Evo i mene da podelim neka moja iskustva sa letovanjem ove godine. Sto se GR taga tice, porucio sam ga negde u martu mesecu i stigao je za nekih 5-6 dana posle potpisivanja i slanja dokumentacije nazad mailom. Nikakvih problema sa kreiranjem naloga, dodavanjem novca i samim tagom kroz GR nisam imao.
Na more iskljucivo putujem nocu (zbog klinaca i vrucine), a i realno meni je lakse za voznju nocu. Na granicama, iako je bio vikend odnosno 19 Juli, subota na nedelju noc, zapanjujuce ali nije bilo guzve. Sve granice ukljucujuci i granicu sa GR smo presli za 15tak minuta ukupno. Izgleda da sam po tom pitanju imao ludu srecu, jer po povratku smo samo na nasoj granici cekali 45 minuta, bilo je sporo i uzasno.
Smestaj smo rezervisali preko
https://nikana.gr koja ima dosta pozitivnih recenzija svuda okolo naokolo, sto ce se ispostaviti kao fatalna greska kasnije. Smestaj se kod njih reklamirao kao "LUX" ima pozitivne recenzije i kod njih i na FB kao i na google naravno (samo ne znam ko je lud tako to da oceni). Sve u svemu, smestamo se raspakujemo, i dolazi vreme do odmaranja odnosno kratke dremke. Prvo sto je bio problem je sto su kreveti, sofa i garnitura. Ono je toliko bilo razvaljeno, taske su iskakale, federi boli po ledjima znaci tihi uzas. Iako je smestaj reklamiran za 7 osoba, po ispravnosti samih kreveta u smestaju nije moglo da boravi ni 3 osobe.
Kada smo malo dremnuli i probudili se, shvatili smo da u apartmanu imamo poplavu. Da li je spremacica sredjivala frizider, pa ga nije dobro zatvorila, ili ga je otapala, Bog sveti zna, uglavnom pustio je vodu i gotovo potopio dnevnu sobu.
Dete je pokusalo da izadje na terasu i na glavu mu je pala garnisna, jer je bila izlomljena, Neko je skarabudzio nazad samo da stoji, gurao je neke vate i to lepio ko zna cime da se samo zamaskira. Sva sreca pa dete nije ozbiljnije povredjeno.
Vodokotlic u kupatilu neispravan, odnosno ono dugmence svaki put kada se pusti voda, mora da se cupa napolje, jer se samo ne vraca, pa onda voda opet ne moze da se pusti...
Tu popizdim i zovem vlasnika smestaja, na sta on odgovara kako "vodokotlic samo nije nastelovan, a kako je zaboravio da mi kaze za garnisnu, eto on to svima kaze"
Ovo ukazuje na to da on zna za probleme vec duze vreme, ali da nista po tom pitanju nije ucinio od ko zna kad...
Ali saga se naravno nastavlja i tu nije kraj. Smestaj se ocenjivao kao lux, sa odlicnim internetom, a ja u obliznjem kaficu koji ima public wi-fi imao bolji internet nego u smestaju. Kuhinja katastrofalna, posudje za spremanje hrane (serpe tiganji itd) prljavo do zla boga, kao da nikada nije cisceno. U rerni pleh neko pekao nesto, picu ili nesto slicno, kora zapekla, stoji tako ko zna od kada.
I da ne davim temu, bilo je tu jos ihaaa problema, ali najtuznije od svega je, sto sam dobio opciju pisanja recenzije na nikani. Recenziju sam napisao pre 10 dana, ponudio im slike, snimke, sve sto je potrebno, kako bi se videlo sve ono sto sam u recenziji manje vise kao i ovde napisao. Recenzija nikada nije objavljena na njihovom webu, a na mailove koje sam im uputio, daju odgovore u koje ni dete ne bi poverovalo. De da su kontaktirali vlasnika za navedene probleme (sto nema veze sa recencijom), te da se recenzija prevodi na GR i EN jezik (to traje 10 dana?), te da imaju mnogo recenzija.
Od zadnjih 15 godina, 12 sam letovao u GR, sto preko agencija poput EvroTursa, sto samostalno, nikada ovako lose iskustvo nisam imao. Ovo je bilo dno, dna, a sto je najgore od svega, nikana se na to pravi blesava.
Sad i nikad vise