Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Meni je obrnuto logično, da je skroz desno traka za tag, pa da se dozvoli zaustavnom da se priđe do rampe, a u njoj svakako vozila ne treba da budu dok u preticajnoj i voznoj smeju.

Sutra Makedonci imaju praznik i ne radi se pa se ocekuju vece guzve ka Grckoj.

Treba li šta ponovo da se konfiguriše tag i dodaje kartica za toll4all? Prošle godine sam podesio tag kad je bio openbalkan, dodate kartice, radilo sve bez problema.
Ove godine je dodata CG, ako ideš tamo dodaj karticu.

Потребни су ми савети и мала помоћ, наиме после 19 година идем у Црну Гору на море, у Баошиће, полазак је из Панчева. Постоји више рута али чини ми се да се три издвајају:

• После Ужица се одвајам на Мокру Гору и идем на Вишеград – Горажде – Фоча и тако редом док се у једном тренутку не вратим на део пута руте бр. 2 кроз Црну гору.
  • Пријепоље па пут кроз Црну гору: Пљевља – Жабљак – Никшић па до Баошића.
  • Пријепоље па друга варијанта кроз Црну гору: Бијело Поље – Мојковац – Колашин – Подгорица – Даниловград – Никшић па до Баошића.

Мислим да је трећа рута најмање логична иако је у питању тај нови аутопут кроз Црну гору, опет свакако ко жели да ми помогне нека каже шта мисли о наведеним рутама и да ли ми је нешто промакло па постоји нека четврта рута боља од ове три које сам узео у обзир?

Такође с обзиром да дуго нисам ишао у том правцу који ми пут као најбољи предлажете од Панчева до Ужица и евентуално Пријепоља (уколико будем ишао кроз Црну Гору)?

На крају колико има наплатних рампи (отприлике) на тим путевима односно колико би орјентационо коштала путарина и да ли да узимам ТАГ за ту релацију с обзиром да бих га користио максимално 2 – 3 пута годишње.

Унапред ХВАЛА на свим одговорима.

Ti li si Pančevac imenjače? :)
Ne znam što bi išao prvom rutom osim ako ne želiš da posetiš Mokru Goru i Višegrad. Druga je najstandardnija.

Inače mislim da mnogi danas previše komplikuju izborom ruta i krivudanjem, nekada smo išli jednom jedinom :D
Ako ti kažem da ćeš se najmanje smoriti i najbrže stići ako ideš preko Kosova, verovatno bi se iznenadio. Ali jeste duže.
Kraljevo - Novi Pazar - Podgorica, ili Smederevo - autoput do Kruševca pa prema NP, takođe solidan izbor

Tag je svakako korisna stvarčica, naročito ako ćeš ga redovno koristiti u domaćim uslovima. U suprotnom mislim da ti nije potreban

Poslednja izmena:
^
Имењаче као и увек хвала на брзом и детаљном одговору! Панчевац сам, знаш да имаш увек отворен позив на пиће од мене када си у пролазу.
Ја сам се највише размишљао између прве и друге руте, сада си ми помогао да изаберем другу. Идем са женом и двоје деце, правим минималне паузе и битно ми је да пут буде ок за вожњу, наравно колико је то могуће на датим рутама.
Што се тиче тага нећу га ни узимати с обзиром да бих га ретко користио.

Ka Uzicu autoput Milos Veliki, 2-3 nocenja na Zlatiboru 😄

Samo da javim da je prošlo 7 dana otkad sam poslao mejl za reklamaciju putarine. Taj dan odgovorili da su primili mejl i da ću biti obavešten, od tada ništa. Danas ću poslati reklamaciju preko onog mts sajta ako i tu ništa zovem kroz par dana.

Што се тиче тага нећу га ни узимати с обзиром да бих га ретко користио.
Tag isplati sam sebe prvi put kada bude gužva na naplatnoj rampi 😁

Pa jednom baš i ne.

А колико уопште има наплатних рампи на тој релацији, отприлике наравно?

Ako ides u CG kako sam ja isao pre oar meseci 3. Tacnije u povratku kada sam se spuštao išao sam preko Žabljaka, zbog Kotota više nikada. Ali nisam išao dole 5 god pa sam smeto s uma onu gužvu.

U povratku tunel Sozina ili Sožina kako se već zove, autoput u CG i Autoput u Srbiji. Tri prolaza. Najbrža varijanta.

P.S. TAG je majka, kao na onoj prvoj debilnoj reklami za Tag prolaziš pored plebsa koji čeka u redu od 15 minuta i samo se osmehuješ jer ih je mrzelo da odu po TAG. Isti završiš brže od jednog čekanja na Bubanj Potoku.

Poslednja izmena:
Kada sam se vracao iz grcke, bio sam u isto vreme na granici sa autima koja su me prestizala uspit po vise puta. Dok oni cekaju na naplatim rampama ja samo vozim polako i ne stajem, i stizem isto kad i oni sto voze brze i krse propise.

Inače kome treba info 2 sata i 48 minuta je prosek ispod 135kmh Preševo- BG. Ove godine odokativno ubo 2:51 kao da mu dam lufta jer sam istripovoa da je bilo 2:40 za 135 voznju.

Suvišni postovi su pobrisani a podeljeni su i poeni. Držite se teme inače sledi trajno udaljavanje !!!

Mala pomoć. Stigao mi je tag. Treba da napravim nalog. Imam na ugovoru Customer ID. Ali ne znam gde se nalazi Tax Number.

A mi u bob da gledamo koji je tag tebi stigao?

Poreski broj je uvek samo tvoj :D
Ako je u pitanju grčki, pisano je o tome. Unesi JMBG

Poslednja izmena:
Egnatia Pass

Prilozi

• viber_image_2024-08-06_10-31-06-614.jpg
    viber_image_2024-08-06_10-31-06-614.jpg
    67.8 KB · Pregleda: 64
Odradio. Stavio JMBG na TAX. E sad, šta me zanima. Za transponder mi u aplikaciji stoji broj 020032338044393 a na ugovoru i na samom transporderu 0200323380443931. Ima li to veze ili ne? I šta znači ovo No QR Transponder was found?

Prilozi

• Screenshot_20240806_142411_gr.egnatia.myegnatiapass.jpg
    Screenshot_20240806_142411_gr.egnatia.myegnatiapass.jpg
    33.3 KB · Pregleda: 35
  • Screenshot_20240806_142425_gr.egnatia.myegnatiapass.jpg
    Screenshot_20240806_142425_gr.egnatia.myegnatiapass.jpg
    54.2 KB · Pregleda: 35
Sve je ok, samo vozi. Samo pazi da ti se rampa neće otvoriti ako imaš manje od 2.4e (ili 2.8e, zaboravih) na računu, tako da moraš uplatiti malo više od onoga što si izračunao da će ti biti dovoljno.

Xtra. Imam naš TAG, makedonsku karticu i grčki tag. Taman da skratim za vreme koje ću, očito, provesti na granici.

Jel ima neko info u vezi radova na mostu Đurđevića Tara?
Sutra krećemo putem mora. Da li je potpuna obustava ili propuštaju naizmenično? Jel ima neka obilaznica?
Čuo sam pre 10min u vezi radova a na netu ne nalazim neke precizne infomacije.

Hvala unapred.

Drustvo imam problem, narucio sam tag preko aplikacije Enpay. Stigao, i na njemu pise postpaid. U app stoji registrovan kao tag, ali ne kao Enpay tag.
Ulazim sada na toll4all da se registrujem, biram Srbiju i ubacujem podatke. Iskace mi error: Таг који желите да региструјете не постоји у земљи у којој покушавате регистрацију. i Серијски број уређаја и верификациони код нису добри. (ovde sam stavio za kod broj svojih registarskih tablica, videh na netu da to treba).

Gde gresim? Koliko sam ja razumeo, ovo treba da bude postpaid tag i da ova registracija prodje lagano. Ili su mi uvalili prepaid tag? Ne kapiram...

Pisali smo vec o tome, treba da prodje neko vreme da ovi iz enpay posalju spisak tagova ( neko je rekao da to rade jednom nedeljno) i onda ce proci i na tall4all... dakle, sacekaj malo i bice ok...

Vrh Dno