Šta je novo?

Sve na jedan dvd

nesha_bleu

Cenjen
Učlanjen(a)
13.05.2009
Poena
159
Koliko je zaista bitno da se instalacija drajvera izvrši odmah nakon instalacije operativnog sistema, a pre instalacije raznih aplikacija, kodeka itd?

Ako bi, recimo, nakon istalacije Windowsa XP SP3, preskočio instalacije drajvera za matičnu, grafičku i PCI kartice, već nastavio sa instalacijom: directX 9c, MS Office, Nero, ZoneAlarme firewall, filtere, kodeke, plejere, Acrobat Reader, Norton Ghost i sve ostalo što smatram osnovnim i korisnim; i onda obavio razna podešavanja i optimizaciju kako u operativnom sistemu, tako i u svemu drugom što sam instalirao; a potom sa Norton Ghost-om napravio "sliku" C-particije; "sliku" narezao na DVD; (evo sad će uskoro kraj rečenice); da li bi tu "sliku" mogao da primenim za (re)instalaciju bilo kog računara, obzirom da će Windows uvek nakon instalacije da prepozna komponente za koje traži odgovarajuće drajvere?

Negde sam na forumu pročitao da drajveri treba da budu na početku HDD, što bliže osovini ploče sa koje čita podatke, što ima logike jer je čitanje sa tog dela diska najbrže. Ali mene ne zanima brzina već samo softverska stabilnost rada mašine.

Poslednja izmena:
Dobro, trebalo je da citiram sa svim pripadajućim počastima 😛

Ali stvarno, ima li ovaj moj brainstorming nekog smisla? Neću bre više da nosam sa sobom gomile diskova kad god mi neka prijateljica na svom računaru instalira nov "antivirus 2009". Ovako sa jednim dvd-om bi to išlo mnogo lakše.

Poslednja izmena:
Sysprep alat, pretraži ovaj forum, bila je mnogo puta priča o tome.

Dobro, trebalo je da citiram sa svim pripadajućim počastima 😛

Ali stvarno, ima li ovaj moj brainstorming nekog smisla? Neću bre više da nosam sa sobom gomile diskova kad god mi neka prijateljica na svom računaru instalira nov "antivirus 2009". Ovako sa jednim dvd-om bi to išlo mnogo lakše.

ima ima, bilo je i o tome dosta price na forumu
Acronis Trueimage Echo with Universal Restore
Symantec Ghost Solution Suite
StorageCraft ShadowProtect
UBDR Gold
Parafon Deployment Manager
Symantec LiveState Recovery

i verovatno jos gomila proizvoda nude opciju tzv. bare metal restore, a to je ono sto tebi treba

Poslednja izmena:
Ok, to za reparaciju postojeće instalacije je u redu. Ja i imam neki mini XP sa raznim alatima za čišćenje, koji se podiže sa CD-a.

Ali ja sam na umu imao ideju da na operativni sistem nakalemim sve i svašta i da ga tako sa Norton Ghostom samo "nalepim" na formatiran disk ili particiju, i potom instaliram drajvere za konkretnu konfiguraciju.

baci pogled i pronadji taj softver i on ti je resenje tvog problema

Nazad
Vrh Dno