nešto skupa u poređenju sa ostalim smeštajima. Imaš je u više agencija. Maltene si u centru Parge plus imaš parking u okviru smeštaja, što je jako bitno za Pargu. Od gradske udaljena 7-8min pešaka(mada na gradsku retko ko ide) a od Valtosa oko 15tak min. Preporuka da se obiđe i plaža Vrahos, koja je stvarno odlična.
Pargaaaa 🤤🤤🤤

Nazad
Vrh Dno