Šta je novo?

svchost.exe again

-[ExcorCist]-

Slavan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
319
imam preblem sa svchostom nakon paljenja win jer mi nakon nepunih 30ak sekundi zauzme cpu na 10 minuta... imam sveze instaliran win sa sp2, nod32 (updateovan) i zone alarm pro...
dajte neki savet ovo me psihicki ubija jer nista ne mogu da radim ako ga ne ugasim... :wall:
kad ga ugasim sve radi osim sto dabije gui nalik na win 2000...

A da probas da pogasis neke od tih brojnih servisa koje vidis na slici (start -> run -> services.msc)? Inace, nije ni cudo da dobijes Win200 GUI kad ga ugasis, jer ti je i themes servis startovan pod tim procesom.

Proveri da li ti je ukljucen Automatic Updates (bilo koja varijanta osim "Turn Off Automatic Updates") ;)
Ako je ukljucen, onda je to problem jer isti preko svchost-a uzme 100% dok proverava sta je instalirano od zakrpa :S:
Alternativa je da pobrises sve fajlove iz "C:\Windows\SoftwareDistribution\" ili ako to ne upali da iskljucis potpuno Automatic Updates i da update radis rucno.

U medjuvremenu je M$ izbacio nekoliko hotfix-eva koji su trebali da rese ovaj problem, ali se on i dalje javlja :(

Poslednja izmena:
Proveri da li ti je ukljucen Automatic Updates (bilo koja varijanta osim "Turn Off Automatic Updates") ;)
Ako je ukljucen, onda je to problem jer isti preko svchost-a uzme 100% dok proverava sta je instalirano od zakrpa :S:
Alternativa je da pobrises sve fajlove iz "C:\Windows\SoftwareDistribution\" ili ako to ne upali da iskljucis potpuno Automatic Updates i da update radis rucno.

U medjuvremenu je M$ izbacio nekoliko hotfix-eva koji su trebali da rese ovaj problem, ali se on i dalje javlja :(
Kod mene se taj problem javljao samo kad je instaliran i Microsoft Update; samo sa Windows Updateom se ne javlja. A takođe sam probao i sve izašle hotfixeve i ni jedan nije pomogao, tako da je jedino rešenje bilo deinstalacija Microsoft Updatea.

e u updateu je bila fora... hvala vam na pomocji, vec se istripovao da cju morati da reinstaliram win...

e da pitam za jos nesto mada ovde to nije tema:

sta znace ovi zvukovi iz kucista
ja u zivotu nisam cuo nesto slicno... cuje se kad krene da se puni notification area, al je zvuk skroz nepravilan i ne znam da ga prepoznam kao neke standardne zvukove iz kucista i traje oko 1 min... ploca je inace asus a7n8x

unapred zahvalan

Prilozi

• bug.rar
    160.1 KB · Pregleda: 36
hehe taj fazon... ili je neka posednutost u pitanju... :D

problem si ocigledno resio, a savetujem da iskljucis sinfronizaciju vremena na kompu sa time.windows.com servera to isto ponekad ume da gusi makinu ali sve zavisi od kvaliteta konekcije. U svakom slucaju volim sam da namestim vreme i poneka sekunda tamo ili vamo mi nije bitna.

Vrh Dno