Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Why not Bugarska? Od prijatelja sam čuo odlične stvar, a mislim da su i kolege istog stava.

Mi smo do sada išli do Vranja (ženina familija), pa MKD-Dojran-prva tvoja varijanta. Iskreno, bez zamerke - 5-6 puta bez gužve ili sa minimalnim čekanjem.

Why not Bugarska? Od prijatelja sam čuo odlične stvar, a mislim da su i kolege istog stava.

Mi smo do sada išli do Vranja (ženina familija), pa MKD-Dojran-prva tvoja varijanta. Iskreno, bez zamerke - 5-6 puta bez gužve ili sa minimalnim čekanjem.
Sve više razmišljam i naginjem ka toj opciji preko Bugarske sa noćenjem u Banskom, pogotovu iz ugla haosa sa EES.

Da li ta opcija ima mana iz ugla deonica bez auto puta itd?

Da li kad se pređe granica se ide do dole na E90 pa onda standardno preko Kavale pošto vidim da ima i prečica regionalnim putem preko Serresa putem 12.

Bugarska, bez imalo premišljanja
Preko Seresa svakako ideš

Ako ne žuriš, možeš direktno iz Banskog da se spustiš preko Goce Delčeva pa na Dramu, da se ne vraćaš na autoput. Lepši ugođaj, naročito što silaziš pa nema opterećenja
Ako ipak ideš na autoput, poslednja deonica se vozi magistralom kroz dolinu Strumice, meni prelepo i prijatno za vožnju. Sporije ali relaksirajuće i nema da te prži sunce

Poslednja izmena:
Ako se ipak odlucis za Plovdiv, dobri su putevi, nema guzve i prelepi predeli za voznju. Posle Plovdiva prema Sofiji je autoput, i tako sve do Beograda. U Sofiju ne ulazi, ogromna je guzva (autoput vodi okolo).

Ja sam se ovuda vracao sa Tasosa:
1770729485502.png

Šta mislite kakvo stanje će da bude na granicama ove godine kada krene EES da se primenjuje 24/7?

Ček ... javlja mi se ...

images

😁

Možda sam istripovao, zar nije suspendovana full primena do septembra? Plus ostavljeno državama da jednostavno ne primenjuju po potrebi, ukoliko je haos na granicama.

Za Tasos preko Bugarske obavezno. Na Dojranu zna ujutru bas da bude guzva, kad svi koji su nocili tu krenu na prelaz.

Ja sam prosle godine ka Tasosu zaglavio 5h na granici gr/mkd.. Živ nisam za ovu godinu, razmišljam i o avionu. Inače ko ide na Thasos, preskočite Keramoti trajekt. Samo iz Kavale.

Ja sam prosle godine ka Tasosu zaglavio 5h na granici gr/mkd.. Živ nisam za ovu godinu, razmišljam i o avionu. Inače ko ide na Thasos, preskočite Keramoti trajekt. Samo iz Kavale.
Haos, još prošlo leto nije bio aktuelan EES.

Razlog za Keramoti vs Kavala? Pogotovu ako se cilja taj deo oko Limenasa...

Zbog cega izbegavati Keramoti?

Mi smo isli prolse godine, u dolasku smo bukvalno uleteli na trajekt cim smo stigli, vec je podizao platformu : ) U odlasku smo cekali mozda pola sata.
hint ako idete sa decom: kupite hleb ili nesto slicno da hranite galebove, zabavno je 😀
1770733877527.png

Subjektivno lošiji trajekti, ne mogu sad bas da se setim svih razloga, ali znam da sam rekao ako se nekada vratim, samo iz Kavale u oba pravca.

Ja sam prosle godine ka Tasosu zaglavio 5h na granici gr/mkd..
Pa što legendo na Tasos preko Mk?
Kakav avion, oderu te za džabe.
Probaj moj sistem preko Goce Delčeva uz obavezan predah od dve noći u Banjskom na tamo i dve na ovamo i izadjete te minimum 3-4 puta jeftinije nego avion.

Авион је закон, после такси до хотела и уживање. Коме се воза ауто може увек неки рентакар да изнајми.

Ja već par godina prelazim Dojran, gde god da idem. Prespavam pa ranom zorom granica. Nikad nisam čekao duže od pola sata.

Pitanje za vas koji spavate na Dojranu, jel ima nešto pametno da se vidi? Planiram da krenem u subotu, prespavam i nastavim do Peliona ujutru. Pa ne znam kad da krenem, jel da ciljam samo spavanje ili i neki obilazak? Do sad sam uvek spavao u Solunu

Ništa specijalno. Uvek ciljam da stignem predveče, odem na večeru, sabijem par piva, prošetam jezerom pa na spavanje.

Koliko otprilike treba iz Beograda? 5-6 sati? Znaci da krenem posle ručka i lagano

Ako ces da preletis granice, da 🤣

@Grga Pitić Hteo sam da svratim u jedan restoran u Đevđeliji.

Ja sam iz kv krenuo oko 13h, stigao oko 18h na večeru, pa na noćenje..

Prosle godine sam isao kad je bio haos na Gradini pa smo isli preko Strezimirovaca.

Mnogo smara ta voznja u Bugarskoj po magistrali. Do autoputa smo videli 4 ili 5 patrola koje su sve trkeljisale plus radar. A lokalci voze bas sporo.

Na autoputu cesto stoji radar na nekim kvarnim mestima kad ide most i kad padne na 100 ogranicenje. A ume da bude i na 130.

Ali sa samo jednom granicom je odlicna opcija pa cak i za druge destinacije. Tako da je Bugarska odlicna za put.

Odlicna vest je da su uveli i dnevnu varijantu vinjete ako nekome znaci.

Ako je neko išao ovih dana do Boke, preko Trebinja ili Žabljaka, neka javi moze li se samo sa zimskim gumama preko planina do dole.

Требао бих за викенд да идем у Темишвар,, да ли је сајт "portal.rovinieta24" одговарајући за купивину вињете?

@boki78
Ovde kupi vinjetu za Rumuniju ili skini TPARK aplikaciju i kupi odatle, iz nje takodje mozes da placas i parking u Temisvaru. Koliko vidim vinjeta za 10 dana je 6-7e, a na "portal.rovinieta24" je preko 2000din...

Evo sad bas gledam, prosle godine u avgustu sam za 10 dana platio 16,75lei, a sada je to isto 30,57lei, skoro pa duplo poskupelo... 🙄

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno