Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Ne, nego na sredstva na računu. U svakom slučaju bi trebalo da da inidikaciju dali je pacijent preživeo operaciju.
Pozdrav

Pozdrav,
Mozda glupo pitanje u vezi grckog tag-a. Na samom tagu je ispisan identifikacioni kod od 16 cifara. Na nalogu nakon registracije stoji 15-cifreni broj, fali zadnja cifra u odnosu na sam tag. Da li je to i kod vas slucaj ili je neka greska? Da ne napravi problem prilikom identifikacije na rampi...

Hvala unapred.

I kod mene je isto fali zadnja cifra.

• Like
Reagovanja: erb
Pozdrav, samo da potvrdim jos jednom, vidim da su neki clanovi pisali, grcki tag izvadjen na jedne tablice moze da se prebaci u drugi auto? Nece bit problem?
Bitno da je kategorija ista.

Pozdrav, samo da potvrdim jos jednom, vidim da su neki clanovi pisali, grcki tag izvadjen na jedne tablice moze da se prebaci u drugi auto? Nece bit problem?
Bitno da je kategorija ista.
Da, proverio u praksi prošle godine.

Kad smo vec kod tag-ova. Da li se zna od kada ce se nas tag moci koristiti u Grckoj? I da li neko zna gde mogu da prekonfigurisem tag na postpaid?

Kad smo vec kod tag-ova. Da li se zna od kada ce se nas tag moci koristiti u Grckoj? I da li neko zna gde mogu da prekonfigurisem tag na postpaid?
Danas sam prebacio na postpaid. Završio u AMSS. Prvo ih pozovi, ne znam da li svaki AMSS radi prekonfiguraciju.

Još uvek se ništa ne zna za Grčku. Možeš da ga prekonfigurišeš tamo gde si ga kupio.
Ne moze. Uzeo sam na NIS pumpi gde ga i dopunjujem ali ne vrse pelazak tj prekonfiguraciju. Ne znam da li je tacno ali negde kao da sam procitao da rade i na poštama ne znam da li je to tacno

Ne moze. Uzeo sam na NIS pumpi gde ga i dopunjujem ali ne vrse pelazak tj prekonfiguraciju. Ne znam da li je tacno ali negde kao da sam procitao da rade i na poštama ne znam da li je to tacno
U pošti samo može da se kupi tag i ništa drugo..

За оне из БГ, преконфигурација може да се обави у Путевима Србије у Устаничкој (зграда Беомедицине)

Jedno pitanje?
Ako kupim tag, u lokalnoj posti, da li mogu pri registrovanju da biram postpaid, ili je postpaid samo za pravna lica?
Citam na sajtu Putevi Srbije, i malo sam zbunjen.

Možda je ovde bolje objašnjeno :)

Mogla bi tema komotno da se preimenuje u "koriscenje i prekonfiguracija TAG uredjaja", posto od 37 strana, 35 je o tome. Ako je ljudima glavni problem kad idu na more autom plaćanje putarine, onda znači da nema problema.

Kada idem na Tasos jel bolje preko Makedonije ili Bugarske? Vidim da je preko Bugarske bliže ali nikad nisam vozio pa ako neko može da podeli iskustvo.

Bolje, brže, lepše i kraće (pa i jeftinije) preko Bugarske, bar za sve one koji su locirani severnije od Niša
Iskustva su već postavljana u temi, bukvalno pre par stranica.

Koliko vidim, i u Bugarskoj je gorivo značajno jeftinije od našeg.

Gledao dve patrole iz Bg do Grčke (Halkidiki prvi i drugi prst) preko Bugarske i Makedonije.

Čini mi se da je bolje ići preko Bugarske iako je duži put. Jednom imaš kontrolu pasoša kada prelaziš Bugarsku i to je to. Jeftino gorivo, blizu granice sa Grčkom poslednji put sipate gorivo u Bugarskoj i vrlo malo u povratku iz Grčke za Srbiju.

Šta mi je zapalo za oko. Bolji putevi preko Bugarske iako se na nekim deonicama vozi magistralama. Kome to ne pravi problem, neće patiti.

Autoput kroz Makedoniju je užas a tek nije ni sjajan deo kada se iz Makedonije udje u Grčku.
Takodje i gužva na granicama u letnjim sezonama.

Sa druge strane, Sofija pa raskrsnica gde se bira prvi ili drugi prst Halkidikija, milina za vožnju uz par deonica gde je nešto lošiji asfalt.

Rekao bih da si se nešto preračunao. Pasoška kontrola izmedju BG i GR postoji i dalje, naročito za ne-EU gradjane. Gužva na granici sa Bugarskom često prevazilazi gužvu na obe granice na makedonskom pravcu. Čisto za ilustraciju: kolega je prošle godine zaglavio 6 sati na Gradini.
BG ima smisla za Tasos i taj deo; za prvi ili drugi prst Halkidikija nema puno smisla.
Pozdrav

Bugarska nije deo Šengena još uvek.

Dobro, možda nisam ispratio kontrolu pasoša izmedju Bugarske i Grčke ali realno, bolji putevi su preko Bugarske.

Alternativni prelaz jeste Vrška Čuka pa odatle za Sofiju. Nešto lošiji put do Sofije ali eto, izbegne se gužva na Gradini.

Zato je najbolje imati opciju A i B pa i C.

Na primer, krećem za Grčku preko Bugarske, biram granični prelaz Gradina.

Polazak iz Beograda.

Alternativa mi je prelaz Vrška Čuka.

U toku vožnje, neko od saputnika proverava video kameru graničnog prelaza Gradina i obaveštenje koliko se okvirno čeka na tom graničnom prelazu.

Ukoliko je gužva i ako se dosta čeka, prvo i najbolje isključenje je preko Paraćina pa za Zaječar pa prelaz Vrška Čuka.

Poslednje isključenje je u Nišu, kada se opet ide za Zaječar pa Vrška čuka. (Po meni, najbolje odabrati prvu opciju, isključenje kod Paraćina jer je druga opcija bespotrebno trošenje vremena i goriva).

Prelaz Vrška Čuka nije toliko prometan i retke su gužve.

Bira se duži put ili čekanje na granici pa kako kome odgovara.

Generalno ja tako i putujem. Usput pratim kamere, saobracaj na mapama i odlucujem gde cu i sta cu. Pre dve godine smo u poslednjem trenutku skrenuli na Prohor Pcinjski, i kasnije otisli ipak i na Niki i presli granice za 20 min a izbegli guzvu od najmanje 2h koji je haos bio. Za to vreme stigli u Metsovo sa sve dva alternativna granucna prelaza i putem okolo.

Nazad
Vrh Dno