Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Danas sam se vratio iz HR i mogu reci da je moja greska sto mi se enc rampa nije otvarala u dolasku. Morao sam prici blize rampi, jos mi zena danas vice sa zadnjeg sedista “pa pridji blize malo, jel nisi skontao do sad” 😆

Danas sam se vratio iz HR i mogu reci da je moja greska sto mi se enc rampa nije otvarala u dolasku. Morao sam prici blize rampi, jos mi zena danas vice sa zadnjeg sedista “pa pridji blize malo, jel nisi skontao do sad” 😆
Možda si pisao ranije, ne lista mi se tema, koji tag koristiš, odnosno gdje si ga kupio? Treba da uzmem tag, trebaće mi većinom Srbija, BIH, Hrvatska pa da uzmem provjereno.
Pozdrav.

Nebitno je gde ga kupiš, svi su isti. Ima ih u poštama, po pumpama... Gledaj da biraš postpaid.

I ne zaboravi da moras da registrujes za svaku zemlju posebno...

Možda nekome znači (u novom broju revije SAT Plus):
Prednosti i zamke u sistemu Toll4All
Leto je vreme kada se mnogo više putuje, a mi temom o Toll for All odgovaramo na brojna pitanja i nedoumice naših čitalaca koji žele da koriste jedan TAG po Balkanu.
IMG_5952.jpeg

Hvala Mladene

Može li da se veže visa virtuon kartica iz Raifaisena za postpaid tag, da li je neko probao?

Može obična dina, za virtuon ne znam

Pitanje vezano za nas enpayu tag.
Odgledao youtube video vezan za registraciju i instalaciju aplikacije.
Tamo pise da uzimaju 600 rsd prilikom registracije da je to prepaid kredit. Savetuju da se taj kredit potrosi pa da se tek onda predje na postpaid.
Kako to funkcionise u praksi kada prvi put stignem na naplatnu rampu i putarina je 900 rsd recimo.
Skida mi 600 a onda uzima ostalo se kartice ili necu moci da prodjem posto nemam dovoljno kredita?

Nećeš proći ako si pripeid

Znaci poklonim im 600 rsd ako sam postpaid?

Pa uplati sam jos 300-400 dinara

Grčki tag, prošlog četvrtka mi stigao mail sa papirima, potpisao, vratio, danas mi stiže mail samo sa tekstom: The procedure has completed.

Pisao sam im jel to znači da će sad da pošalju tag, još nisu odgovorili.

Jel i vama koji ste dobili tag stigao ovako glupav i štur mail u nekom trenutku pred slanje samog taga?

EDIT:
koji su parametri za logovanje na sajt? šta je username?

Poslednja izmena:
Znaci poklonim im 600 rsd ako sam postpaid?
Ne poklanjaš ništa, kada napraviš nalog poveži ga sa karticom. Kada prođeš naplatnu rampu, on će da ti skine prvo tih 600 dinara, a onda ostatak iznosa naplatiće sa kartice.
Barem je tako bilo do pre par godina, dok nisam prešao na toll for all

Grčki tag, prošlog četvrtka mi stigao mail sa papirima, potpisao, vratio, danas mi stiže mail samo sa tekstom: The procedure has completed.

Pisao sam im jel to znači da će sad da pošalju tag, još nisu odgovorili.

Jel i vama koji ste dobili tag stigao ovako glupav i štur mail u nekom trenutku pred slanje samog taga?

EDIT:
koji su parametri za logovanje na sajt? šta je username?

We inform you that we received the signed documents and the procedure will be completed. Your package will be delivered by courier at the address you declared.
Ovako je meni stiglo na mail, posle 10tak dana stigao i tag.

Inace Egnatia Odos mi je dva puta skinula jednu uplatu sa kartice. 28.06 sam uplatio 50 eura na tag uredjaj preko njihovog sajta, a racun mi je zaduzen dva puta po 50 eura. S tim sto je jedna transakcija izvesena, a druga se jos vodi kao rezervisana sredstva.. U ponedeljak cu da idem u banku da vidim kako to da se resi. Svakako obratite paznju.

Desavalo se i meni, pisi banci na email da ti oslobode ta sredstva.

Ista situacija, morao da stanem i polako se približavam. Na jednoj rampi sam čak skidao sa onog nosača sa stakla dok nije registrovao tag.

Juce se vratili drugari iz Grcke. Kad su isli pre 10ak dana jako puno ljudi je imalo problem sa tagom u Makedoniji. Po 2-3 puta se ljudi vracali posto rampa nije htela da se podigne. Kad su se vracali bilo je je sve ok.

Meni radilo bez problema prošle nedelje oba pravca.

dosao juce, MK mora sporije da se prodje dosta, idem oko 20km/h i tada nema problema
na jednoj u GR sam imao problem, nije hteo da iscita, ljubazna gdja je izasla i rucno ga ocitala... ovi iza su popi...li ali sta da radis (ona mi objasnila da onaj deo sa barkodom samo usmeris i prolazi sigurno, bila je u pravu :)

Vinjete zakon. Ne znam cemu trosenje resursa za pravljenje naplatnih stanica i placanje radnika, kad vinjeta resi sve.

Zato što je sa rampom više keša u igri, a nema ni švercovanja.
Vinjeta je za normalne države u kojoj vlast radi u interesu građana, a građani imaju izgrađenu svest da plaćanjem ulažu u sebe. Ovde toga nema, svako gleda kako će da zezne pokvaren sistem, koji je napravljen da zezne pojedinca.

Upravo, mnogo više keša se uzme na rampama. U nekim državama 50e godišnja vinjeta, a ovako u jednom smeru skoro daš toliko. Prosta računica.

Kupio juce nas tag i registrovao se po upustvu ali mi nesto nije jasno.
Kako ENP zna koji je auto u pitanju?
Nigde nisam unosio broj tablice.
Jel to tako treba?

Ove godine sam prvi put isao preko Bugarske. Ali bila velika guzva na Gradini pa sam produzio na Strezimirovce. Jutros oko pola 7 jedini auto.

Malo me smara ona voznja kroz sela, previse patrola smo usput sreli u oba pravca a lokalci niko ne vozi brzo. Ni van naselja. Pa nisam ni ja.

Na autoputu bio radar odmah posle Pernika.

Osim tog dela od granice do mesta Tran posle sve solidan put. U Grckoj je los naravno. Ali to je lepota :D

Vinjeta zakon. Inace vise nego korektni na granici. Bugari, policajac i carinik i jos jedan nam rekli da uzmemo vinjetu. Imao sam online, nego realno su mogli da cute ko ne zna i da cepaju kazne. Dodjes u onu vukojebinu racunas da ti treba samo za autoput.

Vrh Dno