Šta je novo?

svchost.exe

Prole

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
619
Zasto mi zauzima 80%-99% resursa? I kako to da otklonim?

Zato sto je jedan od najbitnijih sistemskih procesa,pored explorera....mozes da ga otklonis iz dos-a,ali posle vise neces imati windows :d

P.S.Evo ti info procesa sa jednog stranog sajta:
Svchost.exe is a system process belonging to the Microsoft Windows Operating System which handles processes executed from DLLs. This program is important for the stable and secure running of your computer and should not be terminated.

Poslednja izmena:
dosta virusa se ugradi u svchost i onda posto stalno radi zauzima toliko resorsa. evo kod mene sad ternutno svaki zauzima po 0% cpu vremena.

znaci stinger, pa av, pa spyware :) i oprez na netu, uvek klikci no

To se mnogim desavalo.Neki virus ili spyware

Ko sto rece miroslav .. lako je moguce da ti je instaliran neki od super pomocnih search barova ili neceg slicnog pa sada on koristi svchost. Trebao bi da:

1. skines Ad-Aware SE Personal i da ga updateujes pa da prodrljas disk sa njim.
2. skines Spy Bot - Search and Destroy i da ga updateujes pa da i sa njim prodrljas disk.
3. Odes u Windows/prefetch direktorijum i izbrises sve sto ima u njemu.
4. skines XP-Antispy sa http://xp-antispy.org/index.php?option=com_remository&func=selmirror&itemid=3

i iskoristis profile iz attachmenta (killerprofile). Uglavnom iskljucis sve iz services i iz mediaplayer.

5. obrises messenger plus ako si ga slucajno instalirao.

6. skini file iz attachmenta StartupCPL.zip i instaliraj ga. Onda ides na http://infinite.on.neobee.net pa tamo kliknes na Startup programi i onda uporedis ono sto ti imas sa onim sto tamo ima i ugasis ono sto je preporuceno. Ako nesto nema na sajtu ti pitaj ovde.

7. odes u Documents and settings, pa tvoj username, local settings, temp i obrises sve iz tog direktorijuma. Ako ne vidis Local Settings onda ides u Windows Explorer, tools, folder options, pa View tab i tu otkacis Show Hidden files or folders.

Posle ovoga bi trebalo da ti racunar radi sakum-pakum.

Jos jedna preporuka je www.free-av.com besplatan mali antivirus koji cini cuda.

ajd sretno !!

Prilozi

• killerprofile.zip
    240 bajta · Pregleda: 75
  • StartupCPL.zip
    57.3 KB · Pregleda: 61
Meni svchost.exe zauzima ukupno oko 25-29MB RAM-a,i aktivan je 6 puta u procesima (dva puta je network service,jednom local service,i tri puta system service)....
Inace,imam Ad-Aware 1.05 (i naravno uvek ukljucen Ad-Watch),uvek update-ovan,Norton Antivirus Corporate v9 isto udate-ovan,a komp. je uvek na internet-u......tako da 100% nije nista,a opet ga ima ojlala... :)

Normalno je da postoji vise SVCHost.exe startovanih odjednom. Fora je da nista ne smeta jos pride a oce poneki programi da se preko njega startuju (nije to bas tako ali je priblizno) i da onda taj program zeza a svi misle da je svchost. Tako da je bitno da se prvo sve sa racunara ocisti i da se proveri sta se startuje sa onim startupCPL.

Nazad
Vrh Dno