Šta je novo?

Sve o putu na more autom

@virke: ENP baš briga koji auto/tablice su u pitanju. Jedino mu je važno da je kategorija vozila ista. A to prepoznaju senzori ispred rampe.
Pozdrav

Super. Hvala. Nešto sam se istripovao.

Danas se vratio. Kupio TAG u kontejneru ispred EVZONI rampe. TAG navodno počinje da funcioniše tek nakon 20 min, tako da sam na toj rampi platio u kešu. mešutim već na sledećoj je radio. Sveukupno potrošio možda 10 min dok sam popunio obrazac i izvršio uplatu, i slušao grkinju kako peva hitove koje su Ceca i Viki Miki Diki posle prepevale na srpski.

Nisu prepevale već ukrale (jer smo bili pod sankcijama i moglo je sve).
Apropo kvaliteta puteva u Grčkoj, država koja manje-više živi od turizma bi trebala malo više da uloži u iste. Kad sam se vraćao iz Paralije posle odličnog auto puta i ulaska na onu proširenu magistralu gde je saobraćaj u oba smera ono je horor živi, oduvek bio ali sad je ono katastrofa. Smer ka Atini je nešto bolji ali ovo je baš sramota.

Inače žive od Paralije.

Nikada nece uraditi. Ja ih zato i obozavam. Bukvalno ih boli uvo. A ako mogu uzivaju u zivotu.

Znaci u Grckoj putevi ne valjaju samo u tom severnom delu koji vodi do Makedonije. Presao sam celu Grcku uzduz i popreko i svuda su odlicni putevi osim tu. Pre par dana sam se vratio iz Grcke, isao sam kolima na Syros, vozio do luke Lavrio na samom jugu Grcke. Nisam isao samo autoputem, vec i magistralom od Larise do Lamije preko nekih brda, i posle do Delfija opet preko nekih brda i planina, i svuda je put bio perfektan!

Znaci u Grckoj putevi ne valjaju samo u tom severnom delu koji vodi do Makedonije. Presao sam celu Grcku uzduz i popreko i svuda su odlicni putevi osim tu. Pre par dana sam se vratio iz Grcke, isao sam kolima na Syros, vozio do luke Lavrio na samom jugu Grcke. Nisam isao samo autoputem, vec i magistralom od Larise do Lamije preko nekih brda, i posle do Delfija opet preko nekih brda i planina, i svuda je put bio perfektan!
Slozio bih se skoro u potpunosti. Autoput ka Atini, pa zatim ka jonskoj obali su skoro pa savrseni.
A sto nije uradjen taj deo ka severu? Iskrebo mislim da je samo iz politickih problema sa Makedonijom i da je to tako namerno.

Pozdrav! Zna li neko da li na izlasku iz CG u Srbiju traže potvrdu o prijavi boravka ili boravišnoj taksi? Hvala!

Kako kad, nekad da, nekad ne.

Uglavnom savet je da se plati i mirna glava da ne razmišljaš...

A sto nije uradjen taj deo ka severu? Iskrebo mislim da je samo iz politickih problema sa Makedonijom i da je to tako namerno.
Nisu ni svi na severu loši, ne sećam da je nešto falilo putu od GP Niki, nije svuda autoput ali je dobar asfalt (sređen pre 2 godine npr).

Tako je, kada udjete iz Bitolja preko Niki GP, put je takodje odlican u Grckoj. Prosle godine sam tamo prolazio i dodatno je sredjivan. Neki problem ima zasto ne sredjuju put ka Evzoniju, verovatno im to nije prioritet.. Srbi, Makedonci i Rumuni ce svakako doci pa ce doci kakav god da je put.

Pozdrav! Zna li neko da li na izlasku iz CG u Srbiju traže potvrdu o prijavi boravka ili boravišnoj taksi? Hvala!

Poznanik koji često putuje nam je preneo savet koji je dobio, u CG isključivo sa LK i neće tražiti prijavu oporavka. Ako se ide sa pasošem, dešava se da traže.
Ne znam da li je istina.

Ja koristim LK, jer je brže, a vlasnik smeštaja od prošle sedmice mi je na WhatsApp poslao prijave boravka 5 min nakon ulaska u prostor. Kaže, bolje da ih imate kod sebe, nikad se ne zna.

Za automatsku prijavu, kroz neku aplikaciju, je neophodan pasoš. Ne može LK automatski.
Za Žabljak je 1eur/dan/osoba.

Inače žive od Paralije.
Žive od turizma valjda a ipak se više ide preko severa i Evzonija a tu je put najlošiji i što je najgore, izuzezno opasan. A to gde ko letuje valjda nismo u vrtiću mada vam je to postala praksa da vređate sve koji ne idu na Skiatos ili Mikonos.

Slozio bih se skoro u potpunosti. Autoput ka Atini, pa zatim ka jonskoj obali su skoro pa savrseni.
Kojih problema, valjda je to rešeno sa promenom naziva države? To je rešeno 2019. prošlo je 6 godina, obe države su članice NATO a put je i dalje gori nego autoput u Srbiji.

Niko ne pominje ni tebe ni ljude koji letuju gore ali to je smesno u poredjenju sa ostatkom Grcke. Statisticka greska. Sta se lozis. A samim tim vidi se da ne poznajes problematiku Grcke i Makedonije. Jedan akt i ime ne mogu nista da promene.

Ali je dobro na lokalnom nivou. Cinjenica da se ostavlja dosta para a pogotovo Rumuni. Ali realno bas boli uvo Kostasa iz Leptokarije za to parce puta.

Poslednja izmena:
Pa on je pomenuo Paraliju a jasno je i u kom kontekstu. A ti si mu advokat?

Kakve veze ima odnos severne Makedonije i Grčke sa stanjem puta. Makedonci, kao i mi, gravitiraju zapadu, a ne Grčkoj. Stvarno je sramota u kakvom stanju se nalazi put ka Evzoniju.

Da li je to razlog da "kažnjavaš" svoje goste iz Poljske, Mađarske, Rumunije, Srbije...?

Ako je za utehu, bar sa TAG-ovima može da se ubrza putovanje.
Uvek kad sam išao za Grcku gledao sam da budem pre 6.00 ujutru na granici

Nisam mislio ništa loše za letovanje u Paraliji, nego koliki % zarade od turizma to generiše na nivou GR.
Njima i Egnatia Odos propo na nekim delovima, a ne vertikala od Evzonija do Soluna.
Po Sitoniji bile neobeležene linije, pored puta šiblje neposečeno... ceo taj severni deo ih ne zanima previše (tj. koji Grci tu žive ako sam dobro razumeo istorijske probleme).

Ако може неко да ми потврди да ли сам урадио све добро?
Наиме јуче сам у пословници Телекома Србија купио postpaid ТАГ, када сам дошао кући скенирао сам QR code који сам добио и на сајту МТС-а активирао ТАГ, додао картице (динарску за Србију и дебитну девизну за остале земље). За све државе ми пише да је таг активан и показује да је додељена одговарајућа картица.
Међутим не могу се улоговати на сајту https://toll4all.com/ већ ме пребацује на првобитни МТС сајт на којем сам и све завршио.
Да ли сам негде нешто погрешио или је све урађено како треба?

Slična situacija kao i sa tagovima kupljenim recimo u Tehnomaniji, ne može preko Toll4All nego preko njihovog sajta.

@aw snap

Што се мене тиче није проблем на којем сам сајту завршио, него ме занима да ли ће то да ради у Северној Македонији рецимо? 😄

Radice i jedino tako na mts portalu je uvid...imam.isti.

I nemoj da te buni kad na onom uredjeju umesto tablice pise tgs 10299 ili tako vec neki broj.

Prilozi

• Screenshot_20250718_123300_Chrome.jpg
    Screenshot_20250718_123300_Chrome.jpg
    65.9 KB · Pregleda: 34
Jel isao neko ovim putem, dajte neke savete sta videti, restorane, sta god... Kakav je put? Ili da idem Visegrad - Tjentiste....?

1752835732330.png

@M J

Хвала на информацији, логично јер нигде нисам ни убацивао таблице приликом активације ТАГ уређаја, односно нигде ми нису тражили број таблица.

Vrh Dno