Šta je novo?

svchost.exe

Toma

Čuven
Učlanjen(a)
14.06.2003
Poena
619
Imam win2000+sp4. Dok sam na netu javi mi da svchost.exe ima neku gresku i posle toga ne mogu da se diskonektujem normalno nego moram da restartujem racunar. Modem je Intel Ambient, verovatno softverski. Virusa nema. Ne znam sta mu je. Ako neko zna nesto o tome neka kaze. Pozdrav

Prvo skeniraj ceo sistem sa fixblast koji ima na saitu od microsofta i onda si siguran da nema virusa a to mi nesto mirise bas na njega(Blastera).
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewforum.php?f=8&sid=24ee288fe6b3e1db8e18b221cf6e259d
a poseti i ovaj forum

Nisam siguran da je to "Blastera". Nego, imam drugo pitanje u vezi istog fajla. Kod mene U Task Manegeru (XP) postoje cetiti svchost.exe, pri cemu dva su pod system (jedan sa "ucescem" 3Mb, drugi sa 16 Mb), a druga dva pod Network Service i Local Service. Posto mi je ovo nova instalacija XP-a, ne mogu da se setim da li su u prethodnoj postojala sva cetiri svchost.exe. Interesuje me kako ja kod vas, s tim sto mogu da iskljlucim onaj od 16 Mb, i nikom nista, ali ako iskljicim onaj pod Network Service, onda se sistem gasi (ocigledno je neophodan, ali sta je sa ostalima?)

Htedoh reci: Nisam siguran da je to do "Blastera".

Ima ih tri kod mene. Uzimaju 4,5 i 12 MB.
Nije do "Blastera" provereno. Ne znam da li Registry moze da ima veze sa tim.

svchost.exe komada 5 (pet)
System: 3, 15
Network services: 2.5
Local Services: 3
System: 3.5

5 komada
System 2.2 mb, 16.5 mb
Network Service 752kb
Local Service 2.1 mb
System: 3.9 mb

Ja sam imao isti problem i tek sa najnovijim update-om nortona nasao sam virus koji se ne zove blaster vec Welch. Antivirusi ga ne mogu ocistiti ali imaju alatke koje to rade.

Dajte ljudi pomagajte ko Boga vas molim :)

Uvek kad sam na netu prijavljuje mi tu svchost.exe gresku iako sam ocistio i Welchia i Msblasta pomocu symantecovih alatki. At guard neprestano belezi napade na portove 135 i 4444
Sta sad?

I mene ubija 135 4444 port. U cemu je stvar? Nemam virusa, kolicina podataka je OK (sent/received)....sve normalno funkcionise, imam peceve sve..?

cekaj kudti, jel ti puca windows? ako imas patch nemoze da pukne.

To sto neko nastavlja da ti napada portove je sve ok, znaci neko napada ali tebe to ne kaci. Napade ne mozes spreciti, samo se od njih mozes preventivnim merama zastititi.

djalminha je napisao(la):
Dajte ljudi pomagajte ko Boga vas molim :)

Uvek kad sam na netu prijavljuje mi tu svchost.exe gresku iako sam ocistio i Welchia i Msblasta pomocu symantecovih alatki. At guard neprestano belezi napade na portove 135 i 4444
Sta sad?
cini mi se da si zaboravio da instaliras patch ako ti puca svchost :)

U pravu si----Kada sam prvi put instalirao M$ patch (za win2k), preventive radi-posle restartovanja desilo mi se da nisam imao nikakvu kontrolu nad tastaturom i misem (cak ni u safe modu) pa sam morao da reinstaliram citav windows.
Ne znam zasto je ovo sve bilo, medjutim da li postoji neko drugo resenje za svchost problem da ne bi ponovo prolazio kroz sve ovo?

mozes pokusati sa nekim firewall-om. ja imam dve masine iza firewalla i ni jedan do sada nije pao iako nemaju patch instaliran

Koristim At guard ali izgleda da ne vredi

Vrh Dno