Šta je novo?

svchost.exe nesto skida sa neta?

Učlanjen(a)
19.09.2000
Poena
815
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 3600 + Scythe SCMG-5100
Matična ploča
Asus B550 TUF Gaming Plus
RAM
Kingston 2x16 GB DDR4 3200 CL 16
GPU
ASUS GTX 1080 ROG Strix 8 GB
Storage
Kingston SA2000 1 TB + 2x4 TB WD Red
Zvuk
Integralac
PSU
Cooler Master V750 gold
Kućište
Thermaltake Urban T31
Monitor
HP Envy 27'' 4K
Miš & tastatura
Mad Catz RAT 5 + Genius tastatura
Mobilni telefon
Samsung Note 20 Ultra SD 256/12
Pristup internetu
  1. Optički internet
Situacija je sledeca:
Od pre nedelju dana, kad god ukljucim komp, radi modem (ikom), i nesto downloaduje. Od poznatih metoda uradio sam:
- skenirao komp kasperskim i nod32, sve u redu.
- skenirao sam ga ad-aware-om, i tmas-om, sve u redu.
- uradio sam system restore nekoliko dana pre pocetka dl-a, nije pomoglo.
- obrisao sam sve temp, cookie, i internet temp files, ne pomaze.
- u servisima je sve poiskljuceno sto je nepotrebno, i sto ima veze sa netom, ali ocigledno nije to to.

Onda sam metodom pokusaja i promasaja provalio da svchost.exe (u task menadzeru se vodi kao system) od nekih 20-ak MB skida nesto sa neta. Kada ga ubijem, sve je ok, izuzev sto se automatski napravi jos jedan proces - isto se zove svchost.exe, ali nije ni system, ni local service, ni network service, ni 'ime_kompa' :), vec stoji prazno pod 'username'
Sta sad? Svaka pomoc je dobrodosla.

to je neki malware, lici mi ... ja sam imao svcchost.exe (obrati paznju na dva c u nazinu)

probaj sa AVG-om da ga skines, a instaliraj winpatrol u medjuvremenu i gledaj kad taj krs ubijes da li se ponovo podize i za sta se referencira pa ga juri dalje

Verujem da ces dobiti i bolje savete, ali znam koliko je uznemirujuce da se ovakvi problemi rese sto hitnije da se moze mirno na spavanje

svchost.exe se nalazi na svim racunarima u task menageru koje sam ja gledao

To ne bi trebalo da te buni.

Poslednja izmena:
Pa, nije da se javlja na masinama koje si ti gledao, nego se javlja na svim instalacijama win-a... Pokusao ja jos pri prvom boot-u da ga ubijem, ali nece... :\
Ali nisam primetio da nesto skida...
Btw. ja th svhost-ova imam vise komada, i dok se za vecinu koju ubijem desi gore navedeno, na jednom se uvek desi:
"NT_blablabla
Your system must be restarted in:
00:01:00"

Svchost.exe is a generic host process name for services that run from dynamic-link libraries (DLLs). (http://support.microsoft.com/kb/314056)

Kao takav on se koristi za dobre stvari, a bogami i za loše.

Orginalni svchost.exe se nalazi u c:\windows\system32 direktorijumu a ako ga nadjes na nekom drugom mestu obavezno ga brisi..

Skini UBUNTU Linux neces se pokajati i nema vise povratka na Microsoft.

Ovde se spamuje gore nego kod Pajtonovaca. :d

@Stormbringer_bg
Možeš da probaš sledeće.
U http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=119032 možeš da naručiš serijski broj za TaskPatrol Pro. Uz pomoć njega se vidi koji su sve DLL-ovi povezani sa svchost.exe, pa ih malo istraži. Možeš i da ih pošalješ na neki online scan (npr. http://www.virustotal.com/, http://virusscan.jotti.org/). Moguće je i da je u pitanju neki "normalan" program koji skida update ili nešto slično. Naravno, prvo proveri da li je u pitanju pravi svchost.exe.

Mrzim taj svchost.exe, sta go da je :smash: Perioicno, svakih desetak dana, kada startujem racunalo svchost.exe zakuca procesor na 100% i nista mu ne mogu, pa se posle nekoliko minuta smiri :trust:

Probaj da iskljucis Background Inteligent Transfer Service u servisima kod mene je to resilo problem

Jedini ozbiljni problem koji mi je taj svchost pravio bio je ubijanje net konekcije, ispostavilo se da je bio neki virus/trojan ili tako nesto (ukjucim komp, radi neko vreme kako valja pa prijavi generic svchost.exe error i net se slogira, ovo bi se ponavljalo posle restarta), problem sam resio instaliranjem firewall-a. Sto se tice tog downloadovanja od strane svchost-a, to se desava ako windows oce da svlaci neke updateovoe, instaliras neki drajver preko neta, zatim DL iz neobjasnjenih razloga itd. Nekada se desavalo da woona pojede ceo bandwidth interneta i ne mogu nista raditi, ovo sam resio NetLimiterom 2 Pro (gore navedeni firewall), zviznuo sam totalni Deny za svchost.exe i sad ne moze ni da pristupi netu.

Vrh Dno