Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Onaj koji drži Bina, istarski ipsilon.

A8 (Matulji-Kanfanar) i A9 (slovenska granica - Kanfanar - Pula).
Nije podržan ni A2 (Zagreb-Macelj). Koliko znam tu ni nema portala za ENP.

Sto se tice Ring Rouda, jutros prosao pre 6h i bilo je odlicno za voznju u odnosu na onaj haos koji sledi kasnije.

Po zakonu treba da se ima, apartat od 2Kg, tj S-2a. Ja sam nosio kada sam išao ali mi niko nikada nije tražio da pokažem. Svakako valja imati nikad ne zna čovek na kakvu će budalu da naleti i kakav je dan bio policajcu pa se onda na kontroli istresa, plus je jako korisno u slučaju, ne daj Bože, da krenu neke varnice oko instalacija.

U vezi grckog TAG-a.. vidim da ste napisali da se potpisu i one tri strane ali nije mi jasno, u mejlu koji sam danas dobio pise -

If you agree with a possible Customs tax charge, please sign the attached documents:

1. Application Form-Contract ( all pages front and back)
  2. Solemn Declaration
Sta im znaci ovo Front and Back??? Da li je dovoljno da se na dnu svih strana potpise?

Ja sam sinoć poslao skeniranu dokumentaciju ali odgovor nisam dobio još.

Sta im znaci ovo Front and Back??? Da li je dovoljno da se na dnu svih strana potpise?
Front and Back znači "sa obe strane", tako da je dovoljno kako si rekao da se potpiše na dnu svih strana :) Evo sada sam pogledao u arhivi, kada sam uzimao tag 2023. godine potpisao sam svih 5 strana u dnu...

Skenirao si i tu praznu stranu?
Tako je .otkud znam sta im je u glavi i sta misle ili sta ne misle skeniraj i blanko strane i potpisi na dnu sa obe strane i posalji,samo mi fali da nisu uzeli prijavu jel nisam potpisao blanko stranu pa onda sve opet
Ja sam sinoć poslao skeniranu dokumentaciju ali odgovor nisam dobio još.
ja sam u Maju mesecu cekao na odgovor emailom 10 14 dana,u Junu ocekuj minimum toliko ako ne i vise a Julu jos vise,jer sam ih pitao tipa posle 7 dana nakon sto nisu slali odgovor zasto se ceka ,odgovor je bio postepeno se povecava broj zahteva ne mozemo da stignemo da obradimo sve,kada su odgovorili da je sve ok TAG stigao za 6 dana

Dvostrano se potpisuje ako se dvostrano odštampa. Nema logike potpisivati blanko zadnju stranu.

E, Grci su cudo. Malopre sam imao poziv iz Soluna i zena mi na Tarzan engleskom objasnjava da trebam da potpisem dokumenta i da ih skeniram i posaljem nazad. Pitao sam je u vezi potpisa i blanko strane ali me nista nije razumela. Uglavnom probacu sa potpisom bez prazne strane, malo mi je cudno ali... ko zna, videcemo... Hvala svima.

Ko nema skener, ja sam slikao i slao. Potpise se svaki papir koji izadje iz stampaca dole...

Ima 5 strana. Štampao sam jednostrano. Prvo sam poslao samo potpisane strane na kojima su označena mesta potpisa. Oni sutradan odgovorili da treba potpis i na preostale 3 strane. Ne treba potpis na blanko stranice gde nema teksta. Skenirao, poslao, i za dan odgivorili da je zahtev primljen i da šalju uređaj.
Ukratko, potpis treba na svakoj stranici koja ima tekst.

E, Grci su cudo. Malopre sam imao poziv iz Soluna i zena mi na Tarzan engleskom objasnjava da trebam da potpisem dokumenta i da ih skeniram i posaljem nazad. Pitao sam je u vezi potpisa i blanko strane ali me nista nije razumela. Uglavnom probacu sa potpisom bez prazne strane, malo mi je cudno ali... ko zna, videcemo... Hvala svima.
Šalteruša, pa još Grčka...

Odes u fotokopirnicu, odstampas dvostrano, potpises odmah na licu mesta svaku stranu i napred i pozadi, das im da skeniraju odmah i da ti posalju PDF na mail, saljes odmah grcima i to je to.

Iskomplikovaste ga samo tako :)

Ili plaćaš putarinu kešom, k'o sav normalan svet.
Baš ga komplikujete. Nije dovoljno što vam šalju tag besplatno preko pola sveta, sad izmišljate nauku oko potpisivanja svake stranice dokumenta.
Pozdrav

Ko nema skener, ja sam slikao i slao. Potpise se svaki papir koji izadje iz stampaca dole...
Ja ne znam zašto štampate uopšte. ja sam na beli papir uradio potpis, slikao, to napravio transparentno i onda samo potpis lepio na PDF ili slike šta su već slali i poslao. Tako oduvek radim za sve kad ne traže štampani primerak.

Ja ne znam zašto štampate uopšte. ja sam na beli papir uradio potpis, slikao, to napravio transparentno i onda samo potpis lepio na PDF ili slike šta su već slali i poslao. Tako oduvek radim za sve kad ne traže štampani primerak.
Isto tako, mada kada sam jednom napravio potpis, sacuvao tu sliku i koristim stalno.

Dobro je sto moze i preko telefona kada je frka frka da se tako potpise dokument i posalje.

Vrh Dno